Done!

News story analysis - Check.

Creative non fiction piece - Check.

Fonetikinlamning - Check

Forbereda gruppresentation om The Day After Tomorrow och klimatdebatten - Check.

Paborja Research Essay om Darwin och kristendomen - Check.


Efter att ha spenderat upp emot tio timmar om dagen pa uni den senaste veckan, plus oftast fyra timmar pa jobbet efter det, ar jag antligen fardig.

Nu drar vi till Gold Coast!

 


Anzac Day

Idag ar det Anzac Day. Vilket jag marker absolut ingenting av. Jag gick inte upp i ottan och gick till Dawn Service (as if...), jag har inte sett nan parad, jag har ingen Vallmo i knapphalet och jag ar inte och ser Collingwood - Essendon spela, vilket dom traditionsenligt gor varje Anzac Day. For tva ar sen var jag dock dar och klamde pa Dale Thomas magmuskler. Yes!

Nej, istallet star jag pa jobbet och ater choklad. Det ar inte sa dumt det heller. Speciellt inte eftersom det ar extra betalt idag. Harligt!

Igar hallde jag i mig en liter energidryck (jo, faktiskt.. det var extrapris om man kopte tva...) och pluggade till tolv pa natten. Fick endel gjort, men slutet pa tunneln ar inte riktigt dar. An. Lyckades till min stora forvaning faktiskt somna efterat, och vaknade pigg som en larka klockan atta i morse. Kanske borde borja dricka sant oftare...

Igar bokade jag och Adam hotell dom tva forsta nattarna i Surfers Paradise. Bubbelpool pa rummet! Joramensaatt!

Ikvall blir det mer plugg. Tjoho! Och det ar inget uni imorrn. Australienarna blev namligen lite buttra nar Anzac Day rakade infinna sig pa en sondag i ar. Sa da slangde regeringen lite snallt in en rod dag pa mandagen istallet sa att folk far sin extra lediga dag. Samma sak hander nasta ar, nar Anzac Day ar pa Annandag Pask. Schysst av dom far man val saga.

Lyckades just ata upp 100 gram choklad pa ganska precis 15 minuter. Mycket bra presterat tycker jag. Far nog tacka far min for dom anlagen. Mmm, Hazelnut...

Det kom ett paket pa posten

Pojken som haller pa att lara sig svenska blev jatteglad!

South Lawn Breakfast


Se det positivt...

...det betyder att jag måste plugga istället.

 

Nu ska jag gå ut på South Lawn och njuta av den stekande höstsolen och äta min medhavda frukost som Adam gjort till mig :)


Yes!

Ordgränsen uppnådd!

Nu tar jag tåget hem till Adam och lagar en god middag. Sen blir det redigering deluxe!

Mission accom... Nåja, påbörjad i alla fall.

Prokrastinering

Ja, jag kan ju kalla titeln det, nu när min far så snällt upplyst mig om att det är ett nysvenskt ord som mycket väl går att använda i det svenska språket. Jag är något bitter att jag inte upptäckt detta tidigare, men får kompensera med att överanvända ordet nu i stället. Prokrastinering. Prokrastinering, prokrastinering, prokrastinering.

Så.

Sitter återigen nermyst i en soffa I Frank Tate och väntar på att jag ska börja plugga. Ja, jag fungerar lite så faktiskt. Jag måste lulla runt och göra massa annat krafs ett tag först. Sen blir jag arg på mig och sätter igång med pluggandet. Och så fort jag kommit in the zone så brukar det gå med en rasande fart. Nåja, en någorlunda god fart i alla fall. Som igår till exempel, då skrev jag ihop en halv uppsats när jag väl satt igång. Och andra halvan ska skrivas NU!. Omedelbums!

Motiveringsobjekt 1: En väska fylld med choklad. Bokstavligen.

Motiveringsobjekt 2: 9 dagar till Gold Coast.

Motiveringsobjekt 3: Mysmiddag med Adamanski ikväll.

Motiveringsobjekt 4: Fick tillbaka en uppsats idag med H2A i betyg, alltså näst högsta! Härligt att se resultat.


Det här borde väl får vem som helst motiverad. Sätt igång!



Pluggdag

Hoho, ja här sitter jag och pluggar inte. Vilket det är meningen att jag ska göra. Hittills har jag läst igenom alla bloggar på bloggkoll, kollat vad som hänt på facebook, chattat med Micke som är fast i Thailand och ätit upp ungefär hälften av min study motivation som idag består av hasselnötschoklad. Men nu har jag inget kvar att roa mig med, så då är det lika bra att sätta igång! Tänkte värma upp lite med ett snabbt blogginlägg bara, så att fingrarna kommer igång :)

Sitter i Frank Tate, vilket är en byggnad fylld enbart med datasalar och pluggrum. Rummet jag sitter i nu upptäckte jag bara för nån dag sen, och det har blivit min nya favorit. Det är en stor sal med höga fönster som går nästan ända upp till taket, fylld med mjuka härliga soffor att sitta i. Helt perfekt! Kändes lite fånigt att ta upp kameran och fota, men jag lyckades ta en smygbild i alla fall.



