Barnarbete

Dagen började med att jag tog mig upp hyfsat tidigt. Slängde i mig en tallrik flingor och tog tåget till Flinders st. Där mötte jag upp med några folk i min klass, eftersom vi skulle ut och samla data till ett grupparbete. Arbetet går ut på att vi ska spela in ljud och bild på ett barn på högst tre år under ungefär en kvart, för att sedan analysera hur långt han eller hon kommit i språkutveckligen. Efter att ha smitit in på en hörnbutik och handlat ett gäng påskgula tulpaner gick vi hem till en familj och försökte så diskret så möjligt betrakta treåriga Jarrah och hans mamma leka och prata med varann, med iPhones och videokameror i högsta hugg. Det gick hur bra som helst, Jarrah tittade storögt på oss nån sekund, sen verkade han bestämma sig för att vi inte var tillräckligt intressanta att slösa energi på, utan fortsatta bygga kloss-avbilder föreställande Toy Story- figurer. Skönt att ha betat av det största momentet i arbetet, och ser faktiskt fram emot att börja analysera det hela. Det är ju sånt här som jag tycker är så otroligt intressant.

Eftersom nästa lektion inte började förrän klockan tre åkte jag hem en vända emellan. Skickade ungefär hundra jobbmail och käkade en tallrik gröt. Eftermiddagslektionerna var hyfsat ointressanta men förflöt dock snabbt, vilket var tur. Efter uni mötte jag upp med Jennifer och vi gick till Miss Libs och drack varsin jug och åt en $5 pizza. Tidigt hemgång, men lika mysigt var det för det.

Nu sitter jag här, nyduschad, i mina pyjamasshorts med blåa nallar på och lyssnar The Ark. Måste erkänna att jag är rätt trött för att bara vara 9 på kvällen, så tror det blir en tidig sänggång. Kanske krypa ner och kolla på lite Family Guy. Det låter bra.

Imorrn är det uni från 9-15, sen är det långhelg för min del. Torsdagar har jag bara intressanta ämnen, så jag det är en bra dag. Plus att jag liksom på tisdagar har hela två föreläsningar på mig att kika på den fantastiskt vackra rödhåriga killen som läser samma lingvistikämnen som jag. Det är fint.

Tror allt att hösten börjat komma nu. Den här bilden tog jag från mitt sovrumsfönster igårkväll. Vet inte om det syns, men löven har börjat skifta och falla nu i alla fall.Nu ska jag sova och drömma om fallskärmshoppning. Åh, lycka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback