Fantastiska Pussel 123 finns nu i AppStore!

Appen ligger nu ute på AppStore. Så spännande! Sök på Fantastiska Pussel 123 för att ladda ner. Sprid vidare till vänner och familj. Nu ska vi se till att bli störst bland barnappar i Sverige!:)


Onsdag

Jobb på Elefanten 7-15, sen direkt upp till Giggle Up för att spela in mer röster. Det tar ju sin lilla tid och vissa ord är lite kluriga att få till bra, men jag blev rätt nöjd till slut. Fick sitta ensam i ett konferensrum så att det skulle vara så tyst som möjligt, men grejen var bara att i rummet bredvid satt en indier och pratade superhögt på hindi i telefon. Så fick lov att göra rätt många omtagningar på grund av att hans tjatter hördes i bakgrunden, haha. Men tror det blev bra till slut, ska bli kul att se resultatet. Imorrn kommer i alla fall den första appen, Awesome Shape puzzles eller Fantastiska Pussel som den heter på svenska, att släppas. Så spännande:)

Hur trött som helst nu så jag ska ta och sova omedelbums. Ska försöka hinna med en del ärenden imorrn. Och fortsätta jobba på pluggmotivationen!

Avslutar med en bild från inspelningen och såklart en solnedgångsbild från promenaden hem från stan.


Tisdag

Har känt mig så där omotiverad idag igen. Usch, blir så less. Det som kan vara lite jobbigt med det är landet ibland är att det kan vara svårt att få tillbaka den positiva energi som man ger ut. Speciellt eftersom det kan vara svårt att hitta folk att umgås med och ha lite djupare diskussioner med. Men men, det här är ju nånting som jag är väl medveten om, och som kommer och går i vågor ibland. Det brukar bara behövas en liten kick av positiv energi nånstans ifrån så är jag tillbaka till mitt gamla jag igen.

Var på dans ikväll, superkul. Tyvärr var det så mycket trafik när vi skulle dit att vi kom nästan en halvtimme försent. Men ägaren till dansstudion var där när vi kom dit och han sa att vi kunde få gå in och köra sista halvtimmen gratis. Det var en old school-kombination så det var hyfsat lätt att snappa upp även fast vi missat början. Grymt roligt var det i alla fall och otroligt bra träning med alla hopp, sparkar och bounces:)

Imorrn har jag inget uni, men jobbar ett tidigt skift på hostellet. Sen ska jag in till företaget som gör iPhone-appar till barn och spela in fler berättarröster. De ska släppa sina gamla appar på fler språk nu, så efter att Olle gjort en fenomenalt arbete med översättningen så ska jag då in och spela in rösterna imorrn. Det är lite knepigt och energikrävande att få till alla ord perfekt - att få dem att låta pigga och glada och samtidigt tydligt uttalade. Men det är verkligen otroligt roligt, jag är väldigt glad att jag fått chansen till att göra det här. Den senaste appen är klar och har skickats in till Apple på review, så förhoppningsvis ska det inte dröja allt för länge förrän den finns på AppStore:)

Slutligen ännu ett par solnedgångsbilder från när vi var på väg hem från dansen. Melbourne är en sån fantastiskt vacker stad...


Sensommarkväll

Kvällspromenad med Synaesthesia i lurarna. Varmt och skönt och otroligt vackert.

Helgen har varit hur rolig som helst. Hade tjejmiddag för att fira Gillians födelsedag i lördags och åt den godaste thaimat jag nånsin ätit. Sen åkte vi in till stan för att fira St Patrick's Day, slapp stå i kö även idag eftersom dom var vänliga nog att släppa in födelsedagsbarnet med vänner på direkten. Sjukt rolig kväll med massa glada irländare, bra musik och dans. Inte riktigt lika roligt att gå upp och jobba dagen efter efter två timmar sömn. Men det gick det med:)

Måste verkligen försöka sätta igång med plugget på riktigt snart. Varför ska det vara så svårt att hitta motivation ibland?


Lördagsmorgon

Står och väntar på tåget i ett lite morgonkyligt Melbourne, för att åka i och jobba. Det kommer vara rätt mycket att göra eftersom det är fullbokat hela helgen. Många som kommer hit för Grand Prix som är nu. Banan ligger bara precis söder om stan runt vad som vanligtvis är en park, och man hör ljudet av F1-bilarna ända hem till mig.