Fan, jag är nästan helt säker på att min dator har fått virus igen. Den beter sig konstigt och varnar stup i kvarten för massa Trojans... Borde försöka få tag på ett ordentligt virusprogram. Vill inte gå igenom samma sak som i höstas när jag trodde att jag förlorat precis allt. Nu lyckades jag ju rädda det tack vare Micke, men det tog ju ett par dagar att fixa. Och det har jag verkligen tid eller ork till att fixa nu.

Nej, nu tar jag och tröstäter en ruta choklad till. Sen är det dags att sätta igång!

Vilken harlig dag!

Som solen skiner ute! Det ar helt underbart fantastiskt sensommarvader. Vilket otroligt bra humor man blir pa!

Motte upp Adam igarkvall efter att han slutat jobbet, och sen gick vi till Purple Emerald, dar Jennifer, Daniel och nagra av Daniels jobbarkompisar var. Riktigt skont stalle, hade aldrig varit dar forut. Det var ett tremannaband som spelade reggaemusik, sa stamningen var pa topp. Blev ingen sen kvall, men dock otroligt trevlig!

Ikvall ska vi pa footy, Collingwood - Hawthorn. Det ska bli skoj! Adam lyckades fa gratisbiljetter av en tant pa jobbet som eventuellt ar lite sma-kar i honom. Och det kan hon ju fa ga och vara om det resulterar i gratisbiljetter ;) Adam ar en Hawks-supporter, sa vi far hoppas att vi kan halla sams, haha.

Ska forsoka klamma in lite pliktskyldigt plugg innan dess. Jag maste (jo, faktiskt!) se The Day After Tomorrow for ett grupparbete, sa jag kanske tar och uppfyller dagens plugg-kvot med att titta pa den. Bra plan!

Slutar om 20 minuter, da ska jag mota upp Adam och hans syskon for lunch. Och en kall ol i solen moljigtvis. Yes!

20 minuter far se till att ga fort, jag ar hungrig som en varg!

Jo men så här är det va

STORA ambitioner hade jag. Att när jag kommer hem från jobbet, då är banne mig det första jag gör att sätta mig och plugga. Blev det så? Nej..

Men alltså, sooooolen sken ju. Då kan man ju inte plugga. Då måste man ju dricka öl. Det låter ju som en mycket logisk resonering.

Så inget plugg och desto mer öl blev det. Så kan det gå ibland.

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska åka direkt hem till Adam, eller om jag ska svänga förbi stan och ta nån öl med Jennifer och co först. Jag är inte jättesugen på att baxa med min bautaryggsäck till en bar och knocka omkull alla på dansgolvet, men å andra sidan hade det varit roligt.

Jag hänger här ett tag och dricker öl medans jag funderar. Och njuter av dagens bästa upptäckt. Jag kan äntligen använda Spotify i Australien!

Dagens ord: Procrastination.
Ett av mina favoritord i engelskan. Det betyder alltså där där tillståndet man är i, när man gör precis allting utom just det man borde göra. Alla saker man gör, som kan få ens mamma/kompis/pojk-/flickvän att komma in och säga "Men gör nåt vettigt för guds skull!". Precis så är det.

Kanske tycker jag om det så mycket för att jag identifierar mig så bra med det...





Aningens segt

En vecka tillbaka i skolan, och jag måste erkänna att det känns segt. Är inte direkt peppad på att plugga. Fast idag har jag varit rätt duktig och stannade kvar i skolan och läste igenom artiklar som jag ska använda till ett arbete. Satt mig till och med och försökte använda en mikrofilmsläsare för att kolla upp lite äldre artiklar. Det var inte det lättaste att lista ut hur man använder en sån ska jag be och få  tala om, det var mest en gigantisk maskin med massa knappar. Som tur var kom det en snäll bibliotekarie och hjälpte mig, så jag slapp sitta där och se dum ut alltför länge. Nu gäller det bara att ta sig i kragen och skriva fanskapet också.. Har... ingen... lust...

Nä, nu skiter jag i det här och åker hem till Adam istället. Tar med mig datorn så han kan plugga lite svenska, så kanske jag blir lite peppad att plugga också. Tjoho!

Spenderarbyxorna pa!

Okej, nu kor vi!

Forsta spenderingen, kl 11:07 - Peace and Love biljett x 2.

Andra spenderingen, kl 13:25 - Flygbiljett med Qatar Airways

Tredje spenderingen, kl 13:47 - Lyxfrukost pa cafe for att fira spendering #2.

