Huvudvark

Japp, ont i huvudet har jag. Det later kanske normalt, men det ar ju just det det inte ar. Jag har aldrig ont i huvudet. Sa vad ar det som ar fel nu? Jag har ju dessutom (for ovanlighetens skull) faktiskt atit och druckit (vatten) riktigt bra dom senaste dagarna. Ar det har tacken?

Nej, jag ska sluta klaga. En dag till, sen ar det helg:) Helgen som jag sett sa mycket fram emot. Bara fem timmars brevoppnande till, sen sa.

Sitter och lyssnar pa Rix Morgonzoo igen. Ha, dom ar ju sa roliga. Och det ar ju grymt att kunna lyssna pa det utan att ga upp snortidigt ocksa.

Varfor funkar inte facebook som det ska? Suck. Jag som skulle vara duktig och ga in och svara pa massa gamla meddelanden. Jaja.

Ha, har helt plotsligt borjat trycka pa den knapp som motsvarar "å" pa ett svenskt tangentbort, bara att har sa blir det i stallet ett "[". Det har blivit manga "p[" i det har inlagget redan som har fatt suddas ut och andras. Undrar var det rycket kommer fran? Langtar jag hem?

Nej, det gor jag inte. Tanken pa att aka tillbaka till Sverige skrammer mig fortfarande.
Men. Pa sistonde har jag borjat sakna folk dar hemma sa himla mycket. Mina vanner, nara och kara. Ni vet vilka ni ar. 

Det kanns som att jag just nu lever i nat slags mellanting. Jag reser inte. Men jag har inte ett normalt liv heller. Visst, jag jobbar mandag till fredag, men jag bor fortfarande pa hostel. Och maste varje fredag packa min ryggsack igen for att traffa Rory over helgen, antingen har i Melbourne eller i Warrnambool. Det borjar bli lite trottsamt. Och jag orkar liksom inte langre vara social med folk pa hostellet som jag vet att jag anda bara kommer traffa ett par dagar. Jag saknar er dar hemma som kanner mig, vet vem jag ar, som alltid finns dar och som man bara kan umgas med utan att det ska bli sa mycket mer komplicerat an sa.

Menmen. Det ska bli spannande och roligt att mamma och pappa kommer. Lite laskigt ocksa att se dom efter sa lang tid och blanda in dom i det liv jag lever har. Det har livet ar verkligen sa himla bortkopplat fran allt som har med hemma att gora. Men jag ser fram emot sondag, det gor jag!

Traningen i tisdags gick jattebra forresten! Kanns som att jag har koll pa det mesta faktiskt. Vem kunde tro att jag skulle va en hejare pa att spela pa hastar:) Eller ja, indirekt da. Trycka pa knappar pa en maskin snarare. Men jag har ju i alla fall fatt lov att lara mig alla slags olika satsningstyper man kan gora. Win, Place, Each Way, Quinella, Trifecta, First Four, Exacta, Duet, Quaddies, Daily Doubles och Running Doubles, och sa maste man ha koll pa om det ska va Straight eller Boxed, Standout eller Roving Banker. Men det dar har jag alltsa lyckats fa klam pa nu, ha!

Nej, ska ga hem och ata mitt sista nudelpaket. For nu ska det minsann inte bli nudlar pa ett tag. Vad jag ska njuta!!!

Sen far vi se om jag gar och tranar. Det ar ju torsdag, vilket betyder mina favoritpass pa QV, men vi far se om huvudvarken slapper forst.

Puss, hej!

Toblerone

Har just atit en Toblerone. Det var valdigt gott. Toblerone ar bra for det mesta, speciellt for study motivation (eller hur Sofie..?) Men den slank ner ratt bra nu med.

Helgen svischade forbi som vanligt men blev riktigt lyckad anda. Fredagkvallen bjod pa fest hemma hos James med massa Guitar Hero och prat och skratt. Rorys kompis Justin hade tydligen varit i Sverige och halsat pa kompisar for nat ar sen, och var mycket stolt over att fa visa upp sina svenska-kunskaper, av vilka den framsta utan tvekan var att sjunga "Tommy tycker om mig, och jag vet att det ar sant..." , pa perfekt svenska. Dock extrem-stockholmska, men vad gor man.