Igår blev det en sent påkommen spontanutgång då jag följde med Erin och hennes kompis Mac till Miss Libertines. Sista helgen dom har öppet nu, så det var väldigt mycket folk. Men eftersom Mac dejtar en av bartendrarna lite grann så lyckades vi få få förbi hela kön, slippa betala inträde och få gratis dricka. Blev inte en jättesen kväll då jag skulle jobba idag och tog sista spårvagnen hem, men det är skönt med spontana kvällar som blir roliga och inte heller kostar mycket.

Ikväll efter jobbet ska jag på födelsedagsmiddag för Gillian och sen ut och fira St Patrick's Day. Behöver en kaffe nu tror jag för att orka med dagen.


Onsdag

Jobb på elefanten sen tidigt i morse, sen seminarie och planering av våra research projects. Jag är som tur är i samma grupp Tom, en av mediakidsen som jag umgåtts med sen första början. Han råkar även vara sjukt intelligent och jobbar på Herald Sun, Melbournes största tidning. Typ som Aftonbladet. Så det är skönt att veta att man har nån vettig person att bolla idéer med.

Sjukt trött när jag kom hem, så jag firade att jag precis fått lön med att köpa pizza. Tandoori-kyckling med crème fraîche, tomat, rödlök, champinjoner och mango chutney. Mums!

Nu kollar jag på Top Gear och underhålls av medelålders britter som för närvarande provkör månbilar. Helt okej onsdagskväll.

Ska försöka komma i säng någorlunda tidigt så jag kan komma upp och få lite plugg gjort i morgon. Och imorrn kväll blir det den perfekta torsdagskombon - längtar!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/124984/images/2012/pic_193850886.jpg" class="image">


Tisdagsföreläsning

Plugg på gräsmattan med Olle innan föreläsningen och nu lite Language and Identity. Efter skolan ska jag dansa street.


På bussen till skolan

Busschauffören kör rally och lyssnar på ashög 80-talsrock.


Nya tag

Nej, nu är det dags att börja uppdatera bloggen igen. Passar på att testa mobilappen få se om det är något att ha.

Måndagen har varit lugn, förmiddagen bestod av framtidsgrubbel, vilket följdes upp av intressant föreläsning om minoritetsspråk i Frankrike och Spanien. Visste ni att det fram till 1950 i många europeiska länder var förbjudet i skolan att tala en dialekt som skiljde sig från den rikstäckande? Den unge som sa ett "förbjudet" ord sist på dagen var den som blev bestraffad, detta markerades med nån slags tygkrage runt halsen. Och om man hade tygkragen på sig gällde det förstås att lura nån av sina klasskamrater till att prata dialekt, så man slapp vara den som sist sagt nåt och därför fick stryk... Nuförtiden, mycket tack vare EU faktiskt, så finns det lagar och charters (vad heter det på svenska?) som ska skydda och bevara minoritetsspråk, vilket språknördar som jag jublar åt och tar av hatten för.

Var ännu en otroligt vacker kväll, så gick en långpromenad med musik i öronen. Igår var jag och Olle och kollade på BMX-tävlingar, och jag lyckades bränna mig rätt ordentligt i pannan och på underarmarna, därför försökte jag hålla mig inne så mycket så möjligt idag. Men en promenad i parken vid solnedgången gick inte att motstå och gjorde nog mest gott ändå.

Förövrigt så har Olle bokat in möte åt oss med en immigration lawyer nästa vecka, jag har varit i kontakt med min skydiving-instruktör om att förhoppningsvis börja hoppa snart igen, och troligtvis kommer iPhone-appen (med pedagogiska läropussel för barn) som jag talat in rösten till att släppas nu i veckan. Jag håller er uppdaterade!

Så, det var en snabbsummering om vad som händer och sker här. Avslutningsvis måste jag ju bara visa bild på mina smörgåstårtor som jag gjorde till min födelsedagsfest förra veckan. Blev riktigt nöjd, och dom gjorde stor succé! Smörgåstårta hade man inte hört talas om förut i det här landet.

Vi hörs snart igen!