Underbara helg

Promenad genom vårstad. Lunch på uteservering i Kungsträdgården. Öl i solen. Grym middag på Vapiano med hela gänget. Otroligt mäktig föreställning av Bounce. Utmattat spring mellan olika barer. Underbar utecaféfrukost på Drottninggatan. Häng i Tantolunden med alla brudarna och sjukt god thaimat. Fantastisk middag lagad av australiensk kock, inklusive massa mys hemma hos Brita och Damien. Utgång på Fashing och förbipasserande av hela kön (det är bra med kontakter). Galet mycket dans bland underbar publik till soulmusik hela natten. High School Musical med en grym ensemble, vars glädje och utstrålning tog sig rakt in i hjärtat.

Underbara folk, underbara väder, underbara stämning - underbara helg.





(Foto även Sara Bäckström och Paola Ryttar)






Nu, tillbaka till verkligheten.  

Bounce




Imorgon vid den här tiden kommer jag stå med adrenalin i hela kroppen, och med ett extaslysande leende på läpparna.


Det här kommer bli en bra helg.






Lördagkvällen




En bild säger mer än tusen ord.












Framtiden




Nu är det klart. Den sjunde juli kliver jag på ett plan, som än en gång tar mig till andra sidan jorden. Det känns helt overkligt.


Men ack så bra.

Söndagkväll

Sitter här med mitt påskägg och min påskmust och pustar ut, när dagen börjar lida mot sitt slut. Var rätt trött och seg på jobbet idag, då gårdagskvällen bjöd på öl och tv-spel hemma hos Mikaels kompisar. Så sjukt sent blev det väl inte, jag tror vi skuttade (ja, faktiskt!) hem vid tolvtiden nån gång.

Hursomhelst, lite långsamt gick det på jobbet. Tur var det i alla fall att vi begav oss hem till Karro och Stin efteråt och fick lite sockerkick i form av underbart gott fika. Varsitt otroligt vackert ägg målade vi också. Pysselverkstad på hög nivå! Sen satt vi ute på deras balkong och snackade skit. Otroligt mysigt. Underbara människor.

Nu sitter jag här och är helt slut. Mikael är världens snällaste ikväll och har åkt iväg för att handla mat som vi ska laga sen. Han ska dessutom hem till sin kusin och låna hennes snowboard, för imorrn ska ha tuktas i backen, haha! :)

Efter att ha haft en förhoppningsvis grym dag i backen imorrn ska jag ut och äta med jobbet. Det ska också bli riktigt kul.

Så även fast jag är så trött så att ögonen faller igen, mår jag väldigt bra just nu. Många saker (förutom dom jag redan räknat upp) att se fram emot. Härligt.

Nu ska jag titta lite på tv och kanske ta en powernap.

Puss, hej.

Påskafton

Börjar inte förrän tolv idag, så då skulle man ju kunna tro att jag fortfarande ligger kvar i sängen och sover och snarkar och drömmer om att jag är på tea party med Miss Marple.
Fel fel fel fel fel! (Som Brasse skulle ha sagt).

Efter att ha väckts av solen redan innan åtta och legat och läst och skrivit i sängen ett tag, kunde vi inte hålla oss längre och gav oss ut i det underbara solskenet på en springtur. Solen värmde, fåglarna kvittrade och det var bara pensionärerna som vågat sig ut än så länge. Idylliskt med andra ord.

Nu ska jag hoppa in i duschen, avnjuta en frukost bestående av rostbröd och Old English Marmelade, sedan bege mig till jobbet. Och efter det? Då ska det ätas pizza och drickas öl i kvällssolen på balkongen. Och kanske nallas lite på påskägget vi fick av mor och far igår.

Känns som att det kan komma att bli en bra dag.

Att njuta

Solen skiner så att jag är tvungen att kisa när jag tittar på datorskärmen. Man borde haft ett par solglasögon. Tröjan som jag hade på mig när jag gick ut för att sätta mig på balkongen är sedan länge avkrånglad, och ligger nerhasad bakom min rygg. Min hud är alldeles solvarm; sommarvarm, och doftar som den skulle gjort en julidag. Kanske fryser jag lite om tårna, men det är nog mest för att jag sitter med fötterna upp mot balkongräcket. Det är den enda ledtråd de förbipassarande nere på gatan får om att det faktiskt sitter en flicka här uppe och njuter av livet - tårna som sticker ut en aning över kanten.

