Mood Beams



Är den inte söt!?! :)

Min nya leksak, fick den med posten idag. Beställt från www.coolstuff.se. (Finns flera olika sorter att välja på)
För er som kanske inte ser direkt vad det är (själv tycker jag att det är uppenbart, men okej då) så kan jag berätta att det är...

...tadam: En lampa!

Märk att jag alltså endast har ett litet spöke här hos mig, men inte vilket spöke som helst, utan ett spöke som kan ändra färg. Med hjälp av olika ljusserier; lugna, snabba och epilepsiframkallande håller han (jag har inte hittat på nåt bra namn än) mig nu sällskap här på kvällarna. Och han kan även blinka i takt med musiken! Min lilla cutie pie. Hah, han är ju så söt så man förgås:)

Nu ska det bli storm också. Mm, märker det. Det blåser väldigt mycket ute. Och kvistar, grenar och blötsnö slår mot mitt fönster. Lite mysigt är det. Hoppas björken här utanför står stadigt bara.

Nu är jag ledig i två dagar. Det ska bli skönt. Har i alla fall lite mer att göra den här gången.
Imorrn ska jag och tjuvkika på The Wiz. Ska bli så kul, längtar!
På torsdag kommer Jan och Pia. Hoppas Matilda följer med.

Nu ska jag göra mig lite varm choklad (riktig choklad alltså, gjord på 6 dl mjölk som kokas på spisen, 6 tsk kakao och 9 tsk socker). Hoppas vi har lite vispgrädde också:)

Måste bara bestämma mig om jag ska se på ännu ett avsnitt av 100 Höjdare eller kanske The Storyteller. Vi får se.

BU!

Det var väl roligt, hurra!

Höst

Så här såg det ut för två veckor sen när jag gick hem från bussen, säkert efter någon jobbig jobbdag, och förfördes av höstens vackra vyer när jag gick över bron. Jag tycker väldigt mycket om hösten. Färgerna, ljuset, den friska luften, den tappra solen som gör sina försök att lysa.
Men nu...

Snö utanför mitt fönster

Sömndrucket kravlar jag mig upp ur sängen och drar upp rullgardinen.... Snö! ----> Lyckorus <---- Det är ju så vackert! Jag blir helt matt... Jag älskar snö! Första dagen med snö är en av dom bästa på hela året... Det hamnar i kategorin underbara ögonblick tillsammans med solnedgång vid Hoburgen, Julaftonsmornar och när en ny säsong av 100 Höjdare börjar. Hm.

Hursomhelst, nu måste jag äta lite frukost innan jag ska ge mig ut i det här och försöka ta mig till jobbet. Pulsa i snö! Weeee!

Snöplog


Har lyssnat på Breaking Benjamin ungefär tio minuter nu. Och jag är redan kär.

Nej, teet blir kallt!

Snöbollskrig!

Som ett brev på posten

Två dagar av ledigheten har hittills avnjutits. Med att göra.. ja, mest ingenting. Skönt på ett sätt, framkallande av rastlösa känslor på ett annat. Fast jag kommer ju ha rätt mycket att göra på mina lediga dagar framöver, så jag får väl passa på att slöa nu då.

DC++ är lite farligt. Det gör att jag hur lätt som helst kan ladda ner alla säsonger av alla serier jag någongång möjligtvis kan tänkas vilja se. Och det brukar jag oftast vilja när jag är ledig, eller avnjuter en lång och mysig frukost under en sovmorgon.

Dom här två lediga dagarna har det tittats på:

  • Första säsongen av 100 Höjdare - Kanske inte lika rolig som fjärde säsongen, men ändå! Göran Perssons lumparbild gör att man viker sig av skratt :) Filip och Fredrik, vilka genier!)
  • Jim Henson's The Storyteller - Nostalgi från barndomen, tillika underbara berättelser framförda av stora delar av den brittiska skådespelareliten, oftast innan dom slog igenom (Sean Bean spelar den fagre trädgårdsmästaren som vinner prinsessans hjärta och blir hennes "True Love") och underbara gammaldags kostymer, som är vackra och charmiga som få. I love it!


