Saker faller pa plats

Pa kvallen efter jag skrivit mitt senaste inlagg, tagit av mig den Blomqvistska outfiten bestaende av Napoktroja och sarongkjol (vilken bars dels pa grund av dess extremt hoga klass, dels eftersom allt annat var i tvatten), grabbade jag tag i Alexander och gick dom kanske 100 metrarna fran X Base Backpackers till Woolworths for att handla mat.

Val dar ringer min mobil och ett for mig okant nummer visar sig pa displayen. Jag svarar och far anstranga mig for att hora genom sorlet av mathandlande australienare. Killen pa andra sidan luren sager sig tydligen ha ett missat samtal fran mig lyckas jag till slut fa fram. Jag fragar da om det kanske kan vara sa att han kanske mojligtvis har ett rum till uthyrning, eftersom jag har ringt pa en och annan sadan lapp, ryckt fran en telefonstolpe langs Kent eller George Street. Mycket riktigt.

Senare pa kvallen gar jag ytterligare en halv kilometer ner pa Kent Street, till nummer 361 namligen, for att titta pa det som ska komma att bli mitt hem dom narmaste tva eller tre manderna. Jag blir namligen foralskad direkt.
Tvameters glasdorrar moter mig nar jag kommer in i foajen, dom tre hissarna som tar mig upp till vaning 17 pa ungefar tio sekunder ar av kromat stal. Val inne i lagenheten som bestar av ett ljust och fint litet vardagsrum, frasht kok, jattestort och fint badrum med bade dusch och badkar, och inte mindre an tva stora balkonger med utsikt over Darling Harbour, kanner jag att det har ar ett stalle som jag verkligen kommer att trivas pa dom narmsta manaderna.

Igar kvall flyttade jag in. Lagenheten delas med ett skotskt par som bor i det andra rummet, vilka jag knappt har traffat an. I mitt rum bor aven fransmannen Thomas och Salim, vilka visade sig vara dom trevligaste, gulligaste och mest omhandertagande gentleman jag traffat pa lange. Sa jag tror det kommer att bli bra. Valdigt bra.

For att liksom toppa allt detta, foljer jag med Alexander en vanda pa Sidebar efter varan avskedsmiddag med ganget i gar kvall. Dar borjar jag prata med Kristin som ar kompis till Alexanders flickvan Recy. Det visar sig att hon kanner for att gora precis som jag, att bo kvar i Sydney ett par manader for att jobba. Eftersom det finns en plats till i mitt och fransmannens rum, som min ryska hyresvard sagt antingen skulle komma att bebos av en schweizare eller en malaysier, tankte jag att det far bara eller brista och skickar ivag ett SMS till Ilya och sager som det ar.
I morse var Kristin och kollade pa lagenheten. I morgon flyttar hon in. Kan bli potentiellt hysteriskt roligt!! Tva svenskor, tva fransman och tva skottar. Vilket gang!

Lordagen och sondagen aventyrades det i Blue Mountains. Det var nagot av det maktigaste jag sett. Nej, jag angrar mig. Det var det maktigaste jag sett. Antagligen kommer jag toppa det innan jag lamnar detta land, men sa otroligt, brutalt, sagolikt vackert det var! Det ar ingen ide att jag ens forsoker beskriva det, eftersom det inte skulle gora det rattvisa pa nagot satt. Bilder kommer upp sa smaningom. Vilka heller inte kommer gora verkligheten rattvisa i och for sig, men ni far halla til godo tills ni kan uppleva det sjalv.

Det anda trakiga ar att jag fortfarande ar snorsjuk. Okej, det kanske inte var det smartaste i varlden att hajka omkring i Blue Mountains, vandra atskilliga kilometer och ga uppfor trappor med flera hundra meters fallhojd nar man har feber, men vad gor man inte. Jag ar i Australien.

