Tjusningen med att vara ormtjusare

Tjoho, vad slut i huvudet jag är nu efter att ha suttit och skrivit uppsats i fyra-fem timmar. Det börjar ta sig i alla fall, även om det är en bit kvar. Har fått skrivit det mesta nu åtminstone. Nu är det bara att fixa till så att det går att läsa den också.

Ali Baba kom förbi förut med Krispy Kreme Doughnuts till mig. Han och Jennifer skulle iväg på nån slags food festival, och han tyckte synd om mig som skulle sitta hemma och plugga. Underbara vänner!

Igår då? Jodå, gratis öl är alltid trevligt. Vad mer kan man säga...? Och ormarna? Vi blev kompisar direkt! Jag kan ju säga att jag hade haft väldigt svårt att vara på en fest där två personer vimlade omkring med ormar runt halsen, för bara tre år sen. Nu älskade jag det! Så sjukt vackra djur! Och jag höll dom flera gånger. Det är svårt att beskriva vilken jäkla kick det är:)
Nej, jag ska nog lägga ner plugget för idag. Jag behöver få lite distans så jag kan läsa det med nya ögon sen. Dags att ta en dusch kanske. Doktorn kommer om en timme eller så. Då ska vi åka och handla lite och laga mat. Kanske inte blir bearnaisessås den här gången. Men det ska nog gå bra ändå.

Ooh! Såg just på nyheterna att Fuglesang är upp i rymden igen. Hur kan jag ha missat det?! AHHH! Extas! :D

Nej, nu blir det duschen.

Ny blogg

Då var det dags igen!

Ny blogg, den här gången i ämnet Globalisation. Den kommer bara hålla på i ungefär fem veckor, men jag lägger upp det jag skriver
här i alla fall. Första inlägget finns på plats, så läs och njut.

Sitter och väntar på att tvätten ska bli klar. Hata dåliga tvättmaskiner som gör så att alla kläder får tvättmedelsfläckar. Men jag antar att det blir så om man väntar för länge med att tvätta och måste proppa maskinen full...

Sen ska jag in och ha tute i Globalisation där vi ska lära oss hur man skriver blogg... Hmm... Jaja, det är obligatorisk närvaro, så vad gör man inte. Sen blir det plugg deluxe! Måste peppa mig lite så jag får igång inspirationen.

Och vet ni? Det är sol ute! Värme! Ahh! Jag och Olle blir übersvenska så fort solen värmer lite grann, ställer oss och fånler och bara njuter. Men det är ju så härligt :) Nu är det faktiskt dags för vår.

Puss!

Dags att sova

Vet ni hur mycket jag fick skrivet på uppsatsen? Ingenting. Jag insåg istället att jag måste skriva om allt jag skrivit hittills, för det håller inte den stil vi måste använda oss av. Däremot skaffade jag mig en bra idé om hur jag ska strukturera upp det hela, och så fick jag gjort en jävla massa research. Det måste ju vara tusen referenser och källor och skit. Räcker det inte att jag skriver vad jag tycker, va?! Eftersom det självklart är det rätta så tycker man ju att det borde duga. Får vänta nåt år tills jag skrivit alla böcker som finns och kan citera mig själv rakt av hela tiden...

Ingen tvätt blev det heller, haha va misslyckat. Men jag ska upp i tid imorrn, och få tvättat innan skolan. Sen efter min tute så ska jag sätta mig i biblioteket, insupa pluggatmosfären och få en jäkla massa gjort. Woohoo! Det gäller att va pepp. Sen ska jag åka och belöna mig själv med lite öl och ormtämjning. Och har jag tur så blir det filmkväll med doktorn efter det.

Nu ska jag sova, och börja ladda inför morgondagen!

Godnatt!

