God Jul i stugan

Jahapp, da var det jul i morgon. Eller nej, nu ljog jag, det blir ju inte jul har forran i overmorgon. Man maste alltsa vanta annu an dag med att fa sina sma klappar.

Sa overdrivet mycket julstamning ar det dock svart att fa, nar det vaxlar mellan 30C och sol och 10C och sporegn. Det ar liksom nagot som fattas. Men efter att ha proppat i mig en Aladdin och en flaska glogg kandes det atminstone nagot battre.

Lucia i kyrkan var riktigt mysigt, och hojdaren var ju att se Rory och Kevin forsoka sjunga psalmer pa svenska, ha. Lussebulle och julmust blev det ocksa. Kan dock inte komma ifran att jag har ratt mycket hemlangtan just nu. Dock vet jag att det helt bero pa att december ar en av mina favoritmandader hemma, sa det kommer antagligen vara som bortblast i januari.

Jul ska firas nere i Rosebud med Rorys familj. Slutar om en dryg timme och da ska jag ta taget ner dit.

Jobbet trivs jag fortfarande valdigt bra pa. Kanske speciellt eftersom kunderna har en tendens att alltid ge mig massa roliga saker.
Forra helgen kom en kille in med en cappuchino till mig. Har i veckan fick jag en forpackning med jordgubbar. Och igar kom en kille fram, slangde upp ett paket cigaretter pa disken och fraga: "Do you smoke?" Jag svarade "no", men da sa han bara "Ok, but I should smoke, it's not good for me so you can have them" och gick darifran. Da jag foredrog jordgubbarna gav jag detta paket till Vince.

Hade forresten jobbfest i fredags. Riktigt kul och gratis dricka, ha. Satt pa Workshop ett par timmar och prata och hade trevligt. Sen nar klockan blev tolv gick vi alla, halvdragna, ner och trakasserade Mike som fick lov att jobba. Men jag gjorde anda den heroiska insatsen att dammsuga at honom, sa han kunde stanga fortare och komma ut med oss. Ha, ultradammsugningen deluxe! Ingen ar sa effektiv som jag efter nagra ol. Det kanske ar sa man ska gora nar man ska storstada hemma...

Rory klarade for ovrigt sitt flygprov i fredags och fick sin Commercial Pilot License, vilket innebar att han nu kan fa flygjobb. Bye bye K Mart! Helena ar otroligt stolt, om inte annat for att hon nu faktiskt gar ut med en RIKTIG pilot, ha.

Maste bara beratta en sak som jag tank att skriva om massa ganger, men jag glommer det hela tiden.
For nagra manader sen skickade min kara van Sofie ett brev till mig, och i det lag det, som vanligt, massa mer eller mindre nodvandigt krafs. Men karleksfull som hon ar min van, hade hon aven skickat med en blomma, jag kan ana att det var en torkad eller pressad sadan.

Detta var dock nagot som den australienska tullen inte riktigt tyckte om, da dom ar oerhort radda for att fa in fron av frammande biologiska objekt i landet. Darfor var brevet tackt med klistermarken av typen: "Open immediately, customs documents enclosed". Nar jag oppnar brevet hittar jag, forrutom grejerna Sofie skickat tva langa A4 ark med massor av information pa. Jag kan utlasa att det maste ha funnits nat slags forbjudet objekt i brevet, och far svar pa fragan da det pa sida nummer tva star:

Objekt: Flower.
Action: Destroyed.

Jag dooor! Ha! kan verkligen se tulltjanstemannen i vita rockar som i panik stoppar ner blomman i en lufttat behallare for att sedan forinta den med laserstralar. Gor aldrig om det misstaget Sofie! Och akta dig sa dom inte kommer och arresterar dig; dom vet var din postlada bor.

Nej, nu maste jag ga ut och jobba igen. Bara en timme kvar, sen hoppar jag pa taget ner till Frankston.

