Skarmdump (heter det sa?)

Vince larde mig har om dagen hur man gor en screen shot. Detta tyckte jag var jatteroligt, da jag hela mitt liv undrat hur man gor detta. I tron om att det maste vara fruktansvart komplicerat, forbannade jag min dumhet nar jag insag att det bara var en enda knapp att trycka pa.

Bara for att visa att jag faktiskt kan jag med (klapp pa huvudet) kommer beviset har i form av Chatshop som vi anvander pa jobbet.


image177



Ja,
jag har valdigt trakigt.. Och jag far inte stanga forran om en halvtimme. Suck.


Hahahaha, det ar ratt rolig hur lag kvalitet det ar pa det har inlagget. Jag maste ha blivit hjarntvattat. For mycket Kenza kanske.

Nu far det vara nog.

Valborg

Kom just pa att det ar sista april och att jag egentligen borde sta vid en brasa och mysa. Se pa fyrverkerier. Springa runt pa parken. Eller det kanske jag ar for gammal for nu.. Jag har ju inte varit hemma pa tva valborg. Hur ar det, gar vi fortfarande pa parken?

Forra valborg spenderade jag pa ett sunkigt hostelrum med varldens sotaste dansk. Det kom jag pa nar jag pratade med Kristin idag och vi borjade ga igenom Sydney-minnen. Vilket tid det var... Vilka minnen. Vilken nostalgi. (Som till exempel nar jag och namnde dansk lag i en park tillsammans med Carro och... en annan dansk och tittade pa stjarnorna. Lycka.) Och nu sitter vi har, pa varsin kontinent, med pojkvanner som vi allt som oftast irriterar oss pa samtidigt som vi saknar Sverige nat otroligt. Ja, jag har en san har kvall. En san har funderade kvall. Vad ska jag gora egentligen? Egentligen vet jag ju vad jag vill/borde gora, men det ar inte alltid sa latt.

Ska ga ut med Lucy pa fredag. Det ska bli roligt! Skont att fa komma bort ifran allt lite. Och bo pa hostel igen, ha! Ska ta och kanna efter da, kanna hur det kanns. Vad jag vill.

Forresten, kommer ni ihag
den konstiga asiaten jag skrev om tidigare? Det visade sig att han mycket riktigt var ratt skum anda. Igar kom det fram att han anvant stulna kreditkort for att ladda pa sitt Global Gossip card hundratals av dollars internet tid. Menalltsahallavantalitenu.
Missforsta mig ratt, men har man ett stulet kreditkort (och magen att faktiskt anvanda det), skulle man kanske inte kopa sig en solresa till Fiji da? Natter pa lyxhotell? Gulddubloner och diamanter? Ven fan koper tremiljonerminuters Internettid? Ja bara fragar...

Jag ar ledig imorrn. Ska nog ut och demostera bara for att. Ga dar ensam med ett plakat som sager "Austin Powers for President".

Det ska jag.

Brollop

Pa allman (eller naja, pa mammas) begaran kommer har lite bilder fran lordagens brollop som trots mina tvivel visade sig bli en riktigt trevlig tillstallning. Gudomligt god mat och tarta, samt... en hel del all dricka. Brollop = gratis dricka. Gratis dricka av olika sorter. Under kvallen han jag val fa i mig ol, champagne, rott OCH vitt vin + en par Bundys & coke. Harlig blandning. Harkel. Som tur var hade jag atit ungefar en miljon snittar sa jag klarade mig hyfsat i alla fall. Aven om det tog mig till mandag eftermiddag att aterhamta mig helt.

For att gora diverse mammor glada kommer forst en serios bild pa hur otroligt vackra vi faktiskt var. Innan det borjade ga utfor menar jag.


Uppkladda till tanderna
Krull och Tott.


Efter ett antal mindre formaliteter vilket inneholl nagra "I do:s" hit och dit borjade kalaset pa riktigt.
 

Party har borjat

Helena dricker en ol....




Olhavning

...och en till...



Boven i dramat
...for att darefter ga over till lite blandad kompott. Barn; don't try this at home.



Brudparet
Det vackra brudparet



In deep thought
I vantan pa tarta..


Leende lockar... eller lockande leende?
Oskyldiga leenden innan det borjade med mer olagliga saker...



Maskerade rosen
...som att stjala bordsdekoration
¦
¦
¦
¦

Stulen bordsdekoration


Har kommer nu en liten anekdot till denna bild pa en Helena, vilken som ni mojligtvis kan se borjar bli aningens tipsy (=smaberusad) vid det har laget.

Helt allena sitter Helena, pa en stol i sin kjol och dricker alkohol (hoho, dar fick jag till det som Robert sa till Bjorne)

Okej, vi forsoker igen. Sittandes pa en stol, oskyldigt sippandes pa en rom & cola, blickandes ut over rummet och dom uppkladda manniskor som for tillfallet befann sig innanfor vaggarna, hande det sig att Helena dromde sig bort i sin egen lilla varld, sa som hon kan gora ibland. Och nar man ar sadar langt borta i tankarna (till exempel ridandes pa en slatt pa Nya Zealand) sa kan det handa att man glommer bort verkligheten en aning. Eller som i det har fallet; att man glommer bort att glaset man dricker ur har ett sugror i sig. Med dimmiga ogon, fortfarande i tanken galopperandes pa vidderna, hojer hon glaset for att ta en sipp av denna himmelska blandning. Nar man forsoker sig pa att dricka normalt ur ett glas som har ett sugror i sig resulterar detta oundvikligen i att sugroret petar en nagonstans i ansiktet. Till exempel i nasan. 

Da detta var precis vad som hande Helena rycker hon till sa hon nastan trillar av stolen och ser sig snabbt om for att se om nagon sett. Precis nar hon overtygat sig sjalv om att hon nog hade tur den har gangen, avbryts hon av gapskratt och hejarop fran Rorys kompis Jellie, som sett hela scenariot utspela sig. Typiskt. Men det ledde atminstonde till femton minuters asgarv for dom flesta av oss.

Naval. Efter ett par timmars sofistikerat samkvamande var det dags for att ga ut och parta loss pa riktigt. Da det var bokstavligen svinkallt ute, fick jag lana hoodie och slips av nagra vanliga gossar. Detta ledde till att Helena lekte gangster/rappare/hip hopare resten av kvallen. Vilket i sin tur ledde till att jag blev uppfiskad av en sakerhetsvakt som trodde att jag svimmat av pa golvet, nar jag i sjalva verket forsokte mig pa mina basta breakdance-moves.


Hoodoutfit
Jag och.. ja, jag har faktiskt ingen aning om vem det dar ar. Men det visar min vackra outfit i alla fall.



En hjalpande hand
En hjalpande hand, vilket uppskattas av Jellie


Och vi avslutar det hela med tva exempel av 'Helenas galna skrikmin'

Den galna skrikminen

Hogljutt
Vackert, valdigt vackert. Naval.





Det var det det. Se och njut.



/H

Dale Thomas

Yeah!

Kom precis fran footyn. Vi vann! Yes!

Riktigt bra match var det ocksa. Spannande och jamt i borjan, men sen drog Collingwood ifran och krossade dom! Haha.

Hade riktigt bra platser, eftersom vi fatt biljetterna av en av spelarna i laget. Efterat forsokte vi ta oss ner till omkladningsrummen, vilket visade sig vara svart forst. Men efter att Rory dragit det nagot vita lognen att han var "Ryan Cooks cousin" gick det vagen. Och vi fick traffa flera av spelarna:)




image162
Ryan Cook aka Rorys lillebrors barndomskompis (kusins, systers, svagerskas hund)



Trots att jag var blyg, svensk och inte tillrackligt full sa knuffade Rory fram mig sa att jag fick ta en bild med min favoritspelare - Dale Thomas.


Dale Thomas
Wohoo!