PS. Det är faktiskt ganska kul att plugga... :)

That's life, I suppose

Nyss hemkommen efter skola och jobb. Har diskat bort diskhögen och sitter och väntar på att Jennifer ska komma hem så att vi kan gå och slänga in en tvätt eller två. Efter det måste jag skriva uppsats, har två stora mid term papers som ska vara inne nästa vecka. Jag välkomnar härmed mig själv till livet som student.

Följde med Olle till hans college, International House, och käkade lunch idag. Sjukt härlig stämning och människor från hela världen. Och husmorslagad mat varje dag... För mig var det i alla fall ett rätt skönt avbrott från alla nudlar och ost- och skinkmackor.

Ska bli så skönt nästa fredag när båda uppsatserna är inlämnade. Full rulle tills dess. Fast jag måste säga att det tajmar rätt bra med att inte ha några pengar och vara tvungen att plugga! En lugn helg med andra ord. Definitivt första sen jag kom hit. Kanske första någonsin i Melbourne =P

Fast imorrn eftermiddag ska jag i alla fall på en hostel launch med jobbet. Ett nytt hostel ska öppna i St Kilda, och dom kommer använda våra datorer. Därför är vi bjudna. Och gratis öl säger man ju inte nej till. Dessutom skulle Global Gossip stå för underhållning, i form av nån slags ormshow om jag förstått det rätt. Kan ju va kul, för att underhålla min icke-längre-existerande fobi om inte annat. Eller vänta nu... Min manager var väldigt mån om att alla vi som jobbar skulle komma.. Hmm... Kanske hon inte hade råd att hyra personal som visar upp ormarna och tänkte att.. ehm... Ja. Det kan ju bli spännande, det här.

Nu ska jag fortsätta svepa kaffe. Och återuppta min uppsats om adress terms.

Up, up and away!

Money, money, money

Eftersom jag låg på latsidan och inte skrev något förra veckan, knåpade jag nyss ihop två nya inlägg till det kulturella underverket.

Annars då? Jag har insett att jag är pank. Kuljul. Fast det var ju rätt väntat. Kan ju säga att min skattefria lön räddar mig just nu. Woohoo! Så nu är det nudel och goon-dieten som gäller framöver. Mums! (Och nej mamma, jag tänker inte leva på enbart det. Jag menar snarare att jag inte kommer äta ute lika ofta eller köpa dyra drinkar på cocktailbarer. Så du kan va lugn).

Såg Harry Potter för andra gången igår. Förra gången hade jag hundra ungar utklädda i trollkarlsoutfits som sällskap. Den här gången var sällskapet mycket trevligare:)

Nej, lika bra att återvända till plugget. Är inte jättepepp. Men vad gör man inte.

Tjoho!

Fredag

Sitter i soffan och väntar på att det ska bli dags att gå ut till spårvagnen. Ja, ni hörde rätt. Det händer ju inte så ofta att jag är klar i tid om man säger så. Men eftersom jag börjar 13.15 på fredagar så finns det i alla fall en chans att jag kommer i tid. Förra veckan kom jag i och för sig en halvtimme för sent, men det gjorde inte så mycket. Ingen verkar bry sig särskilt mycket i det här landet.

Skickade in min uppsats i morse. Känns skönt att ha det gjort. Är rätt nöjd, men det är svårt att säga hur bra det kommer gå, eftersom jag inte har nån aning om vad dom är ute efter. Jaja, eftersom det inte är mitt favoritämne är jag glad bara jag blir godkänd.

Fredag idag, helt sjukt vad fort det går. Har bara en timmes lektion. Tror Jennifer slutar tidigare än vanligt också, så jag möter säkert upp henne efter skolan. Måste hitta en bok att läsa. Nästa projekt i Professional Writing är att skriva en bokrecension. Det får inte vara publicerad tidigare än 2008. Och det får inte vara Stephanie Meyer... Hm, det lär ju utesluta dom första fyra platserna på bestseller-listan.