Påskmusten som jag hällt upp åt mig i ett stort glas är numera ljummen och har dessutom blivit en nyvaken flugas grymma öde. Nerifrån gatan krasar och knastrar det där bilarna åker förbi, sådär som det bara gör på våren innan allt grus hunnit sopas bort. Byxorna är uppkavlade och benen är bara; stundvis är det snudd på för varmt att sitta här trots att jag bara har på mig en t-shirt. Vinden fläktar lite lojt, ungefär som att den bara vill göra sig påmind att den faktiskt finns där, men inte riktigt störa mig i min njutning av solstrålarnas smekande värme.

En stund för mig själv med mina tankar, med himlen och molnen som utsikt. Små vita, fluffiga moln som till synes bara är där för dekorarion. Ett ögonblick i tiden, i världen, i nuet, i livet.
Ett ögonblick av lycka.


Telefonsamtal

Helena som befinner sig i föräldrahemmet i Mockfjärd, pratar i telefon med Mikael som är på innebandycup i Örebro med tjejlaget han tränar.

Helena: Men vet du vilken tid ni kommer åka hemåt imorrn eller?
Micke: Njae inte än, men vi tränare ska väl bestämma det under kvällen.
Helena: Jaha, så det är bara ni som bestämmer? Tjejerna har ingenting att säga till om?
Micke (självsäkert): Ja det är klart det är så! Det här är ju en monarki vet du.
Helena: Vad sa du nu?
Micke: Det är ingen demokrati alltså. De får inte vara med och bestämma, det är en monarki.
Helena (undrandes): Är du säker på att du inte menar diktatur nu... ?
Micke: (Tyst en sekund)... Jo, kanske...

Fyrtiotvå minuter och sjutton sekunder

Så lång tid tog det för oss att springa 5,6 kilometer. Och jag är sjukt stolt, eftersom vi faktiskt sprang hela tiden. Att jag kan dansa tio föreställningar på en dag vet jag redan, men jag har alltid trott att jag inte orkar springa mer än en kilometer. Grym kick att överbevisa sig själv. Endorfiner, adrenalin, that's what I'm talking about!







Dags för en dusch. Sen kommer Herr Eriksson senior och hjälper oss att sätta upp TV på väggen. Miss Marple maraton deluxe!


Puss!

Eftermiddagssol

Hur härligt är det inte? Helt underbart!

Jag och Kristine har i alla fall tagit det mogna beslutet att lägga ner dansen och spendera vår dyrbara tid på vettigare saker i stället. Det känns ju inte direkt som att vi får ut så mycket av det. Varken utmanande eller utvecklande. Dessutom är ju uppvisningarna på lördagen och söndagen den helgen vi ska till Stockholm på fredagen och gå på Bounce. Och det känns faktiskt mer värt att ha en grym helg i Stockholm med brudarna än att dansa en dans fyra gånger på två dagar. Skulle nog kännts rätt fattigt då vi vanligtvis brukar gå på och av scenen över hundra gånger under samma tidsperiod.

Nej, nu kom Micke hem och vi ska ut och springa i solen. Marvelous I say!

Onsdag

Gick upp tidigt (nåja, i mina ögon tidigt) och åt mysfrukost i soffan med Mikael innan han åkte till jobbet. Grymt bra start på dagen. Efter det har jag legat och läst bloggar, bok och bara tagit det lugnt. En tupplur på en halvtimme har också hunnits med (fast jag var noga med att ställa klockan den här gången så jag inte skulle däcka totalt och sova bort halva dagen som igår). Drömde i alla fall att det var världens snöstorm ute, och jag minns att jag funderade på om jag hade några långkalsonger här eller inte, och hur mycket jag skulle behöva bylsa på mig inför min promenad till Kupolen.

Nu är det lyckligtvis strålande sol ute, så jag tror att det kommer bli en riktigt bra promenad. Med solen i ansiktet och Wall-E i min hand kan det inte bli så mycket annat. Haha, ska jag vara ärlig så är han mest stor och åbäkig. Wall-E alltså. Jag hämtade honom i Västerås igår, och ska in på jobbet med han så att vår kund kan få en ny.

Road tripen till Västerås blev hur grym som helst! Med världens bästa road trip-skivor, massa godis och högläsning av Harry Potter är det ett ganska säkert kort. Haha, tredje gånger jag läser dom böckerna högt nu, börjar bli grym på det här! :)
Mikael hittade riktigt bra grejer på MediaMarkt i alla fall (och personalen var grym, till skillnad från låt oss säga Siba i Falun till exemplel, harkel) och gick därifrån med både ny TV, dator, plus diverse mer eller mindre nödvändigt krafs. Så förhoppningsvis kommer vi kunna ligga i sängen ikväll och kolla på MIss Marple och leva lyxliv.

Miss Marple
ska jag för övrigt låna av Sofie igen, som jag ska träffa på Kupolen om... 25 minuter! Så det är bäst jag sätter fart. Ut i snöst.. öhh, solskenet bara! :)

Tjo!