Nu ska vi pa till Felicitys konstutstallning. Sen ska vi kora tillbaka till Rosebud och sova. Vi ska ju faktiskt pa brollop imorrn och det lar ju ta ett tag for mig att gora mig i ordning. Speciellt eftersom jag tankt att locka haret.

Nej, att blogga efter att ha druckit fyra ol pa kort tid ar ingen hojdare, det marker jag. Se och njut av bilderna och forsok att inte lasa sa mycket av texten. Ja.

Go Collingwood!


Langsamt

Klockan ar atta, har ar Ekot.

Ja, atta ar klockan i alla fall och jag ar redan allena. Lucy gick hem en timme tidigare idag. Vilket betyder att jag maste sta och dega framfor datorn i fyra timmar i stallet for tre. Segt.

Men sen ar jag i alla fall ledig i tre dagar. Skont. I morrn ar det Anzac Day. Da ska vi kolla pa parad med man i uniform. Yes! Ganska hog dregelfaktor pa det.

Det finns manga andra aktiviter man kan sysselsatta sig med pa Anzac Day ocksa. Som att ga pa Dawn Service i ottan. Det ska vi definitivt inte gora.

Annars kan man fa en gratis Anzac biscuit pa Hudson Coffee om man har pa sig sin Anzac pin. Detta overvags da dessa kakor faktiskt ar riktigt goda. Lite som havreflarn. Och det ar ju valdans gott.

Den enda dag pa aret da det ar lagligt att spela Two up i Australien ar just Anzac Day. Two up ar ett mycket sofistikerat spel med ett valdigt anvancerat satsningsystem.

Okej. Alla star i en ring. En man gar runt och tar satsningarna, stamningen ar tryckt. Han gar sedan in i ringens mitt. Dar kastar han sedan upp tva mynt i luften. Alla haller andan; mynten spinner i luften, nastan som i slow motion, for att sedan landa med en duns - precis som ringen nar den landar pa golvet i Bilbos hus i Fellowship of the Ring. Alla stracker pa sig for att se utkomsten - blev det two heads, two tails eller heads and tails. Har du gissat ratt vinner du pengar. Har du gissat fel forlorar du pengar. Som sagt mycket sofistikerat.
Om anledningen till att det endast ar lagligt att spela detta en dag om aret ar for att det finns stor risk att hela den australiensiska befolkningen skulle kunna framstallas som aningens IQ-befriad annars, later jag vara osagt.

Nagot som vi till min stora fortjusning ska gora ar att ga pa Collingwood vs. Essendon. Yes! Rorys lillebrors barndomskompis (kusins, systers, svagerskas hund) lyckades fixa biljetter till oss. Dessutom kommer han nog sjalv att spela. Grymt. Kommer blir helt galet kul! Hog stamning om inte annat. Och skrika mig hes ska jag gora, for nu javlar ska dom vinna!

Sen pa lordagen - hes, bakfull och med ansiktet fortfarande malat i svart och vit ska Helena kranga och krumbukta pa sig en klanning for att trippa ivag till ett brollop. Ojojoj. Far se hur det gar. Det har med klanning ar inte riktigt min grej. Som tur ar var jag klok nog att valja att inte ha hogklackat pa mig - det hade definitivt resulterat i en vinglande Helena, salongsberusad pa gratis champagne, som trillat rakt in i tartan. Vilket i och for sig kanske hade varit en syn som gjort det vart det. Kanske borde jag lara mig ga i hogklackat. Borde man inte kunna det? Hur blir det den dagen jag sjalv ska gifta mig? Eller kan man kanske gifta sig i Converse? Det finns ju vita...

Kristin ska i alla fall gifta sig ikladd Kurt Cobain t-shirt. Och nar hon gar in ska det spelas Paradise City. Hoppas jag for vara brudtarna igen. Det gick ju ratt sa bra sist vill jag minnas. Om man bortser att jag dacka direkt efter vigseln och hamna i sang med brudgummen.
Minns ni?

Underhallning framat kvallskvisten

En langsam kvall pa 440 Elizabeth st roar Helena sig med att lasa historier pa Tjuvlyssnat.se.


"Burger King, Avenyn, Göteborg

(Full kille 20+ ska har precis beställt ett mål av en nybörjar-expedit 18+.)

Expediten: Var det bra så?
Killen: Ja, eller nej fan, kan man få flänsost på burgaren?
Expediten (ropar automatisk till chefen): Har vi flänsost till Whopper meal?"


Som jag brukar saga; det ar inte latt alltid.


Skogspromenad

Jobbar stangning idag, sa det blir annu en mer eller mindre seg dag i det O'Hehiriska huset. Dock sa skiner solen, sa jag piggade upp mig med at ga en liten skogspromenad i nationalparken som ligger alldeles bredvid. Harligt. Men nog saknar jag den svenska skogen allt. Det ar sa maktigt att ha alla granar och tallar torna upp runt omkring sig; sa mysigt med all mossa och kottar som klar marken i en aningens ojamn heltackningsmatta.
Och dofterna. Det ar jattekonstigt, men knappt nanting i det har landet har nan lukt.

Nar man gar ut i skogen hemma slas man ju av en kaskad av dofter, dom flesta angenama, sasom tallbarr, mossa, svamp och diverse vaxter. Har luktar det nastan ingenting alls. Knappt havet har samma underbara doft som hemma. Varfor? Nagon naturvetare som har en bra forklaring..? Har det mojligtsvis nat att gora med att allt ar torrt och halvt utdott har?

En sak ar da saker. Jag langtar till sommarkvallarna i juni, sitta i hammocken under syrenhacken och bara njuta...

Lycka.

Aterhamtning

Efter att ha aterhamtat mig fran min slang av stelkramp ar jag nu back on track igen. Vi far val hoppas att detsamma kan sagas om Collingwood, som dom senaste matcherna spelat helt uruselt! For tva veckor sen forlorade dom stort mot ett av dom samsta lagen i serien. Och i lordags nar vi var pa matchen spelade dom riktigt daligt. Tror nastan jag hade spelat battre. Nastan. Sa vi far verkligen hoppas att dom rycker upp sig till fredagens match mot Essendon. Det ar namligen den arliga och otroligt stora Anzac Day-matchen, vilket betyder ett fullsatt MCG. Biljetterna ar utsalda, vilket betyder snudd pa 100 000 personer. Helt galet. Rorys lillebrors barndomskompis (kusins, systers, svagerskas hund) som spelar i Collingwood kanske, kanske, kan skaffa biljetter till oss. Jag haller alla tummar och tar, och hoppas, hoppas.

Det ar inge roligt pa jobbet idag. Bla. Det ar en san har dag da jag inte riktigt orkar prata med folk. Och det maste man tyvarr gora nar man har ett sant jobb som jag har. Menmen. Jag slutar om en och en halv timme, och da ar det bara att satta sig pa taget hem. Jobbar sent i tva dagar, sen ar jag ledig hela helgen. Det ska bli skont! Pa fredag blir det forhoppningsvis footy och sen Felicitys opening (vad heter det pa svenska? Utstallningspremiar?). Pa lordag ska vi pa brollop. Hoppas det blir kul.

Felicitys sista dag pa jobbet idag med, vilket ar jattetrakigt. Men hon kommer va kvar i Melbourne dock, hon fick bara lov att sluta eftersom hon jobbat sina 6 manader. Linnea aker hem till Sverige imorrn, sa det ar ju lite trakigt.

Pratade med tva svenska tjejer som ar stammisar har idag. Dom skulle ocksa aka hem till sommaren. Fick san harlig svensk sommarkansla nar vi borja prata om det, sa nog ser jag fram emot det allt! Aven om det kommer bli valdigt konstigt att aka har ifran... Det ar ju i alla fall en harlig tid att komma hem till. Juni, med Matildas student, midsommar... Ja, vad ska jag gora pa midsommar forresten? Maste ju verkligen se till att hitta pa nat kul sa det toppar forra arets grymmaste midsommar nansin uppe i Cairns.