Näst på listan står diverse andra saker med Filip och Fredrik, Over the Hedge (måste bara se den igen!) och Prison Break. Haha, snart finns det inte serie som jag inte har sett =P Börjar komma tillbaka till gamla vanor. Eller kanske lämnade jag dom aldrig? Illa. Kanske tur att jag jobbar så mycket som jag gör.

En skön och uppfriskande promenad togs det med pappa idag också. Det var mysigt i solskenet. Och så var det väldigt skönt att prata om allt. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig. Snälla, jag orkar inte.

I torsdags fick jag tre väldigt roliga brev.

  1. Ett vadderat kuvert från "the future star i Göteborg" innehållandes en burk med Body Butter - passionsfrukt. Tack Elin!!:) Sötingen hade sett att jag önskat mig det i min blogg och skickat den till mig. Blev väldigt glad... Om inte annat är det ju ett väldigt smart sätt.. Önska dig något i din blogg, och dagen efter får du det som ett brev på posten. Okej. Åh, jag skulle så gärna vilja ha en romantisk weekend i Paris tillsammans med Orlando Bloom. Bara att vänta och se då...
  2. Ett lönebesked som innehöll ungefär dubbelt så mycket som jag trott. Sånt är aldrig fel.
  3. Bokningsbekräftelsen för Work & Travel. Weee!:) Handpenningen är nu betald och jag väntar med spänning på nästa brev.


Okej, lite ensam och uttråkad känner jag mig just nu. Ingen vill leka med mig:( Jaja, får väl roa mig med att kolla på Crocodile Dundee och drömma om vad som komma skall. Nog för att det är den när dom är i Los Angeles, men äh, same shit.

Chokladpudding ska jag i alla fall äta! Jaaaa:)

Over and Out.

Helena

Förresten, är grymt avundsjuk på Elin som ska till Paris och Sofie som ska till Tenerifa. Ha det underbart!


Jävla skitdag!

Okej, det kanske var att ta i. Men inte har det varit en bra dag i alla fall. det har varit en sån här totalt onödig dag som inte gav nånting och lika gärna kunde ha hoppats över. Nu överdriver jag igen. Så illa var det inte. Men ändå. Marginellt sämre än genomsnittet var ändå den här dagen.
En vanlig dag får man räkna med åtminstonde ett, kanske två skärsår från diverse kartonger, papper och kanske nån blisterförpackning. Idag fick jag minst fem, ganska djupa också. Ni ser! Plus att jag lyckasdes bryta stortånageln (fråga mig inte hur) när jag skulle bära in gatukorgen vid stängningen. Det kom bloooood! Okej, farligt var kanske inte det heller. Men om man lägger på att jag och Marianne inte lyckades få kassan att stämma, trots att vi räknade säkert tio gånger, så tycker jag att dagen platsar under kategorin dålig dag. Eftersom jag därmed fick stressa ihjäl mig och satte mig på tåget ungefär en halvminut innan det gick. Puh!

Igår klämde jag mig på en mopp (don't ask). Jag har ett blåmärke på handen. <--- Tyck synd om mig.

Five down, two to go. Jobbdagar alltså. Sen är jag ledig i  tre hela dagar. Det ska bli så skönt! Har inte bestämt mig om jag ska följa med till Sundsvall eller inte. Men det lutar nog åt det. Det är mysigt i Sundsvall.

Så har jag och Ella bokat biljetter till Sjönheten och Odjuret också. Ska bli så himla kul att åka iväg en helg med henne!:) Vi kom på att vi aldrig har gjort nåt sånt, resa eller dylikt, trots att vi varit kompisar i... ja, tio år i alla fall. Så nu slår vi på stort, och bor på fint hotell och allt:) Längtar!!
Ooh, då ska jag ta och gå in på Gallerian och köpa den där lyx-chokladkalendern som jag velat ha sen jag såg den förra året. Tänk att få avnjuta en handgjord pralin i belgisk kvalitetschoklad varje morgon i december... Då överlever jag nog till och med alla dagar fyllda med bjäbbande mekaniska djur, helgalna föräldrar som kommer med kundvagnar överfyllda med Bratz, Police Force, Karaokemaskiner och V-Smiles, totalt kaos på lagret och kliande tomteluvor. Sjuukt bra!  

