Helg

Idag har varit en lugn dag. Sov länge, har tvättat lite och packat.

Imorrn bär det av till Sydney! Ska bli så himla kul. Är nästan två år sen jag var där sist. Sol, strand, parkhäng och party. Kan inte bli mycket bättre.

Sitter och väntar på att det ska bli dags att bege sig in till stan. Sista Sulfury-spelningen på ett tag nu, eftersom Alan  åker till Thailand i två veckor. Och sen åker ju jag hem över jul. Har lovat mig själv att ta det lugnt ikväll efter som jag har ett flyg att passa imorrn, men det har jag i och för sig sagt dom senaste två helgerna också.. Haha, får ta igen det i Sydney sen istället.

Har kommit in i en läsperiod igen! Har jag inget att göra sitter jag alltid med näsan i en bok. Underbart! :) Ser verkligen fram emot i jul, att sitta i soffan i vardagsrummet vid granen, käka skinkmacka, dricka julmust och läsa bok. Och kanske käka en och annan Aladdinask också. Mmm...

Nu kommer Alan hit en vända innan spelningen, så åker vi in tillsammans till stan sen. Ska lägga in några öl i kylen tror jag. Mmm... beer. Olle åker hem till Sverige imorrn och har avskedsfest nånstans, så kanske tittar förbi en vända där också.

Sitter med dörren på vid gavel och det är hur skönt som helst ute. Ibland älskar jag verkligen det här landet.


Rock n Roll

Ah vilket grymt rolig kvall jag hade igar! Jag, Evie, Olle och Jeff (som precis borjat pa mitt jobb) satt forst och snacka skit och forsokte muntra upp en aningens bitter gitarrist som var lite ledsen for att det inte var na folk dar. Det var verkligen helt dott i borjan, men vi gjorde vart basta for att roja loss pa dansgolvet i alla fall. Och aven fast det bara var vi fyra stollar som stod och studsa till musiken i borjan hade jag hur kul som helst. Att freaka loss pa dansgolvet ar verkligen nat av det basta jag vet. Efter andra setet kom det mycket mer folk och det var verkligen packat pa slutet. Fick till och med The Hives - Hate to say I told you so dedikerad till mig, bara for att jag tjatade pa Alan att dom skulle spela den, haha. Underbar kvall!

Nu ar det bara lite mindre an en timme kvar pa jobbet. Ar sa hungrig sa att jag haller pa att do! Men snart far jag mat. Mmm... Blir en lugn kvall ikvall. Ska hem till Alan och kolla pa film. Och ata veckogamla popcorn. Mums. Han havdar att popcorn blir daliga om dom star for lange. Jag havdar att dom haller hur lange som helst. Hur ofta har man inte en popcornskal staende i en vecka innan man orkar stada bort den...?

Undrar om man skulle ta och utoka sin gitarrrepertoar ocksa..? Ja menar ska man bli rock star kanske det blir lite torftigt efter ett tag om man bara kan en lat. Vad ska vi sla till med nu da? Ooh, Mr Brightside! Den vill jag lara mig! Aterigen, hur svart kan det va? :)


Fredagkväll

Hade världens mysigaste kväll med Evie igår. Gick längs Southbank och köpte mat på en foodcourt, som vi gick ner till floden och satt oss och åt. Sen gick vi bort till Riverland och tog en öl och spanade på men in suits. Sen gick vi tillbaka hela vägen längs Southbank igen och gick och köpte glass som vi åt i solnedgången. Haha, den perfekta dejten:)

Dessutom bestämde vi att vi ska åka till Sydney i fem dagar. Den 28e åker vi. Ska bli otroligt roligt att komma tillbaka dit igen, har saknat det! Fem dagar av strand och Sydney-urspår. Det kan inte slå fel.

Ändå problemet stötte vi på när jag skulle försöka och ringa och boka hostel. Blev nekad på flera ställen för att dom inte tar emot australienare. Förklaringen var att "backpackers och australienerare går ofta inte ihop". Nej, det kan jag i och för sig hålla med om, men vad är det för diskriminering? Får dom ens göra så? Är det inte rasism att döma ut ett helt folkslag bara för att några bråkar? Nej, hit med en jämställdhetsombudsman säger jag bara. (Visst har vi såna i Sverige..?)

Idag har vi haft team meeting på jobbet Var hur trevligt som helst faktiskt, saknar sammanhållningen man får när man aldrig jobbar tillsammans med nån. Vi har massa nya produkter på g också, som jag faktiskt ser fram emot att få vara med at promota och sälja. Se, jag har fått upp gnistan för mitt liv här igen, wohoo!

