Same same but different

Ligger i soffan och kollar på TV. Men jag är INTE bakis for a change. Min dator står och håller på och backar upp alla filer, som jag lyckats komma åt tack vare världens bästa Micke.

Se, saker och ting löser sig! Det är fortfarande världens sämsta väder (tyckte jag såg Guiness rekordbok smyga omkring här utanför). Men jag är glad ändå. Min dator går att rädda. Jag mår riktigt bra. Och det är Macgyver på TV, yes!

Joråmensåatt...

Ligger i soffan och kollar på Dharma & Greg. Jennifer ligger i den andra soffan. Två muntra bakisgökar. Jag förstår hur piraterna måste ha känt sig. En halv flaska rom är inte lika roligt dagen efter.

Det regnar ute. Men det spelar ingen roll, ingen av oss klarar av att ta oss ut genom dörren för att handla mat ändå. Därför har vi beställt home delivery pizza. På internet. Jag behövde inte ens prata med nån. Det passar mig bra idag. Med vår tur kommer ju pizzakillen vara assnygg när vi ligger här och sunkar järnet.

Min dator går inte att starta. Jag har fått deluxeviruset Orvar.

Jag skulle vilja dedikera en låt till den här dagen.





Fast egentligen är jag ganska glad. Jag och Jennifer ligger här och skrattar åt allting. Älskade vän. Och allt löser sig, på ett eller annat sätt. Det gör det alltid.

Nu ska jag krypa till toaletten.

För två timmar sen

 

 

Underbart. Helt underbart. Precis nu när jag sitter och skriver det här inlägget ringde min kompis som jag var där med och berättade att det hade varit en jordbävning. Precis just när vi var, medan vi var där. Jag måste varit alltför inne i solnedgången och vågbruset, för jag kände då inget. Och den var inte mer än 3 på richterskalan sa dom precis på nyheterna. Men om ni vill läsa mer om denna världsomvälvande nyhet kan ni göra det här.

Annars kan ni bara fortsätta njuta av bilderna...

Steg upp på morgonen...

...aningens bakis och jävlig. Satte på mig mina sedvanliga mjukisbyxor, hoodtröja och raggsockor. Mumlade godmorgon till Olle som krashat här efter Evies födelsedagsparty igår. Hasade ut i köket och gick mot gasolvärmaren för att, som alltid, inviga morgonen med att försöka få lite värme i huset. Hejdade mig i stegen.

Det är nåt som inte riktigt är som vanligt. Jag fryser inte. Smyger mig sakta fram till dörren och gluttar ut genom gardinen. Tror inte mina ögon.

Jag öppnar dörren och får den slängd i ansiktet. VÄRMEN!

Jag skriker: "Olle, Olle, OLLE!! Kom ut, skynda dig. Det är sommar!"

Olle, kommer utspringande, och vi ställer oss utan för dörren och hoppar och skuttar i extas. Vi sträcker upp armarna mot himlen och skrattar av glädje. Vi kramar om varandra av ren lycka.

Sen gör vi det svenskaste av svenska och äter frukost utomhus.



Måndag

Okej, varför är det så svårt att gå upp ur sängen på en måndag? Jag blir knäpp. Har legat här över en timme och försökt nu. Det faktum att jag verkligen borde diska innan jag åker till skolan hjälper ju inte direkt heller...

Tre tråkiga föreläsningar har jag idag. Och en timmes rast mellan varje. Men jag tänkte jag skulle försöka vara duktig och gå på alla för en gångs skull, det var länge sen nu. Usch, känner mig inte alls motiverad för skolan idag. Eller för nånting överhuvudtaget egentligen. Men jag antar att man får ha såna dagar också. Jag skyller på måndagen.

Dessutom kan det mycket väl vara så att jag inte riktigt återhämtat mig från i fredags än. Haha, grymt kul hade vi. Fullpackat ställe som bara spelade 90-talsmusik. Som tur var var vi fulla nog att uppskatta det. Så där stod vi och röjde loss till Backstreet Boys, Spice Girls och Five. Klockrent.