Fjarde spenderingen, kl 14:23 - Toblerone fran 7 Eleven for att overleva jobbet. $4! Hutlost pris!

Sa, klockan ar nu 15:05 och jag har hittills idag lyckats spendera drygt 17 000 kronor. Bra jobbat ma jag saga!

Men nu ar det alltsa klappat och klart. Den 24 juni, lagomt till midsommar, landar jag och aussiepojken i Sverige. Ser sa otroligt mycket fram emot det! Jag gissar att det ar tanken pa det som kommer fa mig att bita ihop och traggla mig igenom resten av terminen. Tanken pa svensk sommar, och att traffa alla dar hemma igen. Jajajajaja! :)

Nu star jag pa jobbet och mumsar pa den svindyra Tobleronen. Slutar 18.30 och da ska jag till Jennifer. Sen far vi se vad som hander. Imorrn ar jag ledig och da ska vi bowla. Sen ar det slut pa frid och frojd da det kommer bli nagra stenharda pluggveckor framover. Men det tar vi nar det kommer.

Bara lite drygt tva manader kvar!

Dagens Outf.. ehm.. marknadsinköp

Andra bloggare kör på Dagens Outfit. Då jag fortfarande äger ungefär så mycket kläder som ryms i ett par resväskor skulle det bli rätt enformigt om jag gjorde det. Men jag kände att jag bara var tvungen att dela med mig av dom fynd jag gjort idag. Om inte annat för att göra mamma stolt. Och bevisa (för mig själv om inte annat) att jag faktiskt kan bemästra mer än nudlar ;)

Så alltså, idag efter jobbet (vilket för övrigt var helt hysteriskt stressigt) knatade jag iväg till Vic Markets och handlade ingredienser till kvällens middag. Ser det inte mumsigt ut så säg! Kan ni gissa vad det ska bli? (Obs. Ledtråd längst ner på bilden).


Ca $20 gick kalaset på.



Nu ska jag ta och städa ihop lite, slänga på en tvätt och kanske ta mig i kragen och gå ut och springa en kortis. Det hade faktiskt varit skönt.

Ikväll blir det filmmys.

Och imorrn ska det bokas flygbiljetter är det planerat. Spännande!

Sovmorgon

Det basta med att ha pasklov ar att man far ligga kvar och dra sig i sangen lange. Jag ar verkligen ingen morgonmanniska. Sa nar Adam kravlar sig upp ur sangen nan gang mellan sju och atta (beroende pa hur lange han snoozat), vander jag mig fornojt om och sussar vidare. Det gillar vi! Vad vi kanske inte riktigt gillar lika mycket ar nar tidigare namnd pojke slanger ett collegieblock i ansiktet pa en, och vill ha dagens oversattningshistoria skriven pa tre minuter. Jag tror att den jag skrev i morse handlade om ett trott flicka som ligger i sangen och sover, och vill inte alls ga upp fast hennes pojkvan tjatar...

Upp tog jag mig till slut i alla fall, och at en mumsig frukost bestaende av ost- och skinkmacka och kaffe. Sen akte jag in till stan for att kopa biljetter till Carl-Einar Hackner ikvall. Jag hade fatt ett mail fran Scandinavian Club pa mitt uni som sa att vi kunde fa kopa 2-for-1-biljetter pa tordagar. Efter att han i biljettkiosken forst sagt, 'jajamensan', for att sedan knappat lite och rynkat pannan, gatt ivag och ringt ett mystiskt samtal och latit mig vanta ytterligare femton minuter, kom han till slut fram till att det bara var nagra fa biljetter som man kunde fa 2-for-1 varje forestallning, och alla dom var slut. Vilket jag iof har svart att tro pa, da det knappast kommer vara mer an 20 pers dar. Menmen, inte vara bitter tankte jag och betalade snallt for mina tva biljetter. Och forhoppningsvis kanske det ar lite mer folk dar ikvall. Det hade ju varit kul for honom, Calle-Einar.

Forhoppningsvis kan Adam sluta jobbet i tid, sa vi hinner ga till Miss Libertines och kaka mini-pizza och Melbournes basta potato wedges innan showen. Mums!

Nu ska jag ga och byta av Brooke sa hon far ga hem.

Forresten, eftersom jag inte skrivit pa lange innan forra inlagget glomde jag ju saga att resan till Gold Coast var en fodelsedagspresent jag fick fran Adam. Inte illa va..? :)

Puss och kram pa er!

Projekt

Det blir alltid att man drar sig lite nar man inte bloggat pa himla lange. Det kanns liksom som att man maste sammanfatta allt som man gjort sen sist. Och det ar ju ett himla projekt, sa da blir det latt att man struntar i det helt.
Men nu kastar jag mig in i det igen, och skriver om det jag vill helt enkelt. For det maste ju vara battre an inget.