Nej, nu ar min rast slut. Ut i djungeln igen.

Pust.

Stelkramp

Intet ont anande och med en oskyldig stravan om att halla butiken stilig och i gatt skick stracker Helena i forbifarten ut handen for att ratta till en korgstol som star snett i ett av hornen.

Det skulle hon inte ha gjort.

Risp.

Dropp....
     Dropp....
         Dropp....


Med hela fingret avdomnat, sa som det gor nar man har gjort illa sig, gar hon ut till sin vaska for att hamta ett plaster att satta pa. Det ar inte sa fasligt djupt, inte heller bloder det sa valdigt mycket. Svida har det inte borjat gora an, eftersom fingret kanns lite konstigt bortdomnat. Men det kanns anda bra att satta pa ett plaster. Sa att folk kan tycka synd om en, och man kan bre pa historen lite.
Nej, men du vet... Jag blev biten av en haj.

Det roliga ar att nar jag bodde uppe i Ayr och var ute pa falten en solig dag, sag jag att en av dom storavaxta och grova farmarna hade ett stort arr pa benet.
Sjalvklart var jag inte sen att fraga: Hoho, blev du biten av en haj eller?
"Ja"
svarar han.
Da vet man att man ar i Australien.

Hursomhelst, nar jag upptackte att det i sjalva verket var en liten spik som haller ihop sjalva stolen som jag skar mig borjade hypokondrin sla in. Far man inte stelkramp av sant?

Hur ofta ar det man maste ta ny spruta? For sist var jag val tio ar eller nat och satt skrackslaget hos skolsyster Silva for att fa den hemska spruta som skulle gora sa ont att alla hittills borjat skrika och grata, enligt horsagen. Funkar det bara i exakt tio ar, eller kan det kanske racka i tolv om man har tur?

Forresten, hur vet man att man har fatt stelkramp? Vad ar symptomen liksom? Kommer min kropp borja stelna ihop, mer och mer? Forst fingrarna och tarna, sen nacke och axlar, armar och ben. Vet jag att jag ar illa ute nar jag borjar ga omkring som en zombie, med ena benet slapande efter mig? Eller nar jag ser ut som nagon forsokande sig pa en mycket dalig robotdans?

Naval. Bast jag borjar stada innan armarna vaxer fast.

Eller kan man kanske dammsuga med tanderna?

Kundservice

En kund kommer in, 60-arsaldern, graharig, ser ut att vara av sydeuropeisk bakgrund.

Helena: Hi, how are you?
Kund: I had... ticket... not with me....
Helena: Pardon?
Kund: I bought one before... can you look... on computer....
Helena: Sorry?
Kund: I don't have it with me, can you look my number?

Under tiden star han och fipplar med sin telefon, sa jag undrar om han inte tankt besoka Nokias servicecenter som ligger granne med oss.

Helena: Did you use the Internet here before? Have you lost your card?
Kund: Good luck!!
Helena: I'm sorry...?
Kund: Good Luck!!! My English... not so good... Your English... even worse!!!! Good luck!

Darefter vander han pa klacken och gar upprort ut ur butiken.


Det ar inte latt alltid. Men det finns inte sa mycket annat att gora an le...

Bloggar

Nar man star framfor en dator hela dagarna ar det latt hant att man surfar runt lite. Aven fast man kanske inte riktigt borde. Speciellt nar det ar sa lugnt som nu, och man har absolut ingeting att gora.

Mestadels av tiden gar at till att lasa bloggar. Och med tanke pa den tid jag faktiskt spenderar pa att lasa andras bloggar varje dag sa tycker jag faktiskt att jag kan fa kalla mig sjalv lite av en bloggexpert. Eller i alla fall ge er en lista med dom bloggar jag laser varje dag, ifall ni vill ha lite tips pa bra lasning. Forsokte mig forst pa att gora snitsiga lankar, men det funkade inte alls, sa ni far klippa och klistra...

Angelicas blogg - angelica86nilsson.blogg.se
Annas blogg - tillvaron.se
Anna Bs blogg - luna1000.blogg.se
Blondinbellas blogg - blondinbella.se
Britas blogg - tintintin.blogg.se
Carros blogg - rotate180.blogg.se
Elins blogg - elinmillen.blogg.se
Emmas blogg - emmaandersson.se
Hillevis blogg - hillevilarsson.blogg.se
Karro & Stins blogg - veckmepusta.blogg.se
Kenzas blogg - kenzas.se
Matildas blogg - matildoos.blogg.se
Natashas blogg - peyre.blogspot.com
Ninas blogg - ninamarieericsson.blogg.se
Pappas blogg - eopl.blogg.se
Pappa Cs blogg - pappac.se
Saras blogg - saralu.blogg.se (aven pa Resedagboken som Livsaralundgren)
Sofies blogg - detartrevligtmedte.wordpress.com
Tobias blogg - grymtroligperson.blogg.se
Vedrans blogg - calvinbozic.blogg.se


Nagon som har tips om nan annan blogg som borde lasas?

Och vilka ar det som laser min blogg...? Namn och skonummer tack!

Det beryktade goon- & pizzapartyt

En mycket trevlig kvall med valdigt god pizza och considerable amounts of goon.

Fyra brudar sittandes i soffan, fnissandes, pratandes, drickandes och diskuterandes. Blev aldrig att vi gick ut, men vi var ratt frestade dar ett tag sadar kring tva-snaret nar det bara var jag och Felicity kvar och vi fick sms fran Joel som jobbar med oss. Men att ga ut till en shitty student bar dar vi antagligen skulle varit aldst, och som dessutom stangde om en timme bara for att traffa en liten skitunge pa sjutton bast tyckte vi var att ga for langt. Dock var det ratt roligt att ge Felicity, som ar 25, pikar om hur sota hon och Joel skulle vara ihop bara for att hon i en svag stund under alkoholens inverkan rakat papeka att han ar ratt sot...



Felicity gor pizza
Felicity gor pizza.



Resultatet
Slutresultatet.




Goonparty-brudar
Goonganget (=foredetta och nuvarande workers pa Global Gossip) : Xisca, Helena, Felicity och Leila.


Ha, bilden ar valdigt ljus, men det ar bara for att vi tyckte det var jatteroligt att ha tva kameror pa sjalvutlosning (eller self extinguisher som jag sa fint sluddrande fick fram som oversattning =P) samtidigt, och tva blixtar blir alltsa dubbelt sa ljust... Eller? Ratta mig om jag har fel Far.


Suben gick ner i ett nafs, och nu dricker jag min andra Coke Zero for dagen. Jag vet Sofie, det ar inte bra for mig. Men det ar inget nufortiden. Ar det inte akrylamid i pommes fritesen sa ar det nat i sminket, eller i tandkramen, eller i fisken, eller i vattnet, eller i luften for den delen. Om jag nu anda ska blir paverkad och muterad av mystiska amnen i min omgivning sa kan jag val atminstone fa njuta av lite Coke Zero innan det borjar vaxa ut en extra arm pa mig.

Sadetsa.

$400 fran Kevin Rudd

Jag har en stalker.

En kvall for nagra veckor sedan kom det in en man pa kanske fyrtio ar ikladd jeans, skjorta och keps och ville anvanda en dator. Han ville ocksa ha hjalp med att skaffa sig en mailadress. Eftersom det var ratt lugnt och vi dessutom var tva personer som jobbade sa hjalpte jag honom med detta.

Det tog ett tag eftersom mannen var uppenbarligen forvirrad och inte ens visste sin egen postkod. Nar han efter tre minuter tyckte att det hade tagit for lang tid fragade han om jag var en datatekniker. Nar jag svarade att sa inte riktigt var fallet muttrade han nat om att det sakert inte skulle tagit sa har lang tid om jag hade varit en datatekniker. Det var val da jag anade att han inte riktigt hade alla bestick i ladan.