Lordagsformiddagen spenderades liggandes pa en bank i en park, pratandes om allt mojligt, lasandes Harry Potter och med att bara ha det allmant mysigt. Pa kvallen var vi for snala for nat annat och drack oss fulla pa goon, vilket gick som det brukar ga. Ha, nej sa illa var det inte. Motte upp Kevin och hans housemate, gick omkring pa lite olika barer, tills vi blev trotta och gick tillbaka till Capel st och gick och la oss pa var madrass i korridoren. Helena hade dock ett fall av unstoppable talking syndrome och pratade konstant pa vagen hem.
"Look, there is a house, I need a house to live in, I'm gonna go and knock on the door and ask them if I can live there, oh, there's the markets, we have to go there tomorrrow and buy juice, why is there a flower on the ground, I wonder who put it there, why did you make us go the wrong way, I'm cold, what's wrong with this country, it's supposed to be warm, Kristin is in Broome, I wanna go there, I know were we are, I recognize this place, I was dropped off here once, we are almost there, but I don't wanna go to sleep, I'm not tired..."
Och sa fortsatte det. Ha, stackars Rory. Tror han va ganska nara att slanga in mig i nan mork grand och springa darifran :P

Juice pa the Markets blev det i alla fall pa sondag morgon. Sen var det dags for en dusch och smaspringa bort till IMAX dar vi sag Transformers. Sa grymt bra film! Alskade den:) Rory har ju sett den forut, men vi satt dar och smalog bada tva och kunde inte sitta still nar det blev for spannande. Och det grymmaste var ju att jag kande mig ratt hemma bland Optimus Prime, Starscream och Megatron, allt finns pa BR:) Sen blev det sushi (med obligatoriska wasabi-kickar) och lasning och choklad pa var madrass i korridoren. Natten blev dock ratt dramatisk da Mike holl pa att krascha hela huset da han fick lov att klattra upp till andra vaningen for att komma in da vi rakat lasa koksdorren, och Joel med hemslap som dundrade in genom ytterdorren och borjade ta kort pa dom stackars sovande sjalarna pa madrassen i korridoren. Ha, men va gor man inte for lite gratis boende pa helgerna.

Idag lyckades Rory med bedriften att missa taget tillbaka till Warrnambool pa morgonen (okej.. det kanske var liiiite mitt fel da efter som jag var ratt seg pa morgonen), da kon till biljettkuren var tre mil lang och varldens suraste konduktor vagrade lata honom kopa biljett pa taget. Men vi fick en otroligt mysig extra timme tillsammans i alla fall, liggandes i Flagstaff Gardens, aterigen lasandes Harry Potter.

Fick bara jobba fyra timmar idag igen (mutter, morr, fras), men Lyn lovade i alla fall att vi skulle fa mycket att gora imorrn. Efter jobbet sov jag en timme och sen skuttade jag ivag och gjorde ett pass i Pilates. Sa grymt kul! Eller kul och kul, men det var sa otroligt skont med den sortens stretch och styrka, valdigt lik den man gor pa dansklasser. Gav garanterat mersmak! Fast det ar bara pa mandagar om har sana pass pa kvallstid, dock. Lite synd.

Hoppas den har veckan gar fort! Har valdigt mycket roligt att se fram emot nasta helg namligen.

Fredag: Tag ner till Warrnambool efter jobbet och extremt effektivmys pa kvallen.

Lordag: Ivag tidigt till Rosebud. Massa Harry Potter-lasande i bilen som vanligt. Eventuellt ga pa Stardust om vi hinner. Ata mammalagad mat (ni forstar inte vilken lyx det ar nar man inte gjort det pa atta manader!) och sen ga pa Rorys kompisars engagement party pa kvallen.

Sondag: Upp sa tidigt vi orkar och in till Melbourne. Sen ska vi skutta omkring pa skattjakt runt omkring i stan da det ar 2007 ars upplaga av Melbourne Cityromp (
www.cityromp.com) och forhoppningsvis ska team Piska mig lyckas battre an alla andra. Efter ett par timmar med skattkartan i hogsta hugg ska vi ga och checka in mina grejor pa hotellet, och sen aka och mota upp mamma och pappa pa flygplatsen pa kvallen. Weeei:)


Sa det ar mycket att se fram emot! Far se till att sysselsatta mig den har veckan bara sa att den gar fort.