Hur som helst sa har jag bitvis sa ont i halsen att jag undrar vad det ar fragan om, och hostar sa brutalt mycket att jag fick lova att gomma mig pa toaletten i natt av radsla att fransmannen skulle trottna och slanga ut mig fran balkongen. Bitvis, som nu, mar jag helt okej. Men jag har anda bestamt mig for att skjuta upp jobbletandet ett par dagar till, och se till att bli riktigt frisk. Dels for min egen skull. Dels for att jag inte tror att man ar sadar jatteattraktiv arbetskraft om man kommer inte hostande och snorande; hes och javlig och slanger fram sin resume samtidigt som man med ynklig rost fragar om man far jobba dar. Aven om jag verkligen kanner att jag borde, far jag lara mig av Elin och snallt stanna hemma tills jag ar frisk. Punkt.
Snalla Australien, varfor kan ni inte importera Kan Jang? Mitt liv skulle bli sa mycket lattare da.

Ska ga ner pa Woolworths nu och skaffa lite fornodenheter. Te. Hostmedicin. Mer painkillers. Kanske lite att ata ocksa. Storhandling far ske imorrn tillsammans med Kristin.

Snart ska jag pa akvariet med Caroline ocksa. Det ska bli kul!

Igar kvall nar jag tittade ut over Darling Harbour fran min balkong sag jag for forsta gangen lite fler stjarnor. Rakt utanfor min balkong uppenbarade sig Orion. Det kanns tryggt. Det har alltid varit min favoritstjarnbild.

Sol, varme och en underbar utsikt.

Den hostande Helena


Det sjukaste...

Shit, det finns sa mycket att beratta. Men det ar omojligt att fa med allt i mina sporadiska inlagg har, darfor fortsatter jag som forut, att skriva om det som faller mig in. Vilket ofta innebar mer eller mindre onodiga detaljer och konstiga handelser, men ni far halla till godo.


Valdigt manga dagars festande, dansande, omkringskuttande och ha-mer-kul-an-vad-jag-nansin-haft-i-Sverige satter sina spar. Igar trodde jag att jag holl pa att do av passiv rokning (rokforbudet pa krogen infors namligen inte forran i juli i New South Wales). Jag hostade varre an vad jag gjorde forra varen, kunde knappt andas nar jag vaknade och lat sadar hes som bara jag kan gora.
Idag fick jag forklaringen, da jag vaknar med potentiell feber, annu mer hosta och snuvig nasa. Men eftersom jag satter tillit till mitt immunforsvar sa tror jag fortfarande att det mesta beror pa all dum rok, och hoppas vara fit for fight tills ikvall eftersom jag, nagot bittert, vilat hela dagen. Dom andra brudarna skulle lara sig surfa av en yoga-instruktor. Jag var hemma och tvattade. Hm. Hursomhelst sa bangade yogasnubben och jag kunde vara hemma med en anings mer lattad. Dom gor ofta sa killarna i Australien har jag fatt erfara. Backar ur fran en traff i sista sekund med ursakt att dom maste jobba. Daligaste ursakt jag hort. Pff.


I forrgar var vi pa Australia Wild Life Park. Och jag fick totala, brutala, deluxe endorfinkicken nar jag kunde klappa en orm utan att vara radd whatsoever. Dessutom strackte den sig fram emot mig tills den bara var en decimeter ifran mig, tittade mig rakt in i ogonen och luktade pa mig med tungan. Och Helena var helt lugn, fascinerad och galet lycklig!


Helena klappar orm


Samma kvall hande det sjukaste jag nansin varit med om. Alla kategorier. I Sydney bor det ungefar fyra miljoner manniskor, och finns val sakert x antal tusen barer. Att Helena befann sig pa sitt ultimata stamstalle Scubar var val inte sa konstigt. Men att en av Mockfjards kanske 2500 invanare, han som gatt i samma klass med henne fran lekis till nian, han som hon fraga chans pa i forsta klass befinner sig dar, samtidigt, av en fruktansvard slump, det finns inte.
Halvvags genom en for ovanlighetens skull trakig utekvall blir hon rykt i armen och overost av glada igenkanningsrop. Framfor henne uppenbarar sig Fredrik Rogstrom med flickvan Sara.

