Konsten att koka knäck

Det börjar ju alltid så bra...

Men sen när knäcksmeten börjar stelna blir det svårare...


 

 

Och det slutar alltid på samma sätt...

 

 

 

 

 

Bättre lycka nästa år.


Sand och snö

Nu har jag varit hemma i Sverige i tre dagar. Lekt i snö har jag gjort. Jag har njutit av svensk frukost och bearnaisesås (dock inte till frukosten) och druckit mig fördärvad på julmust. Jag ska erkänna att det var med en blandning av nervositet och förväntan jag klev på planet i ett 40-gradigt Melbourne på onsdagskvällen. Men hittills har det bara varit mysigt att vara hemma. Och jag ska se till att försöka hålla mig så sysselsatt som möjligt så jag slipper den där rastlösheten som har en tendens att kunna smyga sig på.

Resan gick riktigt bra. Starten blev dock något knackig då killen i tullen som kollade mitt pass på vägen ut släpade iväg mig till ett rum det stod Authorised Personnel Only på, där jag förberedde mig på att bli utsatt för både knarkhundar och kroppsvisitering (vilket inte hade varit mig emot om den utförts av en het surfdude). Dom sa dock aldrig vad problemet var och släppte mig efter nån minut.

Totaldäckade på första planet och sov nog i alla fall 8 timmar av dom 14 det tog att flyga till Qatar. Flygplatsen i Doha var... en öken, bokstavligen. Landade precis i soluppgången som fick sanden att lysa upp i ett rödaktigt sken. En bit bort kunde man se en skyline av moderna höghus, men förutom det var det verkligen bara sand och öken. Sandfärgade militärhelikoptrar mitt bland jumbojetsen. Shejker som knatade omkring och kollade på lamborginis i tax freen. Jag skojar inte, ferrarisarna stod där mitt bland parfymerna och jumbotobleronen. Men så är ju tydligen Doha det land som har högst BNP per person i hela världen.

Efter 8 timmars väntan som flöt på rätt bra tack vare bra batteritid på datorn och Family Guy, så klev jag på nästa plan för att flyga dom sista 7 timmarna till Stockholm. Litet plan, men det gick det med. På Arlanda var det snöstorm, och piloten fick lov att försöka landa två gånger. Men vårt plan var ett av dom få som faktiskt fick landa, så vi hade nog rätt tur ändå.

Log som ett litet barn när jag såg all snö. Och så fort det blivit morgon kunde jag inte låta bli att springa ut och leka lite:) Det är verkligen helt otroligt fint här nu, hade inte kunnat varit bättre. Det bidrar nog väldigt mycket till att jag än så länge trivs riktigt bra med att vara hemma. Det, och att jag vet att jag snart kommer åka tillbaka till Melbourne.

Har även hunnit med att vara på fest hos Karro och Stin och gått ut på S2. Jättekul att träffa alla gagnsingar igen! :)

Nu ska jag och pappa ut och gå. Och handla lite ingredienser på hemvägen, för sen ska det göras julgodis!

Väntan

Idag åt jag cheeseburgermeal på McDonalds till frukost i en park med Lina. Det var mysigt.

Sen däckade jag halva eftermiddagen. Kom hem rätt sent (tidigt?) efter jobbfesten igår. Men kul hade vi. Och om jag inte minns fel sjöngs det karaoke. Inte av mig dock, gudskelov.

Kom precis hem efter att ha mött Jennifer + några till på stranden. Sån himla underbar kväll. Sen åt vi middag också. Cheeseburgermeal på McDonalds. Det gäller att variera sig.

Fick stå och vänta på spårvagnen ganska länge när jag skulle hem. Men det gjorde inte så mycket. För jag kunde stå och titta på solen som gick ner i ett glittrande hav.

Nu sitter jag och väntar på att få mina uni results. Egentligen släpps dom imorrn, men Evie ringde mig för nån timme sen och sa att dom släppt dom lite tidigt. Tyvärr verkar dom allra flesta ha märkt det nu, för det är omöjligt att logga in på sidan. Det är lite spännande faktiskt. Och nervöst. Dock kommer jag inte få mitt betyg i det ämnet jag är mest orolig över, Globalisation, eftersom det är ett av ämnena som är påverkade av nån slags strejk bland lärarna. Så det får jag vänta på ett tag till. Vilket såklart gör det hela ännu lite mer nervöst.

Fast lite spännande också.

Regn

Idag ska jag då åka in till stan och handla julklappar var det tänkt.

Det är 19C ute. Och spöregnar.

Julstämning mina vänner, julstämning!

Slö dag

Idag har varit en otroligt slö dag. Men det har varit så skönt! Traskade i alla fall iväg imorse och fick mitt influensavaccin. Kan hända blev jag lite seg av det också. Skönt att ha nåt att skylla på, haha!

En australiensisk vårdcentral är inte riktigt som en svensk.. Eftersom det mesta är privatägt brukar dom gå ihop en tre-fyra doktorer och ha en klinik tillsammans. Kliniken ligger ofta i ett vanligt hus. Så man traskar in där, genom trädgården, in genom dörren till vad som ser ut som någons vardagsrum. Heltäckningsmattor på golven. Tavlor på väggarna. Läkarna ser ut ungefär som far min när han går till jobbet, det vill säga dom har på sig chinos och skjorta. Väl inne på läkarens kontor, vilket ser ut som vilket kontor som helst och inte alls ett undersökningsrum, tog hon fram sprutan ur en bokhylla och så var det klart på två sekunder. Rätt hemtrevligt i och för sig, men inte riktigt den sterila miljö man är van vid hemifrån, haha.

Så resten av dagen har spenderats på soffan. Jag har läst bok, läst bloggar, tittat på TV och tuppelurat. Hur gött som helst. Imorrn ska jag i alla fall dra med mig några brudar ut och julhandla lite hade jag tänkt. Sen på kvällen ska vi gå ut med jobbet eftersom Vince ska sluta. Ska bli riktigt kul!

Bara en och en halv vecka tills jag åker hem till Sverige nu! Ser riktigt mycket fram emot att få komma hem och fira en mysig jul och träffa alla.

Har myskväll...

...med Leonardo Di Caprio :)