Inga direkta planer för helgen. Är fortfarande inne i den här euforin man får precis efter man lämnat in ett arbete, som gör att man kopplar bort allt vad plugg heter för en liten stund, eftersom man precis uppnått ett av sina mål. Men lite pluggtid ska jag försöka skrapa ihop. Har ju fem PNAs att läsa tills på onsdag. Fast det ska mest bli grymt kul!

Nej, nån slags utgång blir det säkert. Eftersom jag jobbar stängning imorrn så får utspåret bli ikväll. Visserligen stänger vi 21.00 nu på vintern, till skillnad mot midnatt under högsäsong... Så nog hinner jag ut efter jobbet imorrn också om jag vill, haha.

Nej, nu är det faktiskt dags att borsta tänderna och springa ut dom ohyggliga femtio metrarna till hållplatsen. Det är en mindre storm där ute, så jag ska försöka att inte blåsa bort.

Woohoo!

Vardagsliv

Ja, hor och hapna. Jag tror ta mig fan att jag borjar komma in i det nu. Jag har ju egentligen inte haft nat riktigt vardagsliv pa flera ar, i alla fall inte ett som jag kunnat slappna av i. Och visst, allt ar fortfarande lite hysteriskt har och vi har bara boende en och en halv manad till, men det gor inte sa mycket. Jag trivs.

Jag var lite radd forst nar jag flyttade hit att jag skulle ha svart att slappna av. Det enda Australien jag kanner till ar ju ett som ar fullt av party, resor och galna upptag. Nu maste jag faktiskt vara serios, folja ett schema och plugga pa min fritid. Och jag har varit inne i en svacka, inget snack om saken. Men nu ar jag pavag uppat igen och pavag att skaffa mig en vardag. Det kanns ovant. Men ratt sa bra faktiskt.

Imorrn ar det fredag, och sista dagen av Week 4. En tredjedel av terminen. Helt sjukt vad fort det gar. Ikvall maste jag skriva klart en uppsats till Globalisation, som ar mitt forsta stora assignment. Eller, handen pa hjartat ar det inte sa jattestort, men anda. Det kanns bra att gora nat kreativt.

Pa tal om kreativt sa alskar jag verkligen min kurs i Professional Writing. Igar hade alla med sig sina Personal Narrative Articles och delade ut till alla andra i klassen, utan namn pa. Nu ska vi workshopa och redigera fem varje vecka och ge konstruktiv kritik till varann, utan att veta vems artikel man jobbar pa. Vi ar en san himla bra grupp. Alla var helt pirriga av forvantan att fa lasa vad folk skrivit om. Och visst ar jag nervos infor att fa min artikel granskad, men samtidigt sjukt forvantansfull. Jag vill veta vad folk verkligen tycker och fa akta konstruktiv kritik. No offense pappa, men du sager ju att allt jag skriver ar bra... :)

Vadret fortloper i vanligt Melbournskt stuk. I morse sporegnade det. Nu skiner solen. Men ibland, ibland, sa ar det faktiskt lite varmare om dagarna nu. Bara nan manad till. Sen ar det jag som skrattar sist nar ni sitter dar hemma i hostrusk-Sverige!

Nu ar jag pa jobbet, darav bristen pa svenska bokstaver. Global Gossip ar sig helt likt. Kanner fortfarande igen flera av kunderna. Och eftersom det ar midvinter och lagsasong har, ar det ocksa sjukt lite folk. Och ingenting att gora. Far ta tillfallet i akt att plugga. Eller skriva blogg....

Nanting som daremot ar nytt (och en sjukt bra nyhet!) ar att studenter betalar samma mangd skatt som australienarna, det vill saga 13%. Dessutom har dom en skattetroskel pa $6000, vilket gor att allt jag tjanar nu ar helt skattefritt! Jobbade 9 timmar forra veckan och fick ut $148... Katsching!