Helena, Fredrik och Sara

Igar va vi tillsammans med dom till stranden och dom ska aven folja med pa varan tvadagarstripp till Blue Mountains imorrn. Sjukt kul! Och jag ar fortfarande chockad. Vad ar oddsen?! Stackars Elin och Rikard som fick hora en extremhes Helena ringa och gapa och det sjukaste hon nansin varit med om, och att dom maste gissa vem som var har med henne... :P

Pa mandag upploses ganget. Malin och Alvida aker pa surf camp. Alexander flyttar nan annanstans. Carro ar visserligen kvar nagon vecka till, men anda det kanns lite sorgligt. Jag har sa hysteriskt, underbart kul med dom har manniskorna.
Inga andra kommer forsta vara skamt om tamponger, diarrepiller, "The green guy's name is Thomas", receptionistkillar, rumpsvett, Alexanders ultimata packning osv. Listan kan goras hur langt som helst. Under dom nastan tva veckor jag varit har har dessa manniskor varit min nya lilla familj, som jag kommer sakna fruktansvart mycket. Men jag vet att jag kommer traffa valdigt mycket nytt roligt folk, och att vi antagligen kommer traffas igen inom en forhoppningsvis inte alltfor lang tid:)

Roommates
Mina roommates
Uppe fran vanster: Hannan, Malin, Alexander, Nathan, Alvida
Nere fran vanster: Ryan, Helena, Carro

Hannan ar den extremgalna Londonbon som gav mig massage i hostelkorridoren mitt i natten. Ryan och Nathan ar dom otroligt sota och goa kanadensarna som tyvarr akte redan i tisdags. Vi saknar dom! Alla andra ar mina svenska sotnosar, a.k.a. vi-som-var-coola-nog-att-aka-till-Australien-sjalva.

Nej, nu tar min internettid slut!

Fransk Cheesecake yoghurt! Godast ever!

Helena


En vecka kan ga sa fort...

...eller kannas som en hel evighet. I mitt fall har det gjort bada delarna. Dagarna bara flyger forbi har. Samtidigt kanns det som om jag varit har hur lange som helst. Och det kanns harligt. Jag trivs otroligt bra i Sydney. Staden, folket, varmen, mina nyfunna vanner och livet i allmanhet.

Jag kom pa mig sjalv har om dagen med att gruva mig for den dagen jag ska aka hem. Inget ont mot alla dar hemma, visst saknar jag er ocksa, men jag njuter sa fruktansvart av att vara har. Jag ar pa andra sidan jorden. Det ar helt sjukt, det slar mig varje dag. Men jag alskar det. Jag lever.

Jag vet att jag varit lite dalig pa att uppdatera, men det hander ofta sa pass mycket pa dagarna och runt omkring en, sa det ar svart att kanna att man har ro att satta sig. Och nar man val gor det finns det sa mycket att skriva att man inte vet var man ska borja. Ni far ha overseende.

Vad galler bilder sa har jag en vision om att lagga upp allt jag tar, ocensurerat pa sida till allman beskadning. Tyvarr sa ar uppladdningshastigheten oftast fruktansvart langsam. Pa stallet jag sitter nu har jag lyckats fa upp 3 bilder pa tre kvart. Men jag ska forsoka hitta ett battre stalle och jobba pa saken. Jag aterkommer med adressen.