Forresten, jag planerar forresten att ringa en hel del folk dar hemma och saga god jul. Sa ha telefonerna redo!

God jul!!

Helena

Antligen!

Nu ska det ske!

Sitter hemma hos Rory, och medan han jobbar ska jag ta och titta och lyssna ifatt pa julkalendern pa internet. Weeei!!:) Ar man julkalendernord sa ar man.

Sa nu struntar jag i att det ar 27C och sol ute, utan sitter har med glogg och pepparkakor (inhandlade pa IKEA). Kalendrarna ar redo att fa sina luckor oppnade (och nej, dom har jag inte kopt har i Australien, utan dom har min alskade mor skickat) och jag ska forhoppningsvis fa lite julstamning till sist.

Blir det TV-kalendern eller radio-kalendern forst? Tror det far bli En riktigt jul. Teskedsgumman kan vanta lite till.

Puss, hej!

Lucia

Har just tittat pa websandningen av luciamorgon fran Zorngarden.

Sno, ljus, morker, kyla,  stamning, luciasanger, lussebullar, folkdrakter och dalakansla - alldeles otroligt vackert och precis som det ska vara.

Nej, nu skiter jag i det har! Fuck Australien, sol och varme!


Jag langtar hem.  

Jobbskvaller

For er som hallit era tummar och tar, nervost bitit ner naglarna alldeles for langt och, hektiskt kollat om jag uppdaterat bloggen sisadar fem ganger per dag kan jag nu avsloja att....

JAG FICK JOBBET!!!

Ar sa otroligt, fruktansvart, himla glad for det! Antligen ett jobb som jag faktiskt tycker ar roligt

Global Gossip i hornet av Elizabeth st och Franklin st har nu varit min arbetsplats i drygt en vecka. Mycket att lara forstas, men jag tror jag borjar fa klam pa det mesta. Global Gossip ar ett internet cafe i den bemarkelsen att det inte ar ett cafe over huvud taget, utan bara ett rum fullt med datorer. Det ar dock ett valdigt mysigt rum fullt med datorer, och aven det internetcafe som jag oftast valt att ga till av just den anledningen. Dom flesta som kommer hit ar backpackers, men det ar aven en helt del studenter, businessmen, och ratt och slatt vanliga australienare. Vilket gor att man far traffa otroligt mycket roligt och harligt folk varje dag. Alla som jobbar har ar ocksa hur goa som helst, och managern ar en av dom basta jag nansin stott pa. Mycket battre kunde det inte vara med andra ord!

Pa tisdag eller onsdag nasta vecka ska jag flytta in i ett rum i ett hus i East Brunswick. Dar ska jag bo till slutet av januari. Och da ska ju forhoppningsvis Rory ha fatt ett flygjobb i Melbournetrakten sa vi kan hitta nat tillsammans. Det ska bli sa otroligt skont att bo nanstans igen och faktiskt ha en bas for alla sina grejer. Har ju egentligen inte haft det sen Sydney, om man inte bortser fran manaden i Ayr. Ni forstar inte hur trott jag ar pa att packa ur ,och framfor allt packa i allt i den dar ryggsacken!

Helgen som gick var riktigt rolig. Pa lordagen gick jag pa svenska kyrkans julbasar. Gick omkring och var helt lyrisk och pekade pa alla adventsstjarnor, Liljeholmenljus, kubbspel samt diverse matvaror. Dyrgriparna som fick folja med hem var en pase Djungelvral och tva pasar Bearnaisesas! Gaaaah! Lycka! Jag har ju faktiskt hitta bearnaisesas har med men den smakar verkligen ingenting. Sa nu ska det festas:)