Han hade ett Word-dokument som han ville maila till Kevin Rudd, vilken ar Australiens relativt nyblivna premiarminister. Overskriften var "To his Royal Majesty" och resten av innehallet var ungefar lika mycket gallimattias.

Mannen maste leva i nan slags fantasivarld dar han tror att han ar anstalld av den australienska regeringen for att forse dom med asikter om vilka atgarder bor tilltas inom landet. Detta kan mojligtvis grunda sig i att Kevin Rudd faktiskt uttalade sig till folket for ett tag sedan och bad dom maila sadana forslag.

Dock sa tror jag att denna man tagit det lite for bokstavligt. Han ursaktade sig for att han tagit en dag ledigt forra veckan, och fortsatte sedan med instruktioner hur alla sexshopar, stripslubbar och bordeller skulle stangas omedelbart (vilket jag iof kan halla med om). Vidare sa skulle Alice Springs fa ett bidrag pa 2 biljoner dollar, sa dom kan oppna nagra nya trevliga nationalparker. Slutligen sa var det mycket viktigt att Kevin Rudd gav tillbaka hans dottrar deras royalty (vad heter det pa svenska... kunglighet?), eftersom denna orattvist blivit frantagen dom. Han sjalv skulle ocksa garna vilja ha sin royalty tillbaka, och hans namn stod pa den sparvagnsbiljett som han skickat forra veckan.

Efter detta smamystiska e-mail har han varit in nan gang for att titta om han fatt nagot svar, vilket han inte har fatt. Han fragar alltid mig om hjalp, eftersom han inte riktigt gillar dom andra. Det ar namligen bara jag som har talamod nog att hjalpa honom.

Hursomhelst, nar jag var pavag tillbaka fran min lunchrast har om dagen ar det nagon som alldeles utanfor butiken springer ifatt mig, dunkar mig i ryggen och halsar glatt och igenkannande. Det ar han.
Skinande som en sol fragar han hur jag mar och hur jag haft det pa sistonde pa ett vi-har-kannt-varandra-i-fyrtiofem-ar satt. Jag fragar om han ska komma in och skriva nagot mer mail, men han sager att han bara var ute och gick och ville saga hej. Dock skulle han behova skriva ett nytt mail inom en snar framtid och skulle komma in sa snart han skrivit ett utkast pa papper. Han kommer aven in senare den dagen for att lana papper av oss.

Dagen efter var jag ledig. Nar jag traffar Felicity pa kvallen (under varat goon- & pizza party) utbrister hon "Oh my god, you've got a stalker!"
Tydligen hade han kommit in da nar jag var ledig och fragat efter mig. Nar hon forklarat att jag inte skulle komma in pa hela dagen sa han att hon skulle ringa mig, da det var viktigt och han behovde min hjalp.

Under Felicitys desperata forsok att halla sig for skratt forklarade han att jag namligen var en "Commonwealth Secretary" och att Kevin Rudd kommer att betala mig $400 for varje e-mail jag hjalper honom skriva. Hon lovar att vidarebefodra detta meddelande och sager att jag kommer att jobba imorgon.

Sjalvklart sa uppenbarar han sag nasta dag, nar jag star tillsammans med min manager bakom disken. Han halsar pa mig med namn, och sager att han kommer tillbaka om en liten stund for att skriva sitt e-mail. Dessutom tycker han att jag ska titta pa nyheterna ikvall (Channel 7 eller Ten), for att dar berattade dom om den ersattning jag skulle fa. Han var mycket forvanad over att jag inte visste att jag skulle fa $400 fran Kevin Rudd.

Senare kom han in och laddade pa sin kort for att anvanda datorn. Sen sa att han skrivit ett utkast pa papper och ville att jag skulle komma och skriva e-mailet at honom. Jag sa att jag tyvarr hade saker att gora och var lite for upptagen for det ,men att jag kunde hjalpa honom att logga in pa sin mail om han ville. Han gick till datorn, men angrade sig sen och sa att han skulle komma tillbaka en annan dag.

Han verkar visserligen helt harmlos, dock aningens kocko i bollen. Dock har jag sett Wolf Creek och har darfor haft mardrommar om australiensiska outbackspsykon i natt.

Nu kom Vince tillbaka fran sin rast. Och jag ska ga och kopa Subway. Mm...

Fotboll

Kom precis hem fran att ha spelat inomhusfotboll. Sa himla skont att rora pa sig! Vann gjorde vi ocksa. Aven fast det andra laget var stora som hus. Bokstavligen.

Rory har en tendens att bli fruktansvart inne i sig sjalv nar det galler sport. Och visst, det kan jag forsta, killar ar sana. Men ibland blir det for mycket och jag blir forbannad. Som nar han informerar hela laget om hur bytena ska ga till men av nagon outgrundlig anledning ignorerar mig, med motiveringen att jag ar ny och anda inte skulle forstatt. What?! Jaha, men va bra att jag inte ens vet nar jag ska in pa plan och spela da.

Nej, sant gor mig riktigt javla arg. Och det fick forsta halvlek lida av. Jag bara stod dar och glodde inne i min egen lilla bubbla och kokade av ilska, och hade varken inte lust att sparka pa nan javla ful liten gul boll.

Men, jag fick inte pris for "Basta Javla anamma!" under Slice-tiden for intet. All energi man har inom sig gar att omvandla till annan energi, det ska ni veta. Det ar otroligt viktigt. Speciellt ilska. Alla kanslor och krafter man har inom sig gar att styra om, bara man har viljestyrka nog. I andra halvlek hade jag samlat mig sjalv, och omvant all negativ energi till positiv energi istallet. Och jag spelade grymt bra fotboll! Har nog aldrig spelat sa bra. Och alla andra killar och tjejer i laget beromde mig, under och efter matchen. Det kandes bra.

Pa hemvagen satt jag och lyssnade och sjong med till The Ark pa hogsta volym. Det gor mig lycklig. Totalt underbart lycklig, anda in i sjalen. Sadar lycklig som jag vill och ska vara.

Nu ska jag sova. Ar fortfarande uppe i varv, men jag tror att jag blir trott bara jag lagger mig.


"I've got sunshine in the palms of my hands,
generating slowly
Into some kind of a wave of a trance,
oh I'm reacting madly
If I was home I wouldn't be late to tell you..."


Godnatt.

Frukost

Sitter har och knaprar frukost bestaende av Tim Tam Choc Orange och Portello. Nyttigt varre.

Har varit en riktigt slo dag hittills. Men jag har faktiskt tvattat och tagit en lang och skon dusch. Det behovdes, bada delarna. Sen har jag pratat med Kristin ocksa. Fast det blev inte sa lange, for sen skulle hon till gymmet och pumpa armar med grabbarna. Hon lar ju va starkare an bada tva tillsammans, ha! Forshoppningsvis hinner vi prata en stund till nar hon kommit hem darifran. Och hon och Aaron kommer antagligen till Sverige i augusti! Wiii :) Da ska dom flytta till Boras. Hahaha, Boras. Ja.

Ar helt ensam i huset. Det ar valdigt skont. Lugnt och skont. Dom ar sa hogljudda dom har australiensarna, speciellt tjejerna. Skriker och gapar om minsta lilla. Och nar hans pappa kommer pa att han ska laga mat klockan 11 pa kvallen nar alla gatt och lagt sig, sa skulle man kanske kunna tro att man skulle kunna forsoka vara lite tyst. Men nej. Buller, brak, klirr och krash av diverse porslin och kylskapsdorrar. Och dar ligger jag och kan inte sova. Suck.