En adress som ni daremot ska fa ar dit ni ska skicka alla brev, presenter och glassbomber, namligen:

Helena Lindholm
8020502078049
c/o Work & Travel Company
Locked Bag A 4035
Sydney South, NSW 1235
Australia

Jag vantar med spanning... :)

I fredags checkade vi ut fran YHA Sydney South och slapade med oss vara tunga ryggsackar den ohyggliga kilometern genom Chinatown till X-Base Backpackers. Anledningen till bytet var framfor allt att det ar aningens billigare att bo har. Visst, det kanske inte ar lika fint som YHA, men med tanke pa att det var alldeles extraordinary  sa kanns det anda helt okej. Lite sunkigt backpackeraktigt, men anda relativt frasht. Jag bor tillsammans mina nya mates Carro, Alexander, Alvida och Malin, och icke att forglomma en helt galen nyutexaminerad advokat fran London och tva stereotypa Canadensare. Varfor dom ar stereotypa vet jag inte, det bara kanns sa. Harliga roommates ar dom i vilket fall.

Mandag till fredag har det varit utgang varje kvall. Helt galet. Jag forstar inte hur jag orkar. Eller jo, det gor jag. Jag har sa hysteriskt kul! Scubar har blivit det officiella stammisstallet, och dar har det druckits/hangts/dansats/busats omkring sa det star harliga till. Kanske borjar kannas en aning uttjatat dock. Fredagens Pub Crawl blev tyvarr en liten besvikelse. Smatrakiga stallen snudd pa utan musik, och en dumpning nanstans i centrala Sydney med en "ta er hem bast ni vill" bidrog nog till detta. Men efter att ha tagit saken i egna hander och en taxi till Scubar, sa slutade den atminstone bra. Hursomhelst.

Efter tva misslyckade forsok att fa en dag pa stranden vid Bondi Beach (da ett forstorts av regn och det andra av blast) bestamnde vi oss for att forsoka oss pa Manly Beach. Sa jag och mina roomies, plus Kristina och Emma skuttade glatt pa en farja for att soka lyckan. Och vilken utsikt over Sydney man har fran vattnet! Operahuset, Harbour Bridge, alla skyskrapor... Jag vill ocksa ha san kollektivtrafik!

I vilket fall blev dagen valdigt lyckad. Stranden var harlig, och vi klarade oss nastan utan regn. Ett litet dopp blev det ocksa, dock nagot forsiktigt pa grund av alla Blue Bottles a.k.a. Stingers. Maneter alltsa. Jag klarade mig som tur var. Alexander, som var tapper nog att prova sig pa lite surfing med hyfsat resultat, fick sig nagra roda marken dock. Dom anda marken jag fick var efter borjan till min superlackra solbranna :)

Dagens klockers: Pa vag fran stranden tillbaka till farjan uppenbarar det sig en skylt alldeles vid kyrkan som basunerar ut Free food for Backpackers. Det later ju for bra for att vara sant tycker vi, men vi smyger oss in pa en bakgard och far se ett langbord sta uppdukat med brod och diverse gronsaker, och tva glada och valkomnande grabbar som star och steker kott och korv och sager till oss att hugga in. Sa underbart! Gratis ar gott! Vi vantade pa haken, som att bli nersovda, hjarntvattade och/eller fralsta men vi blev besvikna pa den punkten. Det enda vi fick var The Surfer's Bible vilken inom kort kommer att skickas hem for att omhandertas av en person som bor i mitt hjarta tillsammans med Legolas, och kanns lampad for det syftet.

Nasta vecka ska det nog borjas planeras lite battre for min framtid, vilket betyder soka lagenhet och jobb. Jag har ringt upp till Cairns (vilket gick forvanasvart bra, all nervositet innan till trots; jag forstod honom, han forstod mig - inga problem dar heller!) och bokat om min dykkurs. Planen ar att stanna i Sydney i ett par manader. Jag vill komma in i storstadslivet. Och kanna att jag bor har. Lever har. Yes!

Nej, nu pallar jag inte att sitta har langre. Kanske far vi nat ryck och gar ut i kvall ocksa. Om vara galna roommates har kommit tillbaka far vi nog inte sa mycket att valja pa. Annars far val kvallen besta av att peppa Alexander som har en stor dag i morgon, da hans dejt fran Sverige kommer.