Pratade med Elin nyss, hon piggade upp mig lite. Det i kombination med den superextrema vitamin-shoten jag drack tidigare så känner jag mig faktiskt riktigt glad igen. Men det känns rätt segt att gå upp och jobba imorrn. Ska bli underbart att dansa på kvällen i alla fall!

Nej, nu måste jag sova. Hade nån slags vision om att jag skulle sova klockan elva, så jag får sova åtta timmar. Kände att jag verkligen behöver det, så att det blir en lite bättre dag i morgon. Känner dessutom att jag inte har någon inspiration att skriva längre. Då är det dags att lägga ner.

Igår såg jag honom på tåget. Han är fin. Spännande.

Chokladboll, clementin, och pasta med svamp och bacon. Det åt jag till lunch idag.

Jag vill ha Body Butter från Body Shop!

Godnatt.

Helena


Fredagkväll

Jag har skaffat en blogg. Till synes. Och jag är så sjukt, fruktansvärt, makabert trött att jag verkligen borde gå och lägga mig. Men TV:n står på, idolutröstningen pågår och jag får väl åtminstonde lov att se vem som åker ut. Inte för att jag bryr mig egentligen. Eller har en aning om vilka dom är, jag tittar inte ens på Idol. Jaja.

Min extrema trötthet grundar sig framför allt på... för lite sömn. Shit, min slutledningsförmåga är på topp. Men med en nio timmars arbetsdag i ryggen och fem stängningar to go, så får man lov att vara lite trött. Även om man vart ledig en ondag och en torsdag.

Ja, en blogg ja. Varför då kan man fråga sig? Tja, är väl framför allt väldigt trött på luunar, vilket hittills varit det enda stället jag kunnat skriva av mig offentligt. Hence - the Blogg! Dessutom vill jag ju inte missunna mina vänner som faktiskt inte har lunar (och är stolta, starka, självständiga individer) en chans att läsa mina tankar, funderingar, eskapader och strapatser. Inte minst eftersom...

... jag ska till Australien! Nu är det klart, alla andra diverse drömmar (såsom sjukgymnast, musikalartist och språkstuderande i Italien) får vänta. Igår trycktes det på bokaknappen, min ansöken flög iväg ut i cyberrymden och landade förhoppningsvis på Work & Travels kontor. Så nu väntas en bekräftelse, mer information som kommer läsas med spänning, glöd och entusiasm (om jag kunde sluta vara så trött bara) och en påbörjad nedräkning. Funderar på att köpa den där Vagabondboken jag såg om Australien, för att läsa på lite. Den är nog för tung för att ta med, men som förberedelse menar jag. Vad jag däremot ska ta med är min icke-existerande pocketutgåva av alla fem The Hitchhiker's Guide to the Galaxy-böckerna. På svenska finns det ju en jättefin utgåva med alla fem böckerna, i en smartsized pocketbok. På engelska finns det bara med dom fyra första böckerna, eller en jääättestor med alla böckerna i. Dilemma! Någon som har en lösning?

Orkar verkligen inte skriva mer nu. Jag måste sova. Men jag kände att jag vill inviga den här bloggen, för att.. Ja, jag ville det. Äh, den här dagen är dags att läggas ner. Definitivt.

Imorgon ska jag jobba, öppning till stängning (My God, det är barnbidragshelg, jag orkar inte, jag är trött!)

Hoppas jag får med mig Karro, Stine, och Paola ut sen. Jag vill dansa!! Och jag vill ha mina nya stövlar! (herregud, that is so not me...) Menmen, det ska nog bli människa av mig också. Eller nåt.

När ska jag få tid att skriva brev till Sofie? När ska jag få tid att leka med Elin? När jag ska jag få tid att kolla på 100 Höjdare och äta glass? Okej, det är inte synd om mig. Men sju jobbdagar i rad, av dom sex stängningar - just nu är jag lite bitter. Men det blir nog bättre. Jag tycker ju faktiskt att det är kul på jobbet :)

Gaaah, godnatt!

Sandwich Pepparkaka vs. Sandwich Lussebulle
Blir nog ett litet övertag för Pepparkaka.

Hejs.