Men for det mesta ar det riktigt mysigt att bo har. Kan sakna valdigt att inte ha ett eget rum dock. Vi sover liksom i hans mammas scrapbooking-rum, som ocksa innehaller familjens dator + TV och DVD. Sa nan vidare privacy har man ju inte direkt, nar hans mamma nar som helst kan komma och hamta nat hon behover, eller syster eller bror kommer for att anvanda datorn. Nagon dorr har vi dessutom inte heller. En stor oppning leder till tamburen alldeles innan for ytterdorren, vilket betyder att alla som kommer och gar se ratt in till var sang, och passerar en meter ifran den nar dom gar upp for trappan till overvaningen. Nagot som kan va aningens frustrerande nar man ar pojkvan och flickvan och kanske vill ligga och kramas och pussas lite da och da.

Nej, ska nog lasa nagra bloggar och sen ga upp och se om jag hittar nan film att titta pa. Man brukar liksom fa ta med sig ett gang ner och prova sig igenom vilka som funkar eftersom dom flesta ar billiga skitkopior fran Bali. Menmen, nan ska val funka forhoppningsvis. 

Nu ar sista Tim Tamen slut. Dags att move on till dom halvatna paskaggen.

Tjo!  


Matt och belaten...

...efter att ha atit spaghetti och kottfarssas. Mm. Fast inte godare an pappas. Det kan det aldrig bli.

Jobbdagen gick ratt sa fort. Den nya tjejen, Lucy, borjade idag sa det var jatteroligt. Och sa behovde man inte gora sa mycket seriost heller. Ratt sa trott var jag dock. Det ar ingen lek att ga upp kvart i sex.

Hade massa pengar kvar pa min cap som gar ut imorrn, (om man betalar $49 sa far man $310 pa sitt kort som man maste anvanda inom en manad), sa jag passade pa att ringa lite folk. Forsokte Kristin forst, men alla sov dar sa jag vackte hela huset. Och det ar sa dumt, for att i Canada maste aven hon betala om jag ringer till hennes canadensiska mobil... Skumt. Pratade i alla fall med Felix och sen med Elin. Det var roligt:) Langtar mer och mer hem nu faktiskt. Sa jag far traffa er allihopa.

Shit vad matt jag ar. Och jag har hur mycket choklad/glass/kakor/kex kvar som helst fran pask och diverse filmkvallar. Menmen. Det gar nog i. Maste bara forsoka att bli lite fit igen till brollopet. Klanning och allt. Ja, herregud...

Langtar jattemycket tills imorrn! Ar ledig, och det ska bli jatteskont med sovmorgon. Sen kan jag spendera dagen med att gora mer eller mindre nyttiga saker som att tvatta och att titta pa film, for att sedan aka in till Melbourne pa kvallen.

Har ar itineraryn for morgonsdagens goon-party.

19:01 - mota Felicity utanfor RMITs gallery dar hon har hjalpt till vid en oppning. Darefter borja ga mot affaren.
19:07 - anlanda till Safeways i QV. Kopa goon!
19:30 - ta sparvagn nummer 1 eller 8 till Felicity.
20:00 - Goon- och pizzapartyt borjar!

Ska bli sa kul. Det var hur lange sen som helst som jag var ute med mina kompisar. Urspar!

Nej, jag ar trott. Tror jag ska ga och dega lite mer.

Puss!

Glass i stora lass

Sitter har och ater chokladglass. Mums. Riktigt god var den. Men sa var den valdigt dyr ocksa.

Har inte blivit sa mycket skriva av idag, for Nat, var manager, jobbade och det ar inte riktigt meningen att vi ska sta och surfa runt pa arbetstid. Slutade tidigt idag, 15:30, sa det var jatteskont. Hander ju inte sa ofta.

Jag och Rory gick en svang i Frankston. Har lite panik, vi ska ju pa brollop dagen efter Anzac Day, den 26 april alltsa, vilket betyder att jag maste skaffa mig en klanning. Men Helena ar ju inte sa bra pa det har med klanningar. Helena foredrar ju baggy jeans och sneakers. Dessutom ar alla aussiegirls uppkladda till oronen sa fort dom visar sig utanfor dorren, sa jag har ju ratt mycket att leva upp till.

Sag val nagra som var fina men... jag ar ju sa kass pa det har med mode! Sadar extremt intresserad ar jag val heller inte om jag ska va helt arlig. Och jag har ju verkligen ingen lust att lagga $140 pa en klanning, vilket var vad dom som jag provade kostade, nar jag kan fa en dagstur ut till revet for dom pengarna... Jaja. Det loser sig nog.

Ha, jag har suttit och hallit i glasskalen sa mina fingrar ar helt forlamade - det ar lite svart att skriva. Dessutom ar det ju sa kallt inomhus! Element existerar inte i det har landet, inte heller har dom isolering. Alla har klagar och tycker att jag borde val tala det som ar fran Sverige, men sa kallt som det ar har ar det du inte ens hemma inomhus nar det ar -30°C ute. Tank er sjalva hur det skulle kannas i ett oisolerat hus utan element pa hosten, nar medeltemperaturen ar runt 10°C...

Nej, nu ska jag ga och spela lite Harry Potter and the Goblet of Fire pa X-box. Sen ska vi se pa Scream. Rory har inte sett den (!) Vet inte hur manga ganger jag har sett den, en grym film ar det i alla fall. Ha, som jag och Elin satt och dreglade over
Skeet Ulrich...

- Can you show me how to do it?
*Screaming, coughing, dying sounds*
- Oops, she died...

:)

Lista

Vad gor man inte nar man har trakigt. Listan tagen fran Somas blogg.


SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[ ] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[x] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[x] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[ ] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[x] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

HÄLSA
[ ]Jag föddes med en sjukdom.
[ ]Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[x] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.

EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[x] Jag har varit i ett casino.
[x] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful
[/] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats


Forresten...

Tack sa jattemycket alla ni som kommenterat eller skickat mail efter mitt inlagg Vilse. Det varmer sa otroligt och far mig att kanna mig sa mycket battre nar jag vet att alla ni dar hemma finns dar for mig. Jag kan skatta mig sa otroligt lycklig som har sana personer omkring mig. Om exakt tva manader ar jag pa vag till flygplatsen. Jag ser fram emot valdigt att traffa er allihopa!

Ni är guld. ♥

Falskt alarm

Bla, skitdag. Kande mig inte alls upplagd, och alla kunder staller dumma fragor.

Jag hade en man som ville att jag skulle hjalpa honom hitta ett typsnitt som han skulle ha pa sin affisch. Han var DJ namligen. Och det var bara det typsnittet i hela varlden som han ville ha. Och han hade ingen aning om vad det kallades. Suck. Jag gav honom adressen till en sida med typsnitt och sa till honom att hitta det sjalv. Det tyckte han var drygt och fragade om det inte fanns ett enklare satt. Nej, svarade jag.

Under tiden jag kranglade med honom var det ratt manga kunder som gick in och ut ur butiken. Normalt skulle jag haft lite mer koll pa detta, men jag var aningens smairriterad och var kanske inte sa uppmarksam som jag borde. Tva minuter efter att Mr. DJ gatt kom en kille fran bordet bredvid kassan och sa att hans ryggsack var borta. Med laptop, Ipod etc. Fuck. Vi har haft stolder har i butiken forut och vet att vi maste vara uppmarksamma. Killen knatar ivag till polisstationen och jag blir kvar med extremt daligt samvete.

Som tur ar kommer en annan kille in 20 minuter senare och lamnar in en ryggsack. Han hade suttit vid bordet bredvid och trott att det var hans flickvans ryggsack... Sa sagan fick ett lyckligt slut. Men varken laptop eller Ipod fanns det da i vaskan overhuvudtaget, undrar om han hade tankt forsoka sig pa en forsakringskupp.