Pa onsdag ar det Alla Hjartans Dag. Jag har en liten mission som gar ut pa att bli utbjuden pa dejt, nar jag for en gangs skull befinner mig i ett land som faktiskt tillampar det systemet. Det ser lite morkt ut for tillfallet dock. Jag far aterkomma med hur mina anstrangningar utvecklar sig. Annars far jag val sitta hemma och vara bitter och avundsjuk pa Alexander da. Suck. Jag ar inte bitter. Som Malin sa fint sa pa skanska.

Forresten, vi gor sa har. Jag lagger ut dom bilder jag har fatt upp i mitt album sa lange. Sa om ni vill kika pa en brakdel av det jag tagit, ga till:

https://lagring.storegate.se/user/share.aspx?id=039f81da-b937-4d4d-b758-207bc2aed51b

Dom kommer i lite konstig ordning men, ah, no worries. Och tyck for guds skull inte att det ar for manga bilder pa Helena nar hon aker diverse transportmedel/forsoker se hard ut/har solglasogon pa sig och tycker hon ar cool. Jag far halla igen for att inte ta fler, tro mig.

Sand overallt, solskyddsfaktor 30+ och och sar efter flip flopen mellan tarna. Det ar min vardag. En vardag som jag alskar.

Helena

I Sydney!

Efter ungefar 24 timmars resande tog planet slutligen mark i Sydney, och har ar jag nu alltsa. Snudd pa overkligt.

Australien ar harligt! Alla ar trevliga och pratar vackert. Det ar sa varmt och skont att jag klockan halv sju pa kvallen gick och svettades floder i mitt linne. Man gar omkring i flip flops hela dagarna (jag jobbar pa att utveckla en flip flop-valk mellan stortan och pektan, efter nagra veckors blod svett och tarar maste man val anda vara nagorlunda redo for det kommande aret). Signalen for gron gubbe later exakt som nar man skjot i Keen, det gamla dataspelet nar man hoppade omkring pa hoppstylta och samlade nycklar. Nagon maste val komma ihag..? Elin?

Hursomhelst, efter att jag skrivit min senaste blogg pa Arlanda, atit min choklad och last mitt Aftonblad, hittade jag pa Alexander, en norrlanning som raddade mig fran den allra varsta tristessen tack vara langa samtal om lumpen och om vad som komma skulle.

Klockan 07:10 lyfte planet till Wien. Val dar traffades det pa lite fler Work & Travel-folk.  Forvantningar utbyttes, spanningen var pa topp, och det drojde inte sarskilt lange innan vi fick kliva pa det stora planet som skulle ta oss till Sydney, via Kuala Lumpur.

Flygresan gick forvanasvart bra. Satena var bekvama, man fick en kudde och en filt och maten var, forvanande nog, otroligt god! Dessutom hade man en liten TV-skarm framfor sig, sa man kunde se precis var man befann sig pa en liten karta. Alternativt kunde man se fram videokameror langst fram och under planet. Dessutom kunde man valja pa kanske 20 filmer och spela diverse TV-spel. Det sistnamnda tyckte
Helena var roligast.


 TV-spel pa planet
Otroligt stolt over att ha kommit till sista leveln. Och da fick jag gora om allt fran borjan igen, eftersom jag glomt bort losenordet. Men vad gor man inte efter en sisadar 18 timmars flyresa...

Efter 10 timmar landade vi i Kuala Lumpur. Dar fick Helena sig ett garv, efter som alla malaysier verkade obotligt radda for Klas, och inte for allt i varlden tankte slappa fram honom.
Avsparrning i Kuala Lumpur


Den atta timmars resterande resan fran Kuala Lumpur gick fortare, antagligen for att jag brutal-dackade med en gang.

Iakttagelse: Stewards, aka manliga flygvardinnor, har the most firm, tight and nice little butts I have ever seen. Jag skickade dom till Landvatter allihopa Elin, you just have to go and collect them.