I lördags kväll följde jag med Evie och hennes kompisar på en Scavenger Hunt. Man har massa uppdrag man ska göra och sen får man poäng för dom. Uppdragen kunde vara allt från att klättra upp i ett träd, till att äta äckliga saker, till att utföra vissa saker naken, till att gå upp till främlingar på gatan och få dom att göra diverse stunts. Tyvärr var jag så fruktansvärt slut efter fredagen (eftersom jag dessutom hade jobbat hela lördagen och gått direkt dit) så jag var inte på topp och kunde bidra. En hel del skratt kunde jag bidra med i alla fall, speciellt när Evie - iförd tandkrämsmustasch - åt en hel sardin. Tandkräm har lite samma effekt som mascara när man gråter på den, den rinner och smälter ut. Ingen vacker syn. Stackars flicka.

Nej, nu får jag rycka upp mig. Ska börja med att ta en dusch så kanske det känns bättre. Vet ni hur bortskämd man är i Sverige där man har snudd på obegränsat med varmvatten..? Det har man inte här kan jag säga. Sen ska jag försöka ta mig i kragen och få lite inspiration till att göra lite plugg under dagen också. Känns som att jag uttömde det allra mesta på dom två arbeten jag lämnade in i slutet på förra veckan. Men det är väl bara att ta nya tag! Herreguuud, så klämkäckt! :)

Nej: duschen, disken, frukost, kläder, skolan. Eventuellt i den ordningen.

Seriöst...

Who am I kidding?!

Klart det blir party!! :) Pratade med en annan kursare på facebook och vi är båda påväg till Olle nu. Börjar ju ändå inte förrän 11 imorrn.

I've got a feeling.. That tonight's gonna be a good night...

...none to go!

För den här gången i alla fall! Så jäkla skönt att två av dom stora uppsatserna den här terminen nu är inlämnade. Och i och med att den här veckan är slut så är jag officiellt halvvägs in på min första termin här nere. Känns riktigt bra!

Det var inte lika idylliskt den här gången när jag skulle lämna in min uppsats: i spöregn fick jag springa allt vad jag kunde med uppsatsen gömd under jackan för att den inte skulle bli helt genomdränkt och falla sönder. Men det gick bra, och jag är numera fri! Okej, jag har fortfarande saker att göra, men det är en stor börda som lättat från mina axlar.

Så nu firar jag med öl som jag fått från Ali Baba. Riktigt god öl från Red Hill dessutom, ett bryggeri som ligger nere nära Mornington. Jag var där en gång, med Rory. Hursomhelst, det är en annan historia, men ölen är då god i alla fall! :)

Jennifer och Ali är på Melbourne Fashion Week, och är så fancy som bara dom kan vara. Jag sitter här hemma med öl och kollar på TV, haha. Men det är rätt gött faktiskt. Till och med väldigt gött.

Funderar på att gå till macken här bredvid och köpa lite chips och choklad... Mmm, det låter gott.

Fick just ett mail från Olle som ville ha med mig ut i Brunswick. Ibland saknar jag verkligen att bo i dom norra förorterna. That's where it happens... Ska övertala Jennifer att flytta dit när vi ska flytta om nån månad:) Jag ska ju upp och jobba imorrn, så det är nog tyvärr en lite för stor omväg att ta för mig. Men man vet ju aldrig... :)

Förresten, kolla in
fmylife.com. Länge sen jag skratta så mycket!

Puss!

One down...

Då var det gjort. Första riktiga uppsatsen inlämnad. Puh.

Det var en underbar dag idag. Första riktiga vårdagen. South Lawn var full av studenter när jag gick förbi påväg mot Arts Centre för att lämna in uppsatsen. Solen värmde i ansiktet och det doftade vår. Snudd på sommarvärme med våra mått mätt. Jag kände mig lite som Bosse Ringholm (okej, han har säkert inte varit finansminister på många år nu, men vad vet jag, jag är utlands-svensk) när han går där med vårbudgeten i handen. En högtidlig marsch med en viktig lunta i handen. Same same.

När underverket äntligen var inlämnat satte jag mig på spårvagnen och åkte hem. Ungefär en halvtimme efter Bosse Ringholm-upplevelsen öppnade sig himlen och jag hamnade mitt i det värsta åskvädret jag sett på länge. Välkommen till Melbourne.

Sen jag kommit hem har jag inte gjort så mycket. Mitt andra mid term paper ska vara inne imorrn, och jag är väl lite mer än halvvägs. Men det är lite svårt att motivera sig när man är full av den här avslappnade känslan man får när man precis lämnat in en uppsats. Men det är bara att bita ihop. Imorrn är den avklarad den med.