Nu ar jag gladare. Jag har hallt i mig en flaska cola, sa jag ar hog pa kaffein. Dock har vi slut pa Coke Zero sa jag fick ta en Diet Coke istallet. Bla!

Hursomhelst, Collingwood vann! Yeah! 122-78. Suckers!

Och nasta vecka borjar det en ny tjej har, en av mina favoritkunder. Det var faktiskt jag som tipsade henne om att soka jobb har, och sen la jag ett gott ord for henne hos Nat ocksa. Sa vi jobbar tillsammans pa tisdag! Ska bli jattekul!

Och pa onsdag blir det goon-party, eftersom alla ar jattefattiga. Sa da ska Helena ha urspar tillsammans med en konstnar fran England, en designer fran Perth, en liten grumpy engelsman, varldens sotaste tjej fran Skottland, en zoolog fran Melbourne och en liten 17-arig surfer dude fran Airlie Beach. Det blir roligt det!


Stralande hostdag

Idag ar det sol. Da blir man glad! Det ar till och med lite varmt i luften. Vilket ar skont for hosten har verkligen kommit pa allvar nu.

Blev en snabb stangning igar, sa det var skont. Dessutom hade jag och Rory en hel del bra samtal (for ovanlighetens skull) i bilen pa vagen hem, sa nu ar det manga saker som kanns battre. Tank vad mycket lattare saker blir nar man kan kommunicera med varann! :)

Ah, det ar sa harligt ute! Och Collingwood moter Richmond pa MCG, och jag vill inget hellre an vara dar! Satt med alla glada supportrar i full mundering pa taget, men nej, Helena far inte folja med. For Helena ska jobba. Suck. Har inte varit pa nan match an i ar, sa lite abstinens har jag allt, ha! Men jag far folja matchen pa internet istallet. Nastan lika spannande. Naja.

Med pa Anzac day, da ni! Da finns jag pa plats.

Nej, nu ska jag ut och hjalpa den blonda surfduden Joel. Det ar ratt mycket folk pa sondagar. Och da han kommer fran Airlie Beach ar han inte van vid att se mer an sisadar tre personer at gangen...

Go Collingwood!

Boring...

Sa dott! Ah.. inget att gora. Har torkat halften av bordet, raknat vaxelladan (haha, vaxelladan!!) och fixat allt som bor fixas. En och en halv timme kvar. Varfor kan alla inte bara ga hem nu?

Felicity gick for over en timme sen, skulle ga runt hornet och traffa nagra kompisar. Men som hon sa fint sa pa sin underbara engelska dialekt: "I'll just stay for one and then I'll go home". Nar jag smsade henne en och en halv timme senare fick jag som svar: "It lapsed onto 2, whoopsy!" Ha. Jag vill ocksa ut och dricka ol.

Nej men om man skulle ta och... ja...

We'd go down to the river, and into the river we'd dive. Lite goranska toner har pa 440 Elizabeth st, sahar en lordagskvall. Underbart.

Fick sms av Rory, han ar i stan med nagra av sina mates. Han maste ju alltid komma och hamta mig nar jag jobbar stangning, gar inga tag sa sent. Uppoffring.. Men har far ju atminstone lyssna pa min ljuva stamma lasandes Harry Potter hogt. Vi ar inne pa sista boken nu. Iiih, det ar ju sa bra!

Ah, annu ett tomt bord. Har ska stadas!

Konstig asiat

Kom precis tillbaka fran rasten och Felicity berattade att en kvinna kommit in och borjat skalla ut den konstiga lilla asiaten efter noter. Han skulle tydligen ha slangt massa skrap ute pa gatan, och nar hon fragade om han inte skulle ga tillbaka ut och plocka upp det svarade han helt sonika: "No." Efter det lamnade han resterna av pizzan till oss och gick. Jag smakade pa ett horn av en salamibit, men slangde resten i papperskorgen.

Har i alla fall borjat stada nu, tankte att jag skulle va ute i tid. Men det ar jattefa kunder i butiken, sa det verkar som dom flesta foljt mitt outalade rad och gatt ut och gjort nat med sina liv istallet for att sitta har.

Ha, tack Elin, nu kan jag lugnt komma hem! Annars hade jag nog fatt kopt med mig nagra liter...

Sofie, om du laser det har sa tycker jag du ska lasa
denna novell. Det var tva tjejer har pa jobbet som tyckte jag skulle lasa den, och jag tror nog att du skulle gilla den. Den ar lite underlig, men den har lite av din stil over sig pa nat vis tycker jag. Pa ett bra satt da.

Nej, men blir det aftonbladet.se nu kanske?

Mmm...macka

Lunch bestaende av ost och tomatmacka + tva bananer. For en gangs skull har jag faktiskt gjort lunch och tagit med. Vilket ar valdigt bra da det annars tenderas att bli, pa en vecka: 1-2 x Mc Donalds, 1-2 x Subway och 2-3 7 Eleven. Nyttigt varre. Men eftersom jag oftast jobbar sena skiftet finns det inte sa mycket annat som ar oppet. Men det ska ni veta, att jag ar sa trott pa all friterad och grillad mat och kyckling hit och kyckling dit. Det ar det enda dom ater. Vill man kopa sig en god macka pa nagot cafe brukar det finnas med chicken salad, chicken snitzel eller chicken Teriaki. Jag vill ha ost, skinka, gurka och tomat!

Nagot som jag daremot alskar, och som dom faktiskt har har ar Coke Zero. Fast det kanske vi har fatt i Sverige ocksa? Det fanns da inte nar jag akte. Gor det det nu? Jag ar ju helt beroende av det, sa om det inte finns hemma kanske jag far ta och boka om hemresan i alla fall...

Jaha, vad ska man gora dom resterande 30 minutrarna av rasten da? Nar man i ren tristess pga avsaknaden av kunder redan last alla bloggar man brukar lasa? Jag vill spara Aftonbladet.se till dom tre sista timmarna, sa jag har nat att gora innan stangning. Hoppas det inte blir alltid for mycket folk sa det gar fort att stada. Man kan ju tycka att folk borde ha nat battre for sig pa en lordagkvall an att dega framfor datorn. Som att ga ut och roa sig pa nagon av alla grymma barer i Melbourne kanske? Jag vet da nan som hellre skulle gora det just nu an att lasa Aftonbladet pa Internet och salja telefonkort till halvotrevliga indier.

Det kom en pizzagubbe tidigare med en pizza, tva kebab och en dricka till en kund. Vem bestaller pizza delivery till ett Internetcafe? Dessutom vara det till en av mina ickefavoritkunder han skulle leverera dom. Han ar sa mystiskt! Liten asiat, sakert inte over 17 bast som aldrig sager ett ord, utan smyger in med dalig och lite baggy hallning for att sitta timtals och kolla pa Manga pa vara datorer. Och jag lovar att han kommer grisa kebabsas over alla datorer som jag far stada upp sen. Hmpf!

One banana and one sandwich down, one banana to go.

Och en halv Coke Zero. Mmm...

As it is in Heaven

Ar pa jobbet nu, borjar om en tio minuter.
 
Jag och Rory spenderade formiddagen med att hyra och titta pa Sa som i himmelen, eller As it is in Heaven som den heter pa engelska. Den filmen ar faktiskt ratt stor har nu, den visas pa flera smabiografer och finns med pa videotoppen i alla hyrvideobutiken.

Alskar den filmen. Det ar ju sa mycket kansla! Och aven om det inte var Rorys favoritgenre kanske, sa tror jag faktiskt att han ocksa gillade den. Det ar lite svart att veta, han sager ju inte sa mycket, ha! Dom hade i vilket fall lyckats bra med oversattningen, sa att aven han forstod den norrlandska kanslan och jargongen. Han blev i alla fall lycklig nar han fick se Boobs! da Frida Hallgren klar av sig naken da hon ska bada nack i sjon. Dom har inte sa mycket sant har, nar det galler synen pa nakenhet ar dom lite lika amerikanarna... Vilket i och for sig strider ratt mycket mot mitt forra inlagg. Eller kanske forklarar det det?

