Fjärde advent

Den här terminen har varit en av dom tuffaste i mitt liv. Därför har bloggen så att säga försvunnit ut i periferin.

Sommaren i Melbourne är traditionsenligt sen och jag sitter här i mitt rum med raggsockor och lyssnar på regnet utanför. Men snart så.

Alla julklappar är köpta och inslagna i guldfärgat papper och dekorerade med röda och vita snören. Jag tycker om att slå in paket.

Julkänslan har lite svårt att infinna sig när man befinner sig i ett "varmt" land. Förlåt, regnigt land. Men det är inte bara vädret som gör det. Alla traditioner saknas. Adventsljustakar, stjärnor i fönstren, lussekatter, lucia och julkalendern på TV varje morgon. Allt det här som jag älskar och gör att jag känner att - nu, nu är det snart jul. Jag får inte samma känsla här. Kanske är det tur, det fungerar lite som en försvarsmekanism. Eftersom jag inte har några julkänslor känns allt det där så avlägset, och därför saknar jag mindre. Så på så sätt är det bra. Här om kvällen tittade jag på luciamorgon på SVT Play. Då rann det några tårar.

Men i år har jag en mysig jul på Tasmanien att se fram emot. Och det är ta mig tusan inte fy skam det heller!

Snart kommer Adam hit med en grillad kyckling och potatissallad. Sen blir det lite pepparkakor med brieost och glögg. Då ska det väl gå att få lite julkänsla, till och med i ett regnruskigt Australien.