Imorrn ar det min andra traning for att bli Tote Operator. Far hoppas att det mesta jag lart mig hittills sitter kvar. Ska hem och lasa pa lite nu tror jag. Ha, Rory tyckte jag fick lov att prova och satsa sjalv, sa vi var in pa en spelhorna i sondags och jag satsade ett $2 Win bet pa travet. Ingen vinst denna gang tyvarr, och Rory ville inte lata mig fortsatta spela tills jag vann:P

Kristin ar i Broome och har 30C och strand. Jag tanker inte saga hur varmt (las kallt) det ar har. But it's getting there! Snart ar det sol och bad som galler har med.

Nej, ar ratt trott, sa jag ska nog hem och ta en dusch, sen lasa tills jag somnar.

Slurpees fran 7-eleven, ack sa gott! Men inte om man dricker minst tva liter pa en timme:P

Hur ska det bli med myar i Sydney da? Jaja, det loser sig.

Helena - My Chemical Romance grymt bra lat! Och inte bara for att den har varldens basta namn...

So long and goodnight!


Snart helg

Idag har jag haft en san har dalig dag. Ja, man kan faktiskt ha sana aven har i Australien. Inte av nan speciell orsak egentligen, men ni vet hur det kanns ibland. Jobbet sniglade sig fram. Kandes som att breven aldrig skulle ta slut. Vi har borjat jobba fran 11-16 nu istallet, vilket ar battre sa man hinner gora mer pa kvallarna. Min plan ikvall var att ga och kora ett dubbelpass pa Fitness First, forst ett BodyJam och sen ett Bodycombat, bada hur roliga som helst. Men tyvarr kanner jag mig superhangig, yr och har svart att fokusera, ont i mage och rygg och allmant bla. Sa det blev ju inget med det. Sa till raga pa allt far jag nu aven angest just for att jag inte gick och tranade. Man ar rolig ibland. Men jag hade faktiskt sett fram emot dom passen...

Jaja, imorrn ar det helg. Ska bli sa himla kul att traffa Rory igen. Har langtat hela veckan ju:) Har faktiskt gatt ratt fort anda. Imorrn ska vi ut med hans kompisar, sen skulle jag fa bestamma resten av helgen. Jag tanker mig massa mys i parker med Harry Potter (i dubbel bemarkelse), kanske en tripp till stranden i St Kilda och en bio eller nat. Mys pa hog niva i vilket fall. Far hoppas pa fint vader bara.

I tidags var jag pa min forsta traning till att bli Tote Operator, alltsa att ta emot satsningar vid hastracen. Himla mycket att lara sig, och otroligt mycket information att ta in. Men det var valdigt roligt ocksa, kul att lara sig nat nytt. Fick massa berom fran den snalla farbrorn som var min tranare, sa jag fick nog allt lite klam pa det till sist:) Men det ar ju i alla fall tre traningstillfallen till, vilket kommer behovas.

Jag marker mer och mer nar jag lar mig nya saker att jag saknar litegrann att plugga. Det kan vara sa himla tillfredsstallande pa ett satt. Okej, dar kom norden fram igen. Men det ar alltid roligt att lara sig nya saker, och kanna att man far feedback pa det man gor. Dessutom langtar jag mer och mer efter den dagen da man faktiskt har en utbldning och kan fa ett bra jobb med en forhoppningsvis bra lon. Sa kanske det ar dags snart! Maste bestamma mig for vad jag ska plugga bara. Och var...

Det kanns ju inte mindre stressande att va i ett land dar alla borjar sina karriarer hur tidigt som helst. En van fran Sydney som jag fick sms av forra veckan ar nu fardig businessman vid 19 ar och Rory, som ar 22, ar i princip fardigutbildad pilot. Jaja. Jag vet ju i alla fall hur man byter batterier i mekaniska djur, monterar ihop en Fly Wheels och gor planogram.

Bara en dryg vecka kvar tills mamma och pappa kommer nu. Fatta jag ska njuta dom veckorna av att gora massa roliga saker, bo pa andra stallen an hostels och framforallt ata mat som kostar mer an $5!!

Mat ja. Gick en vanda pa foodcourten nyss, men var inte sugen pa nat. Far ga en vanda till sen och forsoka hitta nat bra. Suck, varfor ska allt gott va sa dyrt for?

Nej, tror jag ska ga och lagga mig tidigt ikvall sa mar jag forhoppningsvis battre imorrn. Och antagligen ska det val bli en battre dag ocksa:)

Lingon.