Hursomhelst, jobb vantar. Kanner inte alls for att jobba i dag. Menmen, det brukar ga fort att jobba kvall. Hoppas det inte ar alltfor mycket folk bara. Jag kanner inte riktigt for att prata med nan... mummel.

Nu, ut i datordjungeln!


Hen's Party (buck buck buck buck buck)

God morgon!

Sitter har meden kopp te (yes!) och morgonbloggar. Rory ar och skjutsar sin syster och hennes kompis til ett Hen's Party. Och nej, hon ska inte till en honsfarm och leta agg, inte heller ar det nagon slags australiensk sed att ha maskeradparty dar alla ar utkladda till honor tva veckor efter pask. Nej, den svenska oversattningen ar mohippa, sa det ar inget mindre an att fira en bride-to-be hon och hennes vanner ska gora.

Det engelska ordet for svensexa ar Buck's Party. Bockfest. Bockkalas. Bockparty. Vadda bock?
Syftas det pa mannens sista lekfulla timmar som ogift? Eller pa det manliga fenomenet att ga omkring och vara brunstig i tid och otid? Ordet bock har i alla fall i min dialekt alltid varit ett namn man gett till killar som byter tjejer som han byter underklader. Eller vanta, killar byter ju inte underklader. Som dom byter markesjeans da.

Om man da tittar pa den svenska oversattningen da. Svensexa. Jaha, betyder det att lilla Sven ska ut och ha sexuella aktiviteter med sa manga som mojligt innan han gar och blir herr Sven?

Jamfort med den kvinnliga varianten. Hen's Party. Mohippa. Hippa. Syftar det da pa att tjejen ska flamsa runt som yra hons, salja pussar for fem kronor, ha pa sig ohyggligt fula klader och gora allmanna pinsamheter?

Jag blir nyfiken pa ordets ursprung. Hade jag haft Fredrik Lindstrom har hade jag fragat honom. Hur lange har svenskexor/mohippor existerat? Orden i sig later ju ganska gammeldags. Men jag har aningens svart att tanka mig Rut, Majvor och Stina-Britta sta pa torget ar 1906 och salja pussar for ett ore.

Enligt
Wikipedia: "(Svensexa) skall betecknas (med) att vederbörande tar ett sista farväl av ungkarlslivets fröjder för att hädanefter ägna sig åt familjens mera stilla lycka."

Och om mohippa: "Brudens vänner har bland annat överlämnat en bukett bestående av hushållsattiraljer (stekspade med mera) som bruden kan få användning för i sin nya roll som husmor."

Jaha, det lat ju roligt. Den kommande maken far ut och sla runt medan den kommande bruden far en bukett med stekspadar. Jamnlikt varre. Om inte annat later det ju aningens gammaldags, vilket far mig att undra an mer hur lange denna tradition faktiskt funnits. Nanstans laste jag att spartanerna borjade med detta, vilket skulle betyda att det funnits sedan ett par hundra ar f.k.

Jag gar in pa den engelska varianten av Wikipedia och finner dar mer precisa upplysningar om hur ett Buck's Party gar till i Australien: "Just about every Bucks night/Bucks Turn features a stripper ".

Samma information gar at lasa om dom flesta engelsksprakiga lander.

Efter att ha bott i Australien i over ett ar har jag fortfarande inte riktigt skaffat mig en fullstandig asikt om det dar. Australien ar ett land dar en stripklubb ofta finns hogst en tiominuterpromenad ivag, var du an befinner dig. Australien ar aven ett land dar det ar lagligt med prostitution.

Om vi borjar med stripklubbar. Spontant far jag en ackelkansla och ser framfor mig ackliga gubbar som dreglar framfor stackars fortryckta flickor. Kanske ar det for att det ar den bilden jag har blivit uppvaxt med. Strippklubbar ar inte direkt vanliga i Sverige. Har ar dom vanliga. Och folks attityd ar valdigt annorlunda. Ingen tycker att det ar konstigt att ga pa strippklubb. Och det ar val just for att det inte ar det. Alla gor det.

Och ska jag vara helt arlig sa har min egen installning ocksa andrats en aning. Om man ser pa det sa har: det har val aldrig varit nan hemlighet att man ar attraherade av nakna flickor. Och dessa flickor tar ju faktiskt av sig kladerna av egen fri vilja. Och vem ar det egentligen som ar overlagsen, om en tjej kan fa en man att stoppa hundratals dollar innanfor hennes strumpeband, bara for att hon visar sig som gud skapade henne..?

Jag har varit pa strippklubb. Jag har kompisar som jobbat pa stripklubb (som servitriser dock), ett jobb som jag sjalv ocksa blev erbjuden. Men det besoket slog faktiskt hal pa manga fordomar for mig. Dom flesta kunderna var inte alls ackliga gubbar med kostym, utan nervosa nittonariga killar som satt dar och fnissade lite lamt, armbagade varandra i sidan och visste inte riktigt var dom skulle titta. Nar jag pratade med tjejerna som jobbade dar visade det sig ocksa att dom var trevliga unga tjejer, som tyckte det var ett snabbt och enkelt satt att tjana mycket pengar pa nagot som for dom varken var jobbigt eller sarskilt psykiskt pafrestande. That's fair enough.


Daremot kan jag inte komma fran att jag far olustkanslor infor kommande helgen da Rory ska pa Buck's Party med sin kompis som ska gifta sig. Svartsjuk? Klart jag ar. Det spelar ingen roll att jag litar pa honom och aldrig tror att han skulle gora nagot, det ar bara sjalva konceptet tanka sig sin pojkvan inne pa en strippklubb, full som fan med ett stort gang av sina barndomsvanner som inte tilltalar mig riktigt. Kanner jag sa har for att jag ar svenskt, och detta ar ett frammande koncept for mig? For egentligen, det forstar ju jag med, det ar ju bara en rolig grej. Och om en grupp tjejer gar ut for att titta pa manliga striptease (som ju aven inte alls ar ovanligt hemma i Sverige), da ar det ju verkligen bara ansett som en kul grej. Fnissande tjejer fram muskelknuttar i minikallingar och fluga. Vad ar skillnaden?

Jag och Kristin hade det har samtalet efter att hon matt aningens daligt efter ett strippklubbsbesok med sin pojkvan. Sjalv tycker jag att det ar klart som fan att man far olustkanslor av att sitta bredvid sin pojkvan som stoppar massa tipping dollars innanfor trosorna pa en dansos, men tydligen forstod inte han det alls. Skulle en tjej fran ett land dar strippklubbar ar vanligt tyckt att det var okej? Eller ar det for att vi ar svenska, propra och trakiga som vi har asikter?


Strippklubb eller inte strippklubb, det ar fragan, men jag kommer aldrig nansin, vad for argument an laggs upp framfor mig tycka att det ar okej med prostitution. Jag vet att det ar varldens aldsta yrke. Jag vet att den faktiskt finns tjejer som gor det av sin egen fria vilja. Men jag kan for allt i varlden inte tro att det finns nagon som faktiskt vill jobba som prostituerad. Bra lon? Kanske, men det ar inte det anda yrket i varlden att ge det. Latta pengar? Beror val pa vad man anser vara latt... Det kanske inte ar sa fysiskt anstrangande att ligga dar och skrika 'who's my daddy' men hur man klarar av det psykiskt ar utanfor min tankeformaga. Ar det inte att salja sin sjal? Eller ar jag bara high and mighty, nu igen - har jag forutfattade asikter utan att egenligen veta vad jag faktiskt pratar om?