Nej, nu är det dags att hoppa in i duschen och göra sig i ordning. Evie och jag + förhoppningsvis lite folk från jobbet ska (såklart) till Euro Bier cafe och se Sulfury spela. Åh, det kommer blir en grym kväll, det känner jag på mig.

Har varit så himla glad och uppspelt hela dagen. Det gillar vi. Då vet jag att jag håller på att hitta mitt rätta jag igen.

Ha en underbar dag/kväll! Det ska jag ha.Langsamt

Att tiden kan ga sa sakta! Aven fast det ar ratt mycket folk i butiken finns det verkligen ingenting att gora. Det kommer val fram en kund i kvarten kanske som man servar i en halv minut snitt. Aningens rastloshetframkallande.

Inte far vi vara pa facebook heller, da far vi en skriftlig varning. Egentligen far vi val inte anvanda internet overhuvudtaget medan vi jobbar, men vad vill dom att vi ska gora da? Glo in i vaggen? Jag har redan stadat allt som ska stadas, fixat allt som ska fixas. Naja. Jag underhaller mig med att klicka pa uppdateraknappen pa bloglovin en gang var femte minut och lasa Bridget Jones. Det far mig i alla fall att skratta lite.

Bara en timme kvar nu, sen ska jag traffa Evie. Vi ska ga ner till floden och satta oss och vara sofistikerade och dricka ol och vin. Fast jag ar inte helt sakert pa att jag far dricka ol nu nar jag har klanning pa mig. Kan man gora det fast man ar tjej..? Forutom att sitta och se sofistikerade och lackra ut ska vi planera en roadtrip och eventuell resa till Sydney innan jul. Jag ar sa himla sugen pa att resa lite, sa nat maste det bli.

Imorrn blir det European Bier cafe igen och
Sulfury. Har haft tva grymma fredagar dar nu och laddar for en tredje. Forresten, jag lyckades faktiskt lara mig spela hela borjan till Chop Suey efter nan timme eller sa. Sen att det rakade vara valdigt latt ar ju en annan femma. Det later ju ratt ballt i alla fall. Hmm... Har for mig att pappa har nan gammal elgitarr som ligger dar hemma nanstans och skrapar. Ar det nat man kan rota fram for att underhalla sig sjalv med i jul kanske...?

Mm, det ar varmt ute idag. Harligt. Langtar sa till att fa satta mig vid floden och ta en ol. Eller ska man kanske spara lite pengar och kora pa det klassiga alternativet med Slurpee och vin?


Detta har hant

Igar hande nagot, som inte hant pa valdigt lange. Hade du fragat mig for nagra dagar sen hade jag sagt att det inte fanns en mojlighet att det skulle handa. Men det gjorde det alltsa. Vad det var som hande?

Jag kopte inte en, utan tva klanningar! Herregud, det kanske finns en tjej nanstans langt dar inne trots allt.

Den har dagen spenderas i en av dom nya klanningarna. Pa tre timmar har jag insett att det finns restriktioner pa vad man kan gora nar man har en klanning pa sig. Man kan inte sitta bredbent a la hip hop style till exempel, det slutar sallan bra. Och man maste sitta med bra hallning hela tiden, annars aker klanningen ner och tuttarna trillar ut. Spanning i tillvaron med andra ord.

Att bero pa tuttar som trillar ut. Nar jag satt pa tramen pa vag till jobbet kom det pa en gammal dam med skjorta pa sig och satte sig mitt emot mig. Grejen var bara att knapparna hade akt upp, sa dar satt hon och flashade sin vita spetsbeha. Jag visste inte riktigt om jag skulle saga nat, det ar ju anda 30C idag, och hon kanske gjorde det med flit..? Sa jag gjorde vad vilken vanlig svensk skulle ha gjort, stack ner nasan i min bok igen och latsades som ingenting. Folk tittade med rynkade pannor och forolampande blickar pa henne. Detta markte hon och knappte ihop skjortan igen sa fort hon kunde. Hon sag ut som att hon skamdes, stackarn. Efter en liten stund klappade hon mig pa knaet och sa "Usch vad pinsamt det dar var.. Min skjorta hade akt upp, och alla tittade sa konstigt". Jag visste inte riktigt vad jag skulle saga, men log forstaende och sa att dom andra var dumma som tittade.

Imorse hande nat nastan annu konstigare. Jag fick en akut craving av Vegemite! Ni som smakat vet hur konstigt det ar. Men.. jag har borjat lara mig tycka om det faktiskt. Tydligen sa mycket att jag borjar fa begar efter det. Kanske skulle ta och kopa mig en burk.