Den har veckan har vi pasklov och mina ambitioner om att spendera lovet med att flitigt plugga och skriva uppsatser har hittills gatt fullkomligt at pipsvangen. Det har mest blivit seg, deg och ett antal avsnitt av "The Mentalist". Men man maste ju fa va lite ledig ibland ocksa, sa jag ser det som uppladdning av huvud och sjal infor den hektiska perioden som kommer nu innan jag och Adam aker till Gold Coast. Dessutom jobbar jag varje dag utom sondag den har veckan, sa helt ledig ar jag ju inte. Men det ska val forhoppningsvis bli lite klirr i kassan, vilket betyder fler aktiviteter och roliga saker nar vi aker till Queensland. Det blir kalas!

Har lamnat in tre arbeten innan lovet som jag lite spant vantar pa att fa tillbaka. Till skillnad fran forra terminen la jag faktiskt ner riktigt mycket jobb pa dessa, och blev till och med ratt nojd. Sa det ska bli spannande att se om det ger resultat. Det ar ratt frustrerande att kanna att man inte kan topp-prestera aven fast man gor sitt basta och lagger ner massa tid. Och det finns dagar nar jag blir arg for att spraket hindrar mig. For det gor det saklart till viss del, aven om jag marker hur mycket jag lar mig och utvecklas. Men det ar bara att kampa pa. For jag trivs bara battre och battre i skolan (aven fast jag har en hat-vecka just nu). Anda sen jag bestamde mig for att skippa praktiken i tredje aret och lata min Media & Comm-examen ta lite mindre del, och istallet lagga till en lingvistik-examen ocksa, ser jag verkligen fram emot det jag har framfor mig. Det kanns kul!

Idag nar jag kom hem och precis kommit innanfor dorren horde jag ljudet av droppande vatten. "Tusan", tankte jag, och trodde det var nat som lackte eller nan kran som statt pa. men nar jag kikar in i vardagsrummet ser jag ett stort schabrak som lyser och porlar. Efter att ha granskat det narmare kommer jag fram till att det ar nagot slags minivaxthus som nan av grabbarna slapat hem. Komplett med bevattningssystem och UV-lampa stod det och puttrade och nagon hade satt lite dill och graslok. Jahapp.

Trivs fortfarande valdigt bra i huset, aven fast jag sallan ar hemma numera da jag spenderar mesta tiden hos Adam. Det ar mest praktiskt sa helt enkelt, det tar bara tio minuter med tag + fem minuters promenad hem till honom. Dessutom ligger det pa vagen till hans jobb, aker han fran mig blir det nastan en timmes extra restid. Men det gor absolut ingenting, hans house mates ar grymma och vi kommer bra overens. Att Adam dessutom ofta har lagat middag och ger mig en kall ol i handen nar jag kommer hem till honom efter jobb eller uni, gor ju inte saken samre :)

Adam jobbar stenhart pa sin svenska. Han har utokat sin vokabular nagot och kan numera saga fler saker an "luktar bajs". Jag brukar skriva en liten historia till honom varje morgon som han sen oversatter under dagen, med hjalp av ordbok saklart. Han ar jatteintresserad och vill verkligen lara sig, och det gor det ju bara roligare att lara ut :) Har bett mamma skicka nagra gamla Bamse-tidningar sa han far nagot att ova pa.

Var och sag Carl-Einar Hackner med Evie forra veckan. Han ar har som del av Melbourne Comedy Festival. Hade aldrig sett honom live forut, men han var otroligt bra. Helt sjuk i huvudet och bara allmant hysteriskt, haha. Skrattade mig igenom hela timmen. Stallet det var pa var valdigt litet, och det var kanske bara 20 personer dar. Och efterat kom han ut och tackade och skakade han med alla. Kul! Ska definitivt slapa med Adam dit ocksa (kanske imorrn!) och indoktrinera honom med lite mer svensk kultur.

Det kommer som sagt bli nagra tuffa veckor nu, men det ar bara att bita ihop och jobba undan sa jag kan njuta fullt ut av vara fem dagar pa Guldkusten. Kommer bli perfekt med lite sol nar vintern borjat komma har. Sen sa ska det inom en snar framtid bokas en resa hem till Sverige i sommar, sa da far jag annu mer att ser fram emot! :)

Tva timmar kvar till stangning. Sista timmen stadar man, sa den svischar bara forbi. Men timmen innan dess ska jag forsoka lasa lite Medie- och kommunikationsvetenskap, sa jag kan borja titta lite pa mitt nasta arbete sa smatt snart. Vi ska analysera hur sprakanvandandet i artiklar som ror samma amne skiljer sig mellan olika tidningar. Sa det kan nog komma att bli valdigt intressant. Ska bara komma pa nan intressant handelse att forska om.

Puss och kram!