Rory har en kompis som jag vet har besokt en bordell. Det vet jag for att Rory var dar med honom och satt i vantrummet medan hans van var uppe och... kopte tjanster. Denna kompis har fastmo och tre barn. Och Rory verkar inte ens tycka att det ar nat konstigt med det. Det kan han ju inte tycka, for i sa fall hade han val stoppat honom, eller? Dessutom berattade han det for mig i forbifarten (detta var innan vi blev tillsammans, nar jag fortfarande var uppe i Cairns och vi pratade pa telefon); "Hoho, vet du var jag hamnade i gar kvall, haha... pa en bordell, haha.." 
Jag tyckte inte det var lika roligt.

Men det ar val hur man ar uppvaxt antar jag. Hur man ar uppfostrad av samhallet. Vad folk omkring en tycker. Manniskan har ju en tendens att gora som dom flesta andra.

Nej, nu har jag varit fordomande nog, men aterigen, jag behover bara skriva av mig. Det har ar tankar som jag haft inom mig valdigt lange, och som ni kanske forstar har jag inte riktigt haft nagon att dela dom med, allra minst Rory. Nu ar dom nedskrivna och jag behover inte tanka pa det sa mycket mer.

Teet ar slut, jag ska ga och gora mer.

Helena

Who's that girl?

Torsdagnatt och Robyn-konsert. Grym kvall, underbar stamning, riktigt bra spelning. Aven om jag inte ar varldens storsta Robynfan sa har jag alltid tyckt att hon ar en bra artist, anda sen jag stod hemma i vardagsrummet och mimade till Do you really want me? med Olle och Matilda. Men hade det inte varit for Rorys besatthet hade jag nog inte gatt overhuvudtaget.

Valdigt glad ar jag dock att vi gick dit! En av dom basta artisterna jag nansin sett live (ingen kommer nansin kunna sla Ola Salo dock) och med en harlig kansla i publiken. Ingen knuffades, ingen trangdes. Alla sjong, dansade och var glada utan att det behovde bli mer an sa. Sa himla skont! Under den timmeslanga konserten sjongs dom flesta nya hitarna sasom Handle me, Cobrastyle (vilken snudd pa ar battre an Teddybears Sthlms version), Be mine, Crash and Burn Girl, och den enligt mig underbara laten With every heartbeat.


Som extranummer sjongs bland annat Show me love i en otroligt fin balladversion (man kan ju inte saga annat an att tjejen har grym sangrost). Och aven fast dom flesta australienare hade svart att hanga med i den laten da Robyn bara varit popular i ungefar ett ar, fast det ett helt gang trogna svenskar pa plats som kunde sjunga med.

Efterat pratade jag med tva av killarna i bandet (vilka visade sig till min stora forvaning vara riktigt trevliga.. Efter ett drygt ar i Australien har jag namligen vissa fordomar mot svenska killar) och dom sa att Melbourne varit den basta staden hittills att spela i, i Australien i alla fall. Dom var ratt avundsjuka pa att jag kunde aka runt pa egen hand och uppleva och se allt jag ville. Dom sa att dom var ratt trotta pa att aka fran stad till stad och inte se annat an flygplatser, hotellrum och klubbar, och det kan man ju forsta. Gratis jordenrunt tripp i all ara, men ar det allt man far se gor jag det hellre pa mitt satt.

Vi avslutar med lite bilder fran konserten:





Nu slutar jag om fem minuter. Da ska jag springa till taget, for att paborja min enochenhalvtimmesresa till Frankston.


Puss, hej!

Flying high

Helena:
-  Moorabbin Tower, this is Zulu Whiskey Echo ready at one seven left with Romeo for the Training area.


Moorabbin Tower:
- Cleared for take-off, Zulu Whiskey Echo


Helena:
- Cleared for take-off, Zulu Whiskey Echo


Ut pa startbanan och plandet accelererar. Medan min instruktor, Pozzy, ser till att planet haller sig i en rak linje pa banan med hjalp av pedalerna ar det jag som skoter spakarna. Jag drar styrspaken mot mig och utan att det knapps marks sa har vi lyft. Jag tittar ut genom fonstret och ser att vi redan ar sakert femtio meter upp i luften och fortsatter att stiga.

Val uppe pa en tvatusenfemhundra fot sadar och efter att vi styrt kosan over bukten mot the Training area far jag lara mig att halla planet pa en och samma niva utan att varken stiga eller sjunka, och att svanga utan att tappa mer hojd. Solen lyser och Port Philip Bay glittrar under mig. Pozzy visar hur man gor steep turns, planet lutar 90 grader at vanster och nar jag tittar ut genom fonstret ser jag vattnet bokstavligen rakt nedanfor mig. Kroppen utsatts for 2 G, vilket betyder att man upplevs vaga dubbelt sa mycket som man gor. Jag kanner hur jag trycks nedat, bakat; benen, rumpan och axlarna kanns tunga. Det pirrar i magen. Jag alskar det.

Harnast far jag lara mig hur man gor for att bli viktlos. Forst styra planet nedat, sedan brant uppat for att direkt efter styra nedat igen sa mycket man kan. Mina absoluta favoritkansla, tyngdloshet, infinner sig. Det pirrar och kittlas i magen, adrenalin borjar pumpas ut i blodsystemet, precis som vid ett skydive eller bungyjump. Pennan som Pozzy hallit i stiger for att sedan svava viktlost framfor i nagra sekunder. Underbart.

Dom resterande tio minuterna sitter Pozzy mest och pratar gamla minnen med Rory som sitter i baksatet och jag far pa egen hand flyga mot utsatt kurs. Det ar jag som som ensam haller i spakarna, haller kursen, styr planet - flyger. Min alldeles utomordentliga instruktor ber mig att halla kursen ut till bukten igen, for att sedan ge resten av radiokommandona jag ovat pa.

Helena:
- Moorabbin tower, this is Zulu Whiskey Echo at Carrum onethousandfivehundred feet with Romeo, inbound.


Moorabbin Tower:
- Zulu Whiskey Echo join downwind, runway one seven right, report three miles.


Kursen satts mot flygfaltet igen och nedstigningen borjar.


Helena:
- Three miles, Zulu Whiskey Echo.


Moorabbin Tower:
- Zulu Whiskey Echo, Number one.


Helena:
- Number one, Zulu Whiskey Echo.


Landningsbanan befinner sig nu rakt framfor oss och vi gar in for landning. Och nu fick jag faktiskt lite hjalp, att landa ett plan pa sin forsta flygning kanske ar lite val att ta i. Men jag fick i alla fall halla kvar i spakarna och kanna kanslan nar Pozzy sakert och proffisionellt landade planet.

Val nere pa marken infann sig lyckoruset, euforin. Jag har flygit ett flygplan. Och om man far lita pa instruktoren min sa gjorde jag det tydligen ganska bra ocksa. Mycket battre en dom flesta av hans elever, och definitivt battre an bade hans och Rorys forsta gang i ett flygplan. Ha!



Rory klarade tyvarr inte sitt prov, vilket ar hart, tufft och forjavligt. Not the end of the world though, och forhoppningsvis oppnar sig nya dorrar snart. Som plaster pa saren ska vi i alla fall ga och se hans nya Swedish love imorgon kvall, i form av Robyn.


Nej, nu har jag alldeles for kort tid pa mig att stada igen. Men innan jag gar ska lagger jag ut nagra bildbevis fran min allra forsta gang som pilot.



Pilotparet
Framfor planet innan flygningen.



Helena vid planet
Antagligen snyggaste piloten nansin. Och se, skada och beundra; jag fick ha pa mig en skinnmossa med flarpar.


Innan take-off
Innan take-off. Nervos..? Inte da! Exalterad ar ordet.


Helena flyger flygplan
Uppe i luften. Helena flyger flygplan.


Nere pa jorden igen
Nere igen. Med attityd.


Coolaste piloten ever
Yep - That's me! Flying high - alright!!


Tjingeling!