Jag vet inte vad som ar mest skrammande. Att jag haller pa att bli en tjej eller att jag haller pa att bli en australienare...?
Frihet

Ah, va gott det kanns! Torsdag forra veckan innebar sista tentan for terminen, vilket betyder att jag klarat av min forsta termin har i Melbourne. Det har inte alltid varit latt ska ni veta, men det kanns otroligt bra att ha bevisat for mig sjalv att jag faktiskt fixat det, aven om det sag morkt ut dar ett tag. Nu maste jag vanta tills i borjan pa december pa resultaten. Ska bli riktigt spannande att se hur det har gatt. Det ar bara ett amne jag ar lite orolig over (det som jag aven hade prov pa i torsdags), dar jag hela tiden fatt precis godkant eller lite over. Provet var ratt svart men jag tyckte det gick helt okej anda. Men det ar bara att halla tummarna och tanka positivt sa ska det nog ga bra det med.

Anna och Lina har kommit tillbaka fran sin roadtrip och Jennifer har flyttat till St Kilda. Kanns tomt utan Jennifer, hon har ju varit den som statt mig narmast dom senaste manaderna. Fast jag ser fram emot manga partyn och strandhang nu i sommar i stallet! :) Kul att ha dom andra brudarna tillbaka i alla fall. Det blir ratt mycket skratt nar man ar med dom dar tva, haha.

Och vi har ju antligen, antligen, antligen fatt sommar och sol. Forra veckan (nar jag var tvungen att sitta instangd och panikplugga 24/7) var det varldens varmebolja. Men sa fort det blir sadar varmt och fint igen ar det beachhang som galler. Maste ju skaffa mig en branna innan jag aker hem till jul sa jag har nat att flasha med...

(Okej, jag star pa jobbet nu, och en gaykille kom just in och kalla mig 'babe'... Hur ska man tolka det..?)

Japp, efter manga om och men, vandor fram och tillbaka hit och dit, sa kommer jag hem over jul i alla fall. Och stannar en manad eller sa innan jag aker tillbaks till Australien. Jag har bestamt mig for att jag borde ge det minst en termin till. Det sista jag vill ar att det ska bli som det blev sist nar jag akte hem, och jag spenderade 13 manader med att bara langta tillbaka.

Jag vet inte riktigt varfor jag freakade ur sa totalt som jag gjorde for nan manad sen, nar jag fick slappet och bara ville hem. Tror det var for att jag forsta gangen, nagonsin kande hemlangtan. Eftersom jag inte alls ar van vid den kanslan fick jag panik, och ville bara hem. Men nu har jag insett att jag inte riktigt kan halla pa som jag gor och fly fran saker sa fort det blir lite jobbigt. Det ar kampigt har nere. Skolan ar jattesvar, och det kanns som att hur hart jag an jobbar far jag anda bara precis godkant. Och det kan vara lite demoraliserande ibland.

Dessutom blir jag ratt trott pa jargongen har nere ibland. For att inte tala om median. Det standiga exemplet jag tar upp ar deras morgonprogram. Jag blir lika forbluffad varenda gang. Morgonshowerna bestar till 99% av produktplacering och integrerad TV-shop-reklam. Jag blir galen! Inte nog med att dom nastan bara pratar kandisskvaller och nya revolutionerande bantningskurer, nejda. Helt plotsligt, efter att precis ha avslutat en diskussion om Lindsey Lohans nya pojkvan sa skickar dom over till en annan, snarlik TV-soffa. En extremleende man intervjuar en tillsynes helt vanlig kvinna. Tills man inser att hon inte alls blir intervjuad, hon promotar en ny bilforsakring. Och 'intervjun' overgar istallet till att programledaren blir mer och mer overtygad av det hon sager. Och det hela slutar med att dom bada sager at TV-tittarna att 'det har borde ni verkligen kopa, for det ar verkligen det basta som finns pa marknaden just nu'. Och sa kommer det ett telefonnummer som man maste ringa inom tio minuter for att fa det dar super duper-priset. Och sa skickar dom over till den forsta TV-soffan igen. Och sadar haller dom pa, sakert tre ganger i timmen. Inklusive nan kort nyhetssandning pa fem minuter da och da.

Nej, jag kanske borde sluta irritera mig och le och vara glad i stallet. Nu nar jag faktiskt pluggar media har nere far man kanske vanja sig och forsoka anpassa sig. Eller atminsonde finna sig i det. Sluta jamfora med svenska median, som ter sig sa otroligt mycket battre i jamforelse. I min forsta termin pa andra aret ska jag lasa en kurs som heter 'Understanding Australian Media'. Ja tack...