Traffade ocksa Linnea dar, som jag har blivit matchmakad ihop med tack att vara pappor jobbat i hop i massa ar. Tydligen ska vi ha lekt ihop nangang nar vi var riktigt sma med, men detta ar nat som ingen av oss riktigt minns. Hursomhelst sa begav vi oss, efter att ha avnjutit en julmust, in till biblioteket och motte upp Kevin. En promenad och lite solade i Carlton Gardens senare tyckte allihopa att det vore en utmarkt ide att kopa lite goon och dricka i parken sadar en lordageftermiddag. Och riktigt kul hade vi! :)
Ha, lite for kul kanske... Jag skulle namligen pa Rorys mammas fodelsdagsfest efterat.  Det slutade med att jag mycket gladeligt (och hogljutt) sjong pa bade engelska och svenska, och sedan dackade i soffan efter maten. Som tur var skrattade Wendy bara at mig och baddade ner mig i Rorys bror Daniels sang, bredvid en uppblasbar Barbara.

Klockrena citatet kom ju i bilen pa vag till Rosebud nar Helena upplyser Rory om ett nytt fenomen inom fysikens lagar:
H: (Halvliggandes i framsatet utan skor) "Are we there yet?"
R : (Nagot irriterad eftersom H fragat detta x antal ganger redan) "No, we're only halfway. Don't you recognize this place? Can't you tell where we are?"
H: "Oh no, I can't tell distances with my shoes off".

Det ar inte latt alltid. Men det kan ju va skont att lufta fotterna lite ibland. Aven om man da tydligen behover bade karta och kompass. (Forresten Alexander, var ar min utlovade kompass sen jag gick vilse i skogen?) :)

Pa sondagen foljde jag med Rory upp och flog. Han skulle bara trana sjalv, sa da fick jag folja. Jag fick till och med flyga planet en stund! Okej, det var val mer sa att jag holl i styrspaken och han gjorde det inte, men nog flyttade sig planet nar jag vred at sidorna allt. Grymmaste piloten ever, ha! (Och Kristin, den har gangen hade han sin uniform pa sig... *Dregel*)

Efter det begav vi (jag, Rory och Linnea) pa BBQ hos Kevin. Riktigt trevligt med massa Ayr-folk och sa. Denna gang var det dock Rorys tur att bli full och vattna varenda trad pa vagen hem med den halvtomma goon-pasen, ha!
Pa natten sovandes (inte i korridoren denna gang eftersom vi blivit uppgraderade till golvet i Mikes rum), blev vi vackta av att alla kom hem och ville festa. Rory blev skoningslost uppdragen medans jag forsokte ligga kvar och sova eftersom jag skulle upp och jobba nasta morgon. Efter att ha legat och lyssnat pa dom halla lada och kasta vattenballonger i ungefar en timme uppenbarade sig lyckan da jag insag att jag hade ett par oronproppar i min vaska. Efter det sussade jag som Tornrosa och var redo for jobb morgonen darpa.

Det har aven hunnits med att setts Beowulf pa IMAX i 3D med tva amerikanare. Riktigt bra var det faktiskt! Fast jag tror att faktumet att den var i 3D gjorde mycket till upplevelsen faktiskt. Men nog har dom kommit langt med dataanimeringen allt...
Samma amerikanare stotte jag aven pa i gar kvall. Da det var deras sista kvall i Melbourne gick vi ut och at pizza och drack rodvin. Trevligt varre.

Idag har jag jobbat, fram tills nan timme sen. Ratt lugn dag, jag och Michael fran Canada spenderade den mesta tiden med att msn:a med var manager och fraga om vi kunde fa ha en ledig helg framat 2010, sadar. 

Nu sitter jag och vantar pa att tiden ska ga innan jag ska ta taget ner till Warrnambool for andra gangen den har veckan. Eller det ar iof forsta gangen jag tar taget, men det blir andra gangen jag aker dit. Ja. 

Oj, det ar bara en timme kvar. Ska borja vandra mot Southern  Cross och ta mig nat att ata pa vagen.

Sofie. Grattis! Ahhh =D

Jag hoppas ni alla foljer julkalendern! Jag ska se och lyssna ikapp sa fort jag fatt min kalendrar i Warrnambool:)

Bananasplitt!

/H