Fram till Sydney kom vi i alla fall. Och mottes av stralande sol och underbar varme! Ahh! :)

Pa flygplatsen i Sydney


Summer outfit
Converseskorna akte av ogona boj, flip flopsen och solglasogonen akte pa. Och Helena var sa nojd over sin summer outfit!

Pa kvallen gick vi ut till puben runt hornet som var pytteliten och full med folk. Fulla folk. Men ack sa trevligt folk :) Extasen kom i alla fall nar Helena sag denna snubbe sta och hanga vid en vagg.
Swedish Army
Helena kutar fram och fragar glatt om han kanske mojligtvis kommer fran Sverige, men fick bara ett mycket forvanat ansikte som svar. Det visar sig att denna herre inte alls har nanting med Sverige att gora utan kommer fran Brasilien, och har aven kopt trojan dar. Han kan knappt nan engelska och forstar knappt vad texten menar. Nar jag efter manga om och men lyckats forklara for honom och hans kompis tycker dom att det ar jattekul och bjuder pa ol. Shit, det ar latt att vara tjej ibland.

Idag har det varits pa informationsmote pa Work & Travels kontor. Helena var dock hysteriskt trott och fick kampa for att orka lyssna. Men det blir nog bra. Man verkar tydligen fa otroligt mycket hjalp av dom att skaffa jobb, nagot jag inte trodde. Dock kraver dom att man har erfaranhet inom servering/restaurang for att fa soka sana jobb, vilket var lite synd. Men en kille jag pratade med i en kladbutik idag, tipsade mig om en stadsdel full av mysiga sma italienska stallen, dar det inte alls verkade omojligt att fa jobb. Vi far se hur jag gor.

Och visst, jag har manga funderingar och eventuellt planer pa hur jag ska gora framover. Men jag maste lata dom mogna lite. Ni far veta tids nog, jag lovar :)

Ooh, pa fredag ska jag pa en sa kallad Pub Crawl Night. Man ar ett gang som aker minibuss runt till massa olika stallen, dricker lite ol, hanger, och for att sedan dra vidare till nasta. Kan bli urspar... Men kul!

Mitt australienska mobilnummer for er som jag inte skickat det till ar:

+61 40 6768678

Nej, nu ska jag sluta sa att mamma kan ringa mig. Har redan dissat henne tva ganger, stackarn.

Kanns som jag har massa mer att skriva, men det blir tid till det med.

Soooooooooool!

Helena


10 timmar och 43 minuter

Så lång tid är det tills jag lämnar detta snötäckta, och i synnerhet idag, vackra land. Just nu befinner jag mig på Arlanda för att spendera en förhoppningsvis trevlig lördagkväll här.

I ganska precis en halvtimme har jag knatat omkring i Sky City med omnejd, för att liksom "reka" området lite grann. Det var ganska lätt gjort. Det är inte särkskilt mycket folk här. Inte heller är särskilt mycket öppet.

Min plan var att försöka hitta nåt mysigt café och slå mig ner med en kopp te och kika på Melodifestivalen. Tji fick jag. Det enda café jag hittade som faktiskt hade TV visade nån tråkig serie på TV5. Så var det med det.

Plan B fick bli Aftonbladet, en Vichy Nouveau Granatäpple och en Marabou Apelsin (förlåt Sofie). Får jag inte avsluta med det svenskaste av svenskast, ska jag då banne mig ha det näst mest svenska. Det jag skrev ovan alltså.

Vidare har jag lite problem att hitta något bra hängställe. Man tycker att ett ställe som Arlanda, vilket väl bör besökas av tusentals människor varje dag, borde ha lite fler stolar/bänkar att sitta på. Men icke. Dom få jag hittar består av grupper med en konstig stol, följt av något slags fjolligt bord, sen en till ful stol, och så vidare. Vilket gör att det kommer att vara sådär lagomt bekvämt att försöka ligga på dom. Jaja. I'll find a place. Det kan ju knappast vara värre än Ånge Station, 03:00 - 08:00, en oktobernatt i alla fall. Ska ta och ringa Sofie sen. Hon och hennes familj hade ju värsta campet när dom skulle till Teneriffa. Det vet jag, för jag har sett kort. Hon borde kunna guida mig. Om inte annat ge mig en sista kick av inspiration. Det tycker jag om.