Igar, medan jag satt och knapade ihop min uppsats om hur McDonald's haller pa att ta over varlden, kom det en doktor hem till oss och lagade riktig bearnaisesas. Fran scratch. Inget litet projekt med andra ord. Lange sen jag blev sa bortskamd var det hursomhelst, och gott var det! Och konsistensen var... helt perfekt genom nastan hela processen i alla fall:)

Bara tva timmar kvar. Ska forsoka skrapa ihop lite inspiration till att skriva i min assessment blog ocksa. Nasta vecka startar aven den andra. Fast mest ar jag bara trott och vill hem och ata Marabou-choklad som Jennifer fatt skickat till sig.

Mmm... Marabou.


Oh, snap!

What can I say... Det tog en dryg månad innan jag började florera på vimmelbilder. Helt klart på tiden!

Nytt inlägg

Okej, jag är alldeles för hög på koffein för att skriva något vettigt här. Men jag tänkte bara meddela att det nu finns ett nytt inlägg uppe på min Culture, Media & Everyday Life-blogg.

Idag har jag lämnat in min första tidningsartikel till mitt favoritämne, Professional Writing. Lucy läste igenom den (dock inte förrän efteråt) men tyckte språket verkade bra. Puh... Jag är fortfarande frustrerad för att jag inte kan uttrycka mig som jag vill, men jag jobbar på det.

Vi har dessutom en underbart bra och inspirerande tutorialgrupp i det ämnet. Och en grym lärare. Vilket gör att inspirationen är på topp. Under hela Globalisation-föreläsningen som jag hade efteråt, satt jag bara och skrev på mitt nästa arbete i Professional Writing, en Personal Narrative Article (typ som en krönika, fast med en utarbetad poäng... vilket kanske krönikor iof har, jag vet inte...?) som ska handla om min och min fars äventyr och eskapader inom den italienska sjukvården. Poängen...?  Tja, nånting i stil med att det ofta går att kommunisera och göra sig förstådd även om man verkligen inte tror det är möjligt... Är lite luddigt fortfarande, men jag får jobba på det.

Det är en annan svensk i min grupp. Olle Lindholm. Vad är oddsen? Ännu roligare blev det när han frågade mig vart i Dalarna jag kom ifrån, och han fick totalsläppet när jag berättade. Tydligen har hans familj i alla år stannat till just i Mockfjärd på väg upp till Sälen från Stockholm, för att tanka och äta mat. Ända sen han varit liten har han alltid velat stanna och ta kort på Olles El-skylten. Så Mockfjärd har blivit något av en tradition och stående skämt i hans familj. Och drömmen att lära känna en inföding har just slagit in, haha.

Shit, borde... inte... skriva....på...koffein...

Fast produktiv är man ju i alla fall. Och det är ju alltid något.

Nä men Jennifer, vad säger du? Nudlar?

Hojhoj!

Att blogga till sig ett betyg

Uppsatser, prov, tentor, inlämningsuppgifter - hur kul är det på en skala..? Gör istället som University of Melbourne och låt dina studenter blogga som en del av kursen. Hur fucking sweet är inte det?!

Alltså, i två av mina kurser ska jag skriva blogg, som jag sedan kommer bli betygsatt på. Den ena blogguppgiften har redan börjat och det är i kursen Culture, Media and Everyday life. Eftersom bloggen ligger uppe på skolans intranät, har jag gjort en sub blog (hahaha, smaka på det ordet), till min egen där jag kommer lägga upp det jag skriver.
And here 'tis!

Förlåt, jag orkar verkligen inte skriva mer nu. Har suttit och pluggat riktigt mycket idag faktiskt. Dels med bloggen, och dels har jag suttit och skrivit på min magazine article som ska va inne nästa vecka. Det är fortfarande frustrerande att jag inte kan uttrycka mig till den grad (hahaha, ironiskt nog höll jag på att skriva to the extent) jag vill på engelska än. Men det kommer, som pojken sa.

Senaste halvtimmen har jag dessutom suttit och förhört Jennifer till hennes prov i accounting & finance. Det i kombination med ett glas rött skulle väl gjort vem som helst sömnig...

Helg imorrn, yes!

Puss!