Nog om det. Det jag ville komma till var att jag nog lider av graset-ar-gronare-pa-andra-sidan-syndromet. Och jag blir lite trott pa mig sjalv nar jag aldrig kan avsluta nanting jag paborjar. Jag tycker inte det ar speciellt kul att plugga, jag hade mycket hellre varit ute och aventyrat. Men det kanns som att nan gang, forr eller senare, maste jag anda skaffa mig en utbildning. Och det ar val lika bra att fa det gjort.

Jag har umgatts endel med en lakarstudent har nere. Han ar fyra veckor yngre an mig. Idag har han sin sista exam, sen ar han klar. Fardigutbildad lakare. Han borjar jobba pa Royal Melbourne efter sommaren. Det kanns sa skumt att hora honom sitta och beratta hur han for nan manad sen anvant en defibrillator for forsta gangen, och raddat en mans liv. Det ar sa sjukt! Lakare ar gamla gubbar eller mojligtvis Zach Braff, men inte sma pojkar i min egen alder. Jag blir sa jakla imponerad. Och forundrad. Och aven fast jag aldrig haft en drom om att bli lakare overhuvudtaget, ar det en hisnande tanke att jag hade kunnat varit dar nu, om jag hade velat och kampat mot det malet. Jag hade kunnat haft kunskapen om hur man raddar en annan manniskas liv. Hur stort ar inte det?!

Jag har funderat ganska mycket pa det har med mal pa sistone. Jag har aldrig haft nagra riktiga mal, aldrig haft nagra drommar jag kampat for att fa dom att komma i uppfyllelse. Och eftersom jag aldrig vetat vad jag vill har jag mest glidit runt, och gjort det jag kanner for. Men nar jag pratade med en van harom dagen, som liksom jag mest flummat runt och inte riktigt vetat vad han vill, fick jag mig en tankestallare nar han berattade om hans syn pa mal. Om man ar en person som inte har nagra speciella stora livsmal, sa far man satta upp sina egna, sma mal som man stravar efter for stunden. Det spelar ingen roll om man andrar sig halvvags, da far man satta upp ett nytt mal. Alan sa att han aldrig skulle blivit sa bra pa gitarr (han spelar i ett grymt bra coverband som vi brukar ga och se spela varje fredag, det var sa vi traffades) om hans pappa inte hade pushat honom nar han var mindre, att satta upp mal vilka latar han skulle klara av att spela nar sommaren var slut till exempel. Det fick honom att ova, och blir battre. Hade han inte haft dom malen och sett resultaten hade han antagligen trottnat och lagt av.

Jag blev valdigt inspirerad av det dar. Darfor ar mitt mal for tillfallet att klara av tre ar har i Melbourne, och fa min Bachelor of Media & Communications. Det kanns sa himla avlagset och svart att uppna, att det skrammer mig. Men jag ska bestamma mig for att klara det. Och kommer jag pa att det verkligen inte ar det har jag vill, ja da far jag val satta upp nya mal efter det.

Och det ska bli skont att komma hem over jul. Komma hem och slappna av, komma bort fran det har lite. Med vetskapen att jag anda kommer komma tillbaka. Fa lite ny energi och komma tillbaka och smasha nasta termin. Yes!

Puh, det blev lite ketchup-effekt pa det dar inlagget. Men det blir sa ibland.

Tva timmar kvar pa jobbet. Sen ska jag traffa Hanne och fika och ga lite pa stan. Kvallens projekt blir att lara mig spela Chop Suey pa gitarr, with said guitarist. Haha, wish me luck!

Where do we go from here?

Jahapp, och där kom den. Insikten att jag vill inte åka hem.

Fan, fan, fan. Thåström, var är du när jag behöver dig.

Kan någon kanske ta och skriva ett manus till mitt liv så jag har nåt att följa? För tydligen är mitt eget manus ganska så rörigt och svårt att tyda. Det är därför det blir lite förvirrat ibland.

Fast vad ska man med ett manus till egentligen. Det här är mitt liv, och det är jag som lever det. Men ibland hade det varit bra skönt med någon som kunde säga till en vad man ska göra. Det låter rätt tråkigt i och för sig.

Jag gör det nog bäst själv ändå. Trots att jag inte vet riktigt vad jag gör. Men det blir nog bra.

Nu ska jag fortsätta plugga. Book review och Travel Article står på schemat.