Ett hett budgettips när du är fattig student: skaffa dig en rik muslimsk vän. Läs samtidigt en kurs där du lär dig att det är otroligt viktigt att låta folk tillämpa sina kulturer och att det är antagligen är mer förolämpande att neka när du blir bjuden än att tacka och ta emot. Är du gäst hos en prins-snubbe från Pakistan säger hans kultur att han ska se till att hans vänner är mätta och belåtna - hela tiden. Jag är stolt och glad att jag lyckats slänga svenskheten i soptunnan för länge sen. Min aningens nudelmättade mage håller med...

En sak som dock är sjukt bra med att vara fattig, hårdpluggande student: du kan och får äta hur mycket study motivation (läs choklad), som helst. Nog saknar jag Marabou, men Nestlé har en sjukt god mörk choklad med körsbär och cashewnötter. Och idag var det extrapris på den. Idag är en bra dag.

Snart. Snart ska jag göra ett tappert försök att fortsätta med uppsatsen. Jag ska bara ta en till chokladbit först.

Livlinan = kaffe

Okej, jag erkanner. Jag gar pa koffein. En hektisk vecka i skolan med tva stora arbeten att lamna in, leder till sena kvallar. Star pa jobbet nu och far kampa lite for att inte tristessen ska ta overhanden och gora sa att jag somnar staendes. Detta trots att jag redan druckit tre koppar idag. Och visst, detta gor mig lika hyper som vanligt. Det ar bara det att kroppen nu borjar vanja sig en smula och darfor kraver ett nastintill konstant intag av lattes (om jag ar i skolan) eller omsorgsfullt nedrort Nescafe (om jag ar hemma).

Oj, nu gaspar jag. Vakna!

Bara tva dagar kvar, sen ar bordan av mid term papers borta fran mina axlar. Tror att jag har allt under kontroll. Ska redigera uppsatsen om Address terms ikvall och skriva klart analysen av American Psycho imorrn. Bara att bita ihop! Och aven om jag jobbar bade lordag och sondag sa maste det val anda till nan slags liten festlighet i helgen for att fira att ruschen ar over. Jag var ju faktiskt inte ut forra helgen. Och dessutom fyller jag 23½ imorrn! Woohoo!

Idag hade jag, Evie och Olle var presentation om
The Local. Vi var grymma! :) Efterat gick vi ett gang och satt oss i solen och drack kaffe. Underbart. Riktigt underbart. Sa underbart att jag struntade att ga pa min forelasning som jag egentligen hade klockan tolv. Men det var det vart. Sen direkt till jobbet och har ar jag nu. Tva och en halv timme kvar. Hade nan slags ambition att jag skulle knapa ihop inlagg till mina andra bloggar medan jag var har, men jag kande att jag maste rensa huvudet fran pluggandet lite om jag ska orka med kvallen. Maste fundera ut lite bra amnen att skriva om ocksa. 

Vi diskuterade det idag, nar vi satt ett gang Media & Comm students och fikade (jag och Olle var mycket bestamda pa den punkten) i varsolen. Varan Professional Writing-kurs ar sa himla rolig att det verkligen suger att behova sitta hemma och skriva trakiga akademiska uppsatser. Vi vill ju skriva om sant som vi tycker ar kul! Vi vill ju forandra varlden, inte sitta och referera och kallhanvisa till saker gamla gubbar skrev om for alldeles manga ar sedan. Okej, kanske lite val dramatiskt. Men nanting ditat. Det ar sa otroligt inspirerande och givande att lasa alla valskrivna artiklar om allt och ingenting, som folk i min klass skrivit. Jag alskar det!

Undrar forresten hur manga "Hello, how are you?" jag sager under ett jobbpass..? Har sakerligen sagt det minst tio ganger bara medan jag skrivit det har blogginlagget.

Nej, om man skulle ta och gora lite nytta kanske? Stada litegrann sa att jag spenderat atmonstone en kvart av min betalda tid pa att gora nanting jag borde gora. For tekniskt sett far jag ju faktiskt betalt for att blogga nu, haha!

Ah, ni forstar inte hur harligt det ar att solen skiner! Jag var ratt bitter nar jag lamnade sommar-Sverige, men det kanns som att det borjar vanda nu. Revenge! Moahahahaha.

Stada var det ja.