Ja, hur känns det nu då Helena? Fruktansvärt omtumlande. Jag fattar det nog inte riktigt än. Nej, det gör jag inte. Jag tror inte jag riktigt kommer förstå det förrän jag sitter på planet från Wien. Eller kanske inte förrän jag sätter min fot på den australienska asfalten, känner solen värma mitt ansikte och inser att jag är 2000 mil hemifrån. Då kommer jag nog förstå. Om jag inte förstår det när jag ser The Opera House, Bondi Beach och Sydney Harbour Bridge borde jag kanske överväga att skaffa glasögon. Alternativt börja ifrågasätta min mentala hälsa mer än vad jag redan gör.

Men herregud, det är stort!

Shit vad jag kommer att uppleva saker under det här året. Det, om något är brutalt. Jag ska verkligen njuta av varenda sekund. Det är ju det här jag ska göra. Det är ju hit beslutet jag tog i Italien har lett mig!
Helena ska ut på äventyr.


Om 24 timmar sitter jag fortfarande på planet. Om 32½ borde jag vara framme. Det är väldigt lång tid. Å andra sidan tar det Karro och Stin 12 timmar att ta sig till Gol. Det ligger i Norge. Världen har konstiga propotioner.

Har förresten frågat i informationen var Christer Fuglesangs porträtt finns. Det skulle tydligen komma efter incheckningen. Bra, det får jag bara inte missa. Jag vill att han ska vinka av mig från Sverige. Det, och endast det, skulle kännas som en värdig sorti.

Ja, hejdå då Sverige. Vi ses om ett år.
 
Nu ska jag hitta en bra soffa, äta min choklad och dricka min Vichy Nouveau. Det sorlar väldigt mycket här. Typiskt restaurangljud. Men jag ser ingen... Jo, där! Uppe i taket. Fast det verkar mest vara medelålders par som äter en romantisk middag innan planet till den romantiska weekend(en) i Paris går. Det ska jag också göra, om en sisådär femton, tjugo år. Lita på det.
Hursomhelst känns det inte som ett ställe man går och sätter sig själv på. Jag får leta reda på nån Rich and Handsome English Businessman in Suit. Bra plan.

Ooh, idé! Visst finns det nån radiokanal som sänder Melodifestivalen?! Värt ett försök.

Varför har jag så många minuter kvar på mitt internet? Jag betalade för 60 minuter, och har nu 66 minuter och 43 sekunder kvar. Förklara det någon. Jag behöver verkligen ut i världen, så jag får lära mig mer om såna här viktiga och avgörande saker. Jaja, det är väl bra då, om jag får tråkigt fram mot småtimmarna. För det står att man ska kunna spara sina minuter och logga in igen. Går inte det så blir jag arg. Nä, nu svamlar jag.

Jag kommer sakna er, bara så ni vet. Men det sentimentala sparar jag till en annan gång. Typ till i natt, när jag inte kan sova och slänger iväg kärleksförklaringar till höger och vänster via SMS. Det beror på hur bekväm bänken jag hittar är.

Nej, nu får det räcka.

Ta hand om Sverige åt mig. Och ha det underbart bra här hemma! För jag ska då ha mitt livs bästa år hittills. Utan att skruva upp förväntningarna.

Jag såg den vackraste måne jag någonsin sett när jag satt på tåget hit. Om inte full, så nästintill; sådär förstorad av horisonten, först orange, för att sedan gå mot mera gul följde den mig under hela tågresan. Jag tar det som ett tecken. Ett bra sådant.

Port Salut, Geisha och nyponsoppa. I'